Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η Ευρυτανία και η Φθιώτιδα στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Από τη σελίδα του Αλέξη Καρδαμπίκη
 Αγαπητέ κ. Καρδαμπίκη, 
 Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και με σκοπό την ενημέρωση των απανταχού Ευρυτάνων για την έναρξη της Κτηματογράφησης στην περιοχή, θέτω υπόψη σας τα ακόλουθα: Στην επισυναπτόμενη εναρκτήρια ανακοίνωση, που εκδόθηκε στα μέσα του 2018, επισημαίνονται οι δέουσες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υποβολή των δηλώσεων. 
Την ανακοίνωση και σχετική αφίσα μπορεί να κατεβάσει κανείς από την ιστοσελίδα μας. 

 Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της περιόδου υποβολής δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά αναμένεται τέλη Νοέμβρη το πολύ αρχές Δεκέμβρη. 

 Την εποχή αυτή προγραμματίζεται να διοργανωθεί κεντρική εκδήλωση στην Λαμία με την ευκαιρία της έναρξης της κτηματογράφησης στους 5 Νομούς της Περιφέρειας. 
 Τη ίδια εποχή θα διοργανωθεί από το ΤΕΕ και τον ΔΣΛ ημερίδα με τεχνικά και νομικά ζητήματα της Κτηματογράφησης. Στην ιστοσελίδα του έργου www.ktimatologio.net (με τις δέουσες παραπομπές στην www.ktimatologio.gr – την ιστοσελίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ / ΕΚΧΑ) παρατίθεται πλούσιο περιεχόμενο (οδηγίες, έντυπα, υποδείγματα, εκπαιδευτικό υλικό) και λοιπές χρηστικές πληροφορίες (τρόπος υποβολής, Γραφεία Κτηματογράφησης, κλπ.) για τους πολίτες και τους επαγγελματίες. 

Στην ίδια ιστοσελίδα θα ανακοινώνονται οι προθεσμίες, τυχόν έκτακτες οδηγίες, συχνές ερωτήσεις, κλπ.. Παρακαλούμε θερμά για την προώθηση της ως άνω πληροφόρησης στους φορείς ιδιοκτήτες της περιοχής. 
 Με την ευκαιρία παρακαλούμε για τη διαβίβαση τυχόν ηλεκτρονικών διευθύνσεων φορέων (πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων ετεροδημοτών) της περιοχής για να τους αποστέλλουμε χρήσιμες πληροφορίες. 
 Με την ευκαιρία θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω ζητήματα που θα απασχολήσουν τους κατοίκους της περιοχής σας. 

 1. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Δηλώνονται με προσκόμιση χαρτιών κληρονομιάς ( πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, κλπ.) 
 2. ΑΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και δηλώνονται με διάφορους τρόπους (χρησικτησία, κλπ.)  
3. ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΣΗΣ Πρόκειται κυρίως για τα ορεινά χωράφια που δεν καλλιεργούνται πλέον. 
 Στα πιο πολλά χωριά της Ευρυτανίας έγινε κτηματογράφηση το 1970. 
Στο γραφείο Κτηματογράφησης υπάρχουν οι σχετικοί κτηματολογικοί πίνακες που μπορούν να διατεθούν στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να τους δουν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας για παροχή διευκρινήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: