Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Επίσκεψη Κατερίνας Μπατζελή στο Καρπενήσι και παρουσίαση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας

Η Υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή επισκέφθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 το Καρπενήσι όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής αυτής η κα Μπατζελή παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ευρυτανίας κ.κ. Βιβή Καρδαμπίκη, Γιάννη Λαμπράκη, Νίκο Μαρούλη, Ειρήνη Ντρίβα και Ταξιάρχη Σκλαπάνη. 

 Στην ομιλία της στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου η κα Μπατζελή ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη μόνιμη διοργάνωση Φεστιβάλ Νέων στην Περιφέρεια. 

Στο Φεστιβάλ Νεολαίας τόνισε θα συμμετέχουν νέοι και νέες, όχι μόνο από την Περιφέρεια, θα λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, θα αποτελεί το χώρο έκφρασης και δημιουργίας των νέων, θα παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες, συζητήσεις για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
 Το πρώτο αυτό Φεστιβάλ προτείνει να γίνει στο Καρπενήσι στο Προπονητικό Κέντρο με την εξασφάλιση των αναγκαίων εγκαταστάσεων, υποδομών και εξοπλισμού υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
 Η Υποψήφια Περιφερειάρχης τόνισε ότι «Το δημογραφικό θέμα πλήττει και τον Νομό Ευρυτανίας. Κάθε αναπτυξιακή πρότασή μας οφείλει να δημιουργεί κίνητρα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απερήμωσης και αντικίνητρα για την απομάκρυνση των νέων από τον τόπο τους». 
  •  Στην συνέχεια ανέπτυξε το πρόγραμμά της προς διαβούλευση για την Ευρυτανία όπου μεταξύ των άλλων πρότεινε: 
  •  Ορεινός Όγκος και ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων: Βάση και των νέων κοινοτικών κανονισμών και προγραμμάτων μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη των ορεινών όγκων ,την στήριξη της απασχόλησης, της προστασίας του περιβάλλοντος και των ΑΠΕ ,της τοπικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Απαιτούνται ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα που η Περιφέρεια θα πρέπει άμεσα να χρηματοδοτήσει και να σχεδιάσει καθώς και ειδικά οικονομικά και κοινωνικά κίνητρα για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων. 
 Τουρισμός :
Ο τουρισμός στο νομό αναπτύχθηκε μονόπλευρα κυρίως με τον εσωτερικό τουρισμό χωρίς σύνδεση με τον θρησκευτικό τουρισμό αλλά και με την πρωτογενή παραγωγή έτσι ώστε να κατοχυρωθεί ένα brand name για τον νομό. 
Η Περιφέρεια πρέπει να προβεί άμεσα σε τουριστικό μάρκετινγκ προσέλκυσης εξωτερικού τουρισμού, θεματικού, κοινωνικού τουρισμού, με οργάνωση, διαπεριφερειακές συνεργασίες στηριζόμενη πάντα στη γνώση των επαγγελματικών φορέων του κλάδου. 
  • Αθλητικός Τουρισμός: Και βάση του νέου νομοθετικού πλαισίου είναι σκόπιμο να οργανωθεί και με τους τοπικούς φορείς «αθλητική ταυτότητα» στον Νομό εφόσον υπάρχει και το βασικό έργο του Προπονητικού Κέντρου, στην ιδιοκτησία του οποίου θα προτείνουμε να συμμετέχει πλέον και η Περιφέρεια ώστε η διαχείριση του να είναι πιο ευέλικτη και ουσιαστική. Φυσικά ο Νομός μπορεί να εκμεταλλευτεί και άλλες αθλητικές δραστηριότητες που προσελκύουν κυρίως νέους, όπως kayak με την διαμόρφωση των κατάλληλων και ασφαλών αθλητικών υποδομών. 
Πρωτογενής τομέας –κτηνοτροφία : Ο νομός Ευρυτανίας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κτηνοτροφικό μοντέλο για όλη την Περιφέρεια και να κατοχυρώσει επώνυμα διατροφικά προϊόντα. Βάσει του προτεινόμενου αναπτυξιακού σχεδίου της Παράταξής μας (Λαμία 25/1/19), προτείνουμε και στα πλαίσια της αναθεώρησης της ΚΑΠ και του τρόπου λειτουργίας του ΕΛΓΑ να προγραμματιστεί μέτρο για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος και των κτηνοτρόφων από φυσικές καταστροφές. Επίσης η Περιφέρεια με πρότασή της στο ΥΠΑΑΤ πρέπει να προωθήσει μικρά σχέδια βελτίωσης των κτηνοτροφικών μονάδων ώστε αυτές να διασφαλίζουν τις αναγκαίες εγκαταστάσεις και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. 
Κτηνοτροφικά Πάρκα: Πιλοτικό πρόγραμμα καθετοποιημένης και συλλογικής οργάνωσης της κτηνοτροφίας 
  •  Ενεργειακές κοινότητες για την μείωση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων αλλά και των υπηρεσιών προσφερόμενων από το δημόσιο 
  • Υποδομές που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των πολιτών, των επισκεπτών στον Νομό αλλά και την διασύνδεση του με με τους βασικούς οδικούς άξονες και «γείτονες-πόλεις», υποδομές ασφαλείς που θα ενισχύσουν και τον Τουρισμό, ιστορικό και θρησκευτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: