Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : Στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αγράφων

Στο δεύτερο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διήμερο 10-11 Μαΐου 2018. 

 Με κοινό ψήφισμα η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ καλούν την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, να ξεκινήσουν άμεσα έναν ουσιαστικό διάλογο για τη μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση, την αποκέντρωση και την ενδυνάμωση των θεσμών της Τοπικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και τις αρχές της διαβαθμιδικής συνεργασίας. 

 Στο κοινό ψήφισμα αναφέρονται επίσης τα εξής: 

 «Η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση είναι το αποτελεσματικό εργαλείο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση για περισσότερες δουλείες, μικρότερους φόρους, μεγαλύτερο εισόδημα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που θα αμβλύνει τη γραφειοκρατία και θα βελτιώσει την καθημερινότητα κάθε Έλληνα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση της νέας εποχής. 
 Αυτό το Σχέδιο Νόμου δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση στο σύνολό του, ιδίως δε κατά 

- Το σκέλος των αρμοδιοτήτων, 
- Των πόρων, 
- Της καταστατικής θέσης των αιρετών και των εργαζομένων, 
- Την πάταξη της γραφειοκρατίας, 
- Των ενδοαυτοδιοικητικών ανισοτήτων 
- Καθώς και του περίπλοκου συστήματος εκλογής και συγκρότησης των οργάνων των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας. 

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης, να δώσει προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της χώρας και να προχωρήσει σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους. Να μην επιλέξει να προχωρήσει στη διαμόρφωση σκηνικού ρήξης που μπορεί να εξυπηρετεί πολιτικούς σχεδιασμούς, αλλά πλήττει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, την τοπική δημοκρατία και την κοινωνία. 

 Εξουσιοδοτεί τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματα ανάλογα με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: