Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αποστόλου: Διασφαλίζεται η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των αναγκών πρόληψης στη προστασία των δασών.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχα με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των αναγκών πρόληψης στη προστασία των δασών της Εύβοιας έμπαιναν δύο βασικά ζητήματα, το πρώτο ήταν η συνέχιση του προγράμματος και το δεύτερο η διόρθωση του κωδικού της ασφάλισής τους. 
Κατά τη σημερινή μου συνάντηση με τους εργαζόμενους βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να τους γνωρίσω την ευαισθησία της Κυβέρνησης, που με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου σχεδιάζει άμεσα τη τροποποίηση της αρχικής απόφασης, με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής χρονικής διάρκειας του προγράμματος, δηλαδή τη συνέχιση της απασχόλησης και μετά το πέρας της προβλεπόμενης, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορισθεί στη νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης της απασχόλησής τους, δηλαδή ως δασεργάτες και μάλιστα με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού της ασφάλισής τους. 
Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ ) και θα καταβληθεί από 1.2.2019. 
 Σίγουρα η απόφαση αυτή αποτελεί όχι μόνο μια πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους, αλλά θα τους δώσει και τη δυνατότητα να υπερασπιστούν καλύτερα τους στόχους του προγράμματος, που είναι η απόκτηση της απαραίτητης δεξιότητας και εμπειρίας, ώστε την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο να είναι και αποτελεσματικότεροι στην αξιοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: