Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα στα Άγραφα

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Αγράφων η ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Αγράφων, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, μετά την πρόταση του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ομόφωνη αποδοχή της από το σώμα. 

Θέμα της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τα Αιολικά Πάρκα στα Άγραφα (κατόπιν έκδοσης των σχετικών αδειών εγκατάστασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), με στόχο την πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση από τους θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και τις συλλογικότητες, σχετικά με τις επιπτώσεις, τις συνέπειες ή τα οφέλη της δημιουργίας των δυο αιολικών πάρκων, που αναμένονται να κατασκευαστούν στην περιοχή. 

 Για τα θέματα αυτά προσκλήθηκαν και μίλησαν στην ημερίδα, ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, εκπρόσωπος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο κ. Κυριάκος Ρώσσης εκπρόσωπος του ΚΑΠΕ, ο κ. Αθανάσιος Κατσέλης εκπρόσωπος των εταιρειών, ο κ. Θεοχάρης Ζάγκας Καθηγητής και Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ο κ. Εμμανουήλ Κοπανάκης Μηχανολόγος Μηχανικός και Υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου και ο κ. Χρήστος Φασούλας. 

Στην ημερίδα προσκλήθηκε ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που λόγω έκτακτου γεγονότος δεν κατάφεραν να παραβρεθούν. 

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε πολύωρη συζήτηση με τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, από κατοίκους της περιοχής, από συλλόγους, από δίκτυα, αλλά και από αιρετούς που προσκλήθηκαν για να παρακολουθήσουν την ημερίδα. 

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Νίκος Χούτας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας κ. Αλέκος Στάικος, ο Διευθυντής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντώνης Τερζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Δασάρχης Καρπενησίου κ. Γιάννης Καρκάνης, ο πρώην Δασάρχης κ. Γιώργος Καραγιώργος, ο Διευθυντής Δασών κ. Γιάννης Φάκας, μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Αγράφων, μέλη της Κίνησης Πολιτών Αγράφων, μέλη του Δικτύου Φορέων, μέλη συλλόγων, όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγράφων, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, κάτοικοι Αγράφων και Βραγγιανών, καθώς και αρκετοί δημότες, όπου με ενδιαφέρον παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εξάωρη ημερίδα. 

 Κλείνοντας, να σημειωθεί πως για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Άγραφα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: