Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : Με επιτυχία η διημερίδα του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου στο Κερασοχώρι του Δήμου Αγράφων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 & 2 Ιουνίου 2018 η ετήσια τακτική γενική συνέλευση και η ημερίδα από το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου, που πραγματοποιήθηκαν στο Κερασοχώρι του Δήμου Αγράφων. 
 Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, το απόγευμα, την πρώτη ημέρα της διημερίδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαβε χώρα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Δικτύου με τα εξής πέντε θέματα προς συζήτηση. 
 ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση απολογισμού φορέα για το έτος 2017. 
 ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση απολογισμού φορέα για το έτος 2017. 
 ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων για το έτος 2017. ΘΕΜΑ 4o: Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. ΘΕΜΑ 5o: Διάφορα θέματα Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση του Διατοπικού Προγράμματος LEADER της Πίνδου με θέμα «Ανάδειξης και Ανασυγκρότησης του τοπικού παραγωγικού συστήματος της Πίνδου». 

 Την επομένη το πρωί, Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Πολιτικές για την στήριξη των ορεινών Δήμων της Πίνδου». 
 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ΑΕ κ. Θ. Γκοτσόπουλος για τις Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες και τους Μηχανισμούς Στήριξης των ορεινών ΟΤΑ, ενώ ο κ. Νικόλας Χούτος, Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, παρουσίασε το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και μίλησε για τη συμβολή των υδάτινων πόρων στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου. 

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Βερροιόπουλος, λόγω εκτάκτου γεγονότος δεν μπόρεσε να έρθει στην ημερίδα, και το θέμα του «Μικρά Υδροηλεκτρικά και Ενεργειακές Κοινότητες στις ορεινές περιοχές. 
Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ και για την δημιουργία Κοινωνικής Οικονομίας στις ορεινές περιοχές», παρουσίασε εν συντομία ο κ. Βασίλης Τσιτσιρίγκος Διευθυντής της ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ. 

 Στη συνέχεια, το λόγω πήρε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Μπαμπαλής, ο οποίος κάνοντας ειδική παρέμβαση, αναφέρθηκε στις τοπικές ανάγκες, στις ιδιαιτερότητες και στις προοπτικές του Δήμου Αγράφων. 
 Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις όλων των μελών που συμμετείχαν και την ημερίδα έκλεισε ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο οποίος ανακεφαλαιώνοντας αναφέρθηκε στο πόρισμα της ημερίδας, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, που είναι ο σχηματισμός ενός master plan, ενός γενικού σχεδιασμού αναδιάρθρωσης και ανασυγκρότησης του ορεινού όγκου, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει έργα υποδομής, ιδιωτικές επενδύσεις, στήριξη παραγωγικών φορέων της περιοχής, αξιοποίηση του δασικού πλούτου κ.α., διότι όπως τόνισε το ορεινό δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το μειονεκτικό. 

 Στην διημερίδα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Νίκος Χούτας, ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ ΑΑΕ ΟΤΑ κ. Βασίλης Μπέλλης, ο Διευθυντής της ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ κ. Βασίλης Τσιτσιρίγκος και ο Διευθυντής ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χρήστος Γκέκας. Επίσης, την διημερίδα παρακολούθησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τστιτσάνης την πρώτη ημέρα, η εκπρόσωπος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Έλενα Μουρελάτου, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Αποστόλης Μάκκας και κ. Λεωνίδας Τελώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Βάσω Φεγγούλη, Γιώργος Κίτσιος, Στέφανος Τσιαμάκης, Κώστας Μάκκας, Γιώργος Τρίκκας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Καραϊσκάκη κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Αγράφων κ. Πάνος Ζάγκας και δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: