Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Κερασοβίτη Ήρωα Κώστα Βελή

Ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Κερασοβίτη Ήρωα Κώστα Βελή - Ανακοινώθηκε η έναρξη του 3ετούς προγράμματος για τα 200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας από το Δήμο Αγράφων. 
Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Κερασοβίτη Οπλαρχηγό και ήρωα του 1821 Κώστα Βελή, με εκδηλώσεις τιμής που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στο Κερασοχώρι. 
 Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» απέδωσαν φόρο τιμής στον ήρωα του Κερασοχωρίου. 

Το πρωί της Πέμπτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και ιερέων της περιοχής, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Κώστα Βελή, όπου βρίσκεται και η προτομή του και η κατάθεση στεφάνων. 

Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κώστας Τάκης χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ ταυτοχρόνως ανακοίνωσε εκ μέρους του Δημάρχου Αγράφων κ. Μπαμπαλή, (ο οποίος έλειπε, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ), την έναρξη των επετειακών και τιμητικών εκδηλώσεων για το 1821, εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια ελεύθερης Ελλάδας. 
Με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα αρχίσει σύντομα τις εργασίες της και θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο θεματικές ενότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας για την Παλιγγενεσία, πέρα από τις ήδη καθιερωμένες, όπως τα Κατσαντώνεια στο Μάραθο και στη Σπηλιά, και οι εκδηλώσεις για τον Κώστα Βελή και της περίφημης μάχης της Τατάρνας. 
 Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Κερασοβιτών κα Ιωάννα Σβερώνη. 

Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την καθηγήτρια των Λυκειακών τάξεων Κερασοχωρίου κα Σπυριδούλα Ευθυμίου. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Γυμνασίου Λυκείου Κερασοχωρίου και από την Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της κας Χρυσούλας Τασολάμπρου, και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς. 
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ιερείς της περιοχής, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Κώστας Τάκης, Αποστόλης Μάκκας και Λεωνίδας Τελώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασοχωρίου κ. Μαρία Μαρούλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή, ο διοικητής του Α.Τ. Αγράφων κ. Παναγιώτης Κουβελέτσος, σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι», οι μαθητές των σχολείων του Κερασοχωρίου και της Κρέντης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και αρκετοί δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: