Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Αθήνας: εκδηλώσεις ενημέρωσης και στήριξης του αγώνα για την προστασία των Αγράφων

10.000 και πλέον πολίτες και Σύλλογοι με την υπογραφή τους στηρίζουν τον αγώνα για την σωτηρία των Αγράφων από την βιομηχανοποίησή τους λόγω της επικείμενης εγκατάστασης δυο Αιολικών Σταθμών στην ιστορική Νιάλα, σε υψόμετρο 1.600μ έως 2.000μ. 
Χθες, Τετάρτη 11 και σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στην πλατεία Κοραή, από το πρωί μέχρι το βράδυ εκατοντάδες πολίτες ενημερώνονται και υπογράφουν στηρίζοντας τον αγώνα μας. 
 Οι δραματικές αλλαγές στη μορφολογία, το τοπίο καθώς και στα ορεινά οικοσυστήματα που θα επιφέρει η μετατροπή των δασικών και υποαλπικών περιοχών σε βιομηχανικές ζώνες, καθώς και η παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιώτες, χωρίς αληθινό όφελος των πολιτών, στερούν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής των Αγράφων. 
 Το κίνημα αναπτύσσεται ραγδαία στους νομούς Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και εδώ στην Αθήνα με πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος των Αγράφων NATURA 2000, των βασικών κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων, καθώς και τη διατήρηση της μνήμης, της ιστορίας και της παράδοσης. 

Αξίες και αγαθά που είναι συνυφασμένα με τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας, πολύτιμη παρακαθήκη για την παρούσα και τις μελλοντικές γενιές!

 Το κίνημα στηρίζει την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αγράφων με ήπιες δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα (κτηνοτροφία, μελισσοκομία, τοπικά ορεινά προϊόντα και βότανα με προστασία της βιοποικιλότητας των ορεινών όγκων) και του εναλλακτικού τουρισμού (ορειβατικός, πεζοπορικός, φυσιολατρικός θρησκευτικός κ.ά) καθώς και την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. 
 Ανάπτυξη που συνάδει με την προοπτική της προστασίας του περιβάλλοντος, την ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού, τον επαναπατρισμό των ντόπιων, την παραμονή των νέων στον τόπο τους. 

 Μια ανάπτυξη η οποία εν τέλει συνεισφέρει στην τοπική και συμβάλλει στην εθνική οικονομία. ΖΗΤΟΥΜΕ από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Αναπληρωτή Περιβάλλοντος και Ενέργειας να συμβάλλουν ώστε να ακυρωθούν οι δυο άδειες εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών, στην ιστορική κουρφογραμμή της Νιάλας Αγράφων, με αρ. πρωτ. ΑΠΠΕΚ/Γ/Φ172134/ΟΙΚ.173623 και ΑΠΠΕΚ/Γ/Φ171962/ΟΙΚ.173624
 ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες της χώρας να προστατέψουν τ'Αγραφα, γιατί τ΄ΑΓΡΑΦΑ είναι φυσικό απόθεμα, της πατρίδας μας, της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη. 

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Αθήνας του Δικτύου Φορεών και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: