Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ :Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγράφων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγράφων. 
Τριάντα τρεις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε χωριά του Δήμου. 
Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραδοσιακές βραδιές, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν μερικές από τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι. 
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Παραδοσιακών δρώμενων στη Βαλαώρα, με την αναβίωση των αλωνιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και ομολογουμένως στέφθηκε με επιτυχία. 
 Την ίδια ημέρα στα Άγραφα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγράφων πραγματοποιήθηκε παραδοσιακή βραδιά, ενώ την επομένη στον Άγιο Γεώργιο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, Παλαιοχωρίου και Επισκοπής, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική βραδιά. 

Στις 17 Αυγούστου, στο Νέο Αργύρι, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του Χρυσού Παραολυμπιονίκη Χρήστου Ταμπαξή. 
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Αργυρίου, στην πλατεία του χωριού έλαβε χώρα μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση για τον «δικό» μας Χρήστο, καθώς η μητέρα του κατάγεται από το Νέο Αργύρι. 
Πολλοί συγχωριανοί του και όχι μόνο βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για να τιμήσουν τον χρυσό παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση. 
 Ο Δήμαρχος Αγράφων ιδιαίτερα συγκινημένος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Χρήστο Ταμπαξή και τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του και για το μεγαλείο της ψυχής του και τόνισε προς όλοι θα πρέπει να μιμηθούμε τη θέληση του και δύναμη που έχει για να πετυχαίνει τους στόχους του. 
 Το ίδιο βράδυ στην Ανατολική Φραγκίστα, έγινε η έναρξη του τριήμερου Παζαριού στη Σωτήρα. 

Στις 18 Αυγούστου το πρωί στη Χρύσω πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης στο Νιμάτι, για την μάχη της Χρύσως κατά των Ιταλών κακακτητών. 

Μετά τον εκκλησιασμό στον ΙΝ του Αγίου Σεραφείμ, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο Νιμάτι και στη συνέχεια οι χαιρετισμοί και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Κώστα Χαραμή στην κεντρική πλατεία του χωριού. 
Ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Κώστα Χαραμή
 Επίσης, τις ημέρες 16-17-18-19 Αυγούστου παρουσιάστηκαν τέσσερις παραστάσεις – μουσικό αφιέρωμα στον Ζαχαρία Παπαντωνίου σε Ανατολική Φραγκίστα, Χρύσοβα, Βραγγιανά και Λιθοχώρι αντίστοιχα. 

Τέλος, ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων έκλεισε, χθες Δευτέρα 20 Αυγούστου, με την εκδήλωση σε συνεργασία με το Κατηχητικό σχολείο Κρέντης. 
Παραδοσιακοί χοροί, αλλά και ποδοσφαιρικά κόλπα παρουσιάστηκαν από τους μικρούς μαθητές του κατηχητικού σχολείου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού στην πλατεία της Κρέντης. 

Προς ενημέρωση, θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παραστάσεις – μουσικό αφιέρωμα στον Ζαχαρία Παπαντωνίου στις 21-22-23-24 Αυγούστου σε Γρανίτσα, Φουσιανά, Βούλπη και Παλαιοκατούνα αντίστοιχα, από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: