Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Αιολικά : Εκδήλωση στο Καρπενήσι Σάββατο 15 Δεκέμβρη

Προσθήκη λεζάντας
Αγαπητοί/ες πατριώτες/σσες, φίλοι/φίλες, 
Σας επισυνάπτω πρόσκληση για την εκδήλωση που διοργανώνουν ευρυτανικοί σύλλογοι και η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι στο ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου,μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο να μετατραπεί η Ευρυτανία σε βιομηχανική περιοχή παραγωγής ενέργειας, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, το τοπίο, την τοπική οικονομία, (αγροδασοπονία, αγροτοκτηνοτροφία, τουρισμό κ.ά), από τις άδειες εγκατάστασης, και τις άδειες παραγωγής που έδωσε η ΡΑΕ για τα αιολικά. 
 Αλλά και από τα υδροϋλεκτρικά, που δεν έχουν αφήσει ρεματάκι, λαγκάδι, ποτάμι που να μην το έχουν χωροθετήσει. 
 Ενημερωτικά, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό, ότι παρότι η κυβέρνηση έχει προαγγείλει ότι η Ευρυτανία (σύμφωνα με το χωροταξικό της Στερεάς) προορίζεται για Περιφερειακό Πάρκο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και από την υπογραφή του Χωροταξικού και πέρα δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες ή υδροηλεκτρικά, επισημάνει ότι τα έργα που έχουν αρχίσει (άδειες εγκατάστασης και άδειες παραγωγής) θα προχωρήσουν!!! 
"Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄αλείψω λάδι" 
 Η Ευρυτανία βρίσκεται κάτω από τον κίνδυνο να χάσει την σημερινή της μορφή με ΜΗ αναστρέψιμες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος των βουνών και των ποταμών της!!! 
Υπάρχει άλλη επιλογή: η οικοανάπτυξη και η ήπια ολοκληρωμένη διαχείριση, με σεβασμό στις αρχές Προστασίας της φύσης, του τοπίου και του ανθρώπου. 
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!!! 
 ΥΣ: δρομολογείται λεωφορείο από Αθήνα για Καρπενήσι και επιστροφή, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 7:30 περίπου το πρωί και επιστροφή το βράδυ. Το εισιτήριο είναι 15 ευρώ (αναχώρηση και επιστροφή). Ελάτε να ενισχύσουμε αυτόν το αγώνα Παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας έγκαιρα (για να κλείσουμε το λεωφορείο) ή με μέιλ, ή στα τηλέφωνα: 
Θ. Κώτσιας: 6972717726 
Βάσω Χαλαστάνη: 6974792318 
Λεωνή Θανασούλα:6974803660 
Π. Τσιαμάκη: 6989995773 

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς Περσεφόνη Τσιαμάκη 

Οι ΒΑΠΕ και τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη Καταστρέφουν τα βουνά και τα ποτάμια στην Ευρυτανία 
Ο Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος», 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών, 
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, 
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, 
ο Σύλλογος Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», 
 ο Σύλλογος Απανταχού Κρικελλιωτών « Ο Άγιος Νικόλαος», 
 ο Πεζοπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, 
ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων και Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος, 
διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: « Αιολικά και υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη. Υπάρχει επιλογή, 
 Η Αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας» Καλούμε κάθε Ευρυτάνα και κάθε συλλογικότητα του νομού μας, να συμμετέχει για να ενημερωθεί και να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε να υπερασπιστούμε από την καταστροφή και την υποβάθμιση του ευρυτανικό τοπίου, σημαντικού μοχλού ανάπτυξης του τόπου μας. 
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: