Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Αλήθειες και ψέμματα για τις ανεμογεννήτριες

Άρθρο από τη σελίδα του κ.Πάνου Νιαβή 
Επέστρεφα Αθήνα χτες το μεσημέρι , στο ύψος του Προσκυνά είδα τις ανεμογεννήτριες να γυρίζουν μες το πυκνό πευκοδάσος . 
Επειδή έχει ανοιχτεί μια κουβέντα για το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά της Ευρυτανίας , λέω μέσα μου ας βγω από το δρόμο μου να κάνω μια επιτόπια έρευνα να δω πόσο αληθεύουν οι ενστάσεις της εγκάρσιας αντίδρασης από τη χρυσή αυγή -διαπερνώντας όλα τα κόμματα - μέχρι τη ΛΑΕ και των άλλων "επαναστατών του γλυκού νερού . 
Όντας βγήκα δεξιά στη γέφυρα του Μαρτίνου και μετά από λίγο μπήκα στο χωματόδρομο που οδηγεί στο αιολικό πάρκο . 

Πρώτο τερατώδες ψέμα που λένε οι ανεμογεννητριομάχοι πως χρειάζεται δρόμος πλάτος 14 μέτρων να φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στο χωροθετημένο τόπο . 
Δείτε την πρώτη φωτογραφία ο δρόμος δεν υπερβαίνει τα 4 μέτρα πλάτος ! 

 Δεύτερο τερατώδες ψέμα που λένε η εγκατάσταση κάθε μονάδας απαιτεί εμβαδόν ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου ! 
Η δεύτερη και η τρίτη φωτογραφία τους διαψεύδει οικτρά το εμβαδόν κάθε μονάδος εκτιμάται στα 100 τμ εδάφους. 

Τρίτο ψέμα που αραδιάζουν είναι για κάποιες εισαγόμενες γαίες .Στο χώρο του αιολικού πάρκου του Μαρτίνου δεν είδα πουθενά εισαγόμενες γαίες παρά τσιμέντο ή γαρμπίλι . Μιλούν επίσης για καταστροφή και εκχωμάτωση μεγάλης έκτασης δάσους , όπως φαίνεται στη τέταρτη φωτογραφία τα πεύκα ακόμη και τα σπάρτα αγγίζουν σχεδόν το μεταλλικό σκελετό της κολόνας ! 

Τ ο μεγαλύτερο τερατούργημα που προβάλουν ως βασική τους ανησυχία είναι πως μετά από είκοσι χρόνια , που είναι η ζωή των ανεμογεννητριών θα γεμίσουν τα βουνά μας σκράπ . 
Οι άνθρωποι είναι άσχετοι με το τι συμβαίνει στην αγορά ή πονηρούληδες και λένε αερολογίες , γιατί με την τιμή του scrap να ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ ο τόνος και με τις βιομηχανίες σιδήρου να εισάγουν sccrap από τα πέρατα της οικουμένης , είναι βέβαιο πως οι εταιρείες που θα τις εγκαταστήσουν στα βουνά όταν έρθει η ώρα να αλλαχθούν θα τις πουλήσουν για scrap για να έχουν ένα ακόμη κέρδος . 
Τα πουλιά επίσης δεν κινδυνεύουν στην ησυχία του τοπίου άκουσα να κελαηδούν σπίνοι ,κοτσύφια και άλλα πουλάκια κρυμμένα στο παρακείμενο δάσος . 
Λένε επίσης πως δεσμεύουν δημόσια γη . Μα έτσι γίνεται και τις βιομηχανίες εξόρυξης μεταλλευμάτων ή λιγνίτη
Το κράτος παραχωρεί έναντι ωφελήματος γη ή υπέδαφος για εκμετάλλευση . 
Φεύγοντας είδα την πλέον παράξενη "περιβαλλοντολογική καταστροφή " τα πρανή του δρόμου καλυμμένα με πολύχρωμες πικροδάφνες ! 
 Αν αγνοούν ή κάνουν πως δεν το ξέρουν πως χωρίς μια όποια δραστηριότητα τα χωριά της μέσα Ευρυτανίας θα είναι σε λίγα χρόνια απροσπέλαστα , έρημα , και ακατοίκητα αφού οι τελευταίοι των "Μοϊκανών" τους είναι υπερήλικοι άνθρωποι και πως αυτά τα περί αειφόρου αναπτύξεως είναι ωραία τσιτάτα από συλλογικότητες που παλεύουν για την ακινησία και την απραξία , γιατί κάποια μέρα θα έρθει η "επανάσταση" ουρανόσταλτη και θα τα λύσει όλα , κάτι σαν τον Μουσουλμανικό παράδεισο ένα πράμα ! 

 ΥΓ την ώρα που βγήκα στην εθνική ξανά πήρα εν κινήσει μια ακόμη φωτογραφία , την τελευταία , που είναι ένα παρακείμενο βουνό με ικανό αριθμό ανεμογεννητριών ! και ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου , το βουνό δεν είναι ούτε τόσο δα ξεκοιλιασμένο να τους δίνει μια ελάχιστη δικαίωση ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: