Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Βαρεμένου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Παλαιά Βίνιανη

Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης) στην Παλαιά Βίνιανη. 
 Η λαμπρή τελετή έγινε παρουσία του Εκπρόσωπου της Κυβέρνησης - Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργου Βαρεμένου, του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Αντιδημάρχου Καρπενησίου κ. Δημητρίου Βονόρτα, του Αντιπροέδρου του Ιδρύματος «Κόκκαλη» κ. Πέτρου Κόκκαλη, Αντιδημάρχων Δήμου Αγράφων, αιρετών της Ευρυτανίας, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας κ. Ιωάννη Νικοπολίδη, εκπροσώπων Συλλόγων, φορέων και πλήθους κόσμου. 

 Η τελετή απόδοσης φόρου τιμής στην «Κυβέρνηση του Βουνού» στην πρώτη ελεύθερη πρωτεύουσα της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης, άρχισε με την επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και ιερέων της περιοχής, ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων από τους επισήμους και στη συνέχεια ο χαιρετισμός – καλωσόρισμα του Δημάρχου Αγράφων. 


Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει για την ανάδειξη του ιστορικού Σχολείου και της Ιστορικής Βίνιανης και για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί, καθώς και όσων αναμένονται να εγκριθούν, μετά την κατάθεση των μελετών και την υπογραφή συνεργασίας με την Βουλή των Ελλήνων. Επίσης, εξέφρασε τις πιο βαθιές μου ευχαριστίες, για την προσπάθεια αυτή που γίνεται και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και στον εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Κόκκαλη» κ. Πέτρο Κόκκαλη. 

 Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Βαρεμένο, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης στη Βίνιανη, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Αντιστασιακό Αγώνα της «Κυβέρνησης του Βουνού» αλλά και στον απελευθερωτικό αγώνα στην Ευρυτανία γενικότερα. Επίσης, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας της Βουλής κα Βάσω Τσακανίκα, ο κ. Ζιάκας Κων/νος εκπρόσωπος της Π.Υ. Ευρυτανίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κορυσχάδων κ. Δήμας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δομνίστας κ. Καρέτσος, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου και πρώην Δήμαρχος Δομνίστας κ. Γιάννης Σταμάτης, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας κ. Δημήτρης Μαντέκας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αγράφων και εκπρόσωπο της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας κ. Γιώργος Ρήγας, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Κώστας Καρβέλης, καθώς και κλιμάκιο δημοσιογράφων της Βουλής, που κάλυψαν τηλεοπτικά την εκδήλωση. 
Κατάθεση Στεφάνων έγινε από τους: Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή 
 Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Βαρεμένο 
Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιό 
 Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Βονόρτα 
 Αντιπρόεδρο Ιδρύματος «Κόκκαλη» κ. Κόκκαλη 
Διευθυντή Α.Δ. Ευρυτανίας κ. Νικοπολίδη Εκπρόσωπο της Υ.Π. Καρπενησίου κ. Ζιάκα 
Αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καρπενησίου και πρώην Δήμαρχο Δομνίστας κ. Σταμάτη 
 Πρόεδρο της Τ.Κ. Βίνιανης κ. Μαντή 
 Πρόεδρο της Τ.Κ. Κορυσχάδων κ. Δήμα 
 Πρόεδρο της Τ.Κ. Δομνίστας κ. Καρέτσο 
Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας κ. Μαντέκα 
 Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Αγράφων κ. Ρήγα Εκπρόσωπο Κινήματος Αλλαγής κ. Καρβέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: