Ελάτε στην παρέα μας !

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ: να ακυρωθούν εδώ και τώρα οι όποιες άδειες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Χελιδόνα

Η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους της Χελιδόνας που αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο χωριό, δίπλα στην εκκλησία και το σχολείο. 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για τεράστιο πυλώνα ύψους 35 μέτρων ο οποίος τοποθετείται στο συγκεκριμένο σημείο, δίπλα στον δρόμο, για να μην επιβαρυνθεί η εταιρία με περαιτέρω έξοδα όπως διάνοιξη δρόμου σε πιο απομακρυσμένη τοποθεσία, μεταφορά υλικών και προσωπικού κ.α. 
Σε κανένα να μην προκαλεί έκπληξη η στάση των κρατικών υπηρεσιών και της τοπικής διοίκησης (Δήμος και Περιφέρεια). Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περιφρόνηση για τα κοινωνικά αγαθά όπως η δημόσια υγεία ή το περιβάλλον. 
Τα ίδια στη Χελιδόνα, τα ίδια στα Άγραφα με τις ανεμογεννήτριες, τα ίδια σε όλη την Ελλάδα. 
Δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά στα πρακτικά της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής (Απρίλης 2017) για να διαπιστώσει ότι όλο το νομοθετικό πλαίσιο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και κεραιοσυστημάτων και σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. 
Ο μόνος τρόπος ακύρωσης της τοποθέτησης της κεραίας είναι η συνέχιση του μαζικού αγώνα των κατοίκων της Χελιδόνας. Κανένας να μην πτοηθεί από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, κανένας να μην εφησυχαστεί από τις «τρίπλες» αυτών που προκάλεσαν το πρόβλημα. 
Το αίτημα πρέπει να είναι ένα: να σταματήσει εδώ και τώρα και οριστικά η ανέγερση της κεραίας
Το ΚΚΕ δεσμεύεται ότι θα φέρει άμεσα το θέμα μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητώντας να ακυρωθούν εδώ και τώρα οι όποιες άδειες και παραχωρήσεις έχουν παρασχεθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: