Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η Λαϊκή επιτροπή του Δήμου Αγράφων θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση

Η Λαϊκή επιτροπή του Δήμου Αγράφων θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση ,που καλούν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 
 Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. 
Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. 
Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. 
Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. 
Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. 
Τις συνέπειες της αντλαϊκής πολιτικής στην Ευρυτανία τις ξέρουμε από πρώτο χέρι: 
-Η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, οι νέοι βρίσκουν καταφύγιο στη μαύρη εργασία και φεύγουν σωρηδόν να δουλέψουν «σεζόν» στα νησιά για ένα ξεροκόμματο. 
-οι κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί στο έλεος, έρμαιο στα χέρια των γαλακτοβιομηχάνων , των εμπόρων κρέατος, των λύκων και των αιολικών πάρκων που θα ερημώσουν μια και καλή τα χωριά. 
 -στις δημόσιες υπηρεσίες η υποστελέχωση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. 

Βασιλεύει η εντατικοποίηση, η υποβάθμιση, ενώ η «αξιολόγηση» δεν αποσκοπεί στην βελτίωση των υπηρεσιών παρά μόνο στην ανέλιξη των πιο πρόθυμων να υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική. -σύντομα έρχεται νέος γύρος χτυπημάτων στο λαϊκό εισόδημα (μείωση μισθών, συντάξεων, μείωση αφορολόγητου κ.α) 
Δεν θα μας σώσουν λοιπόν ούτε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την «καθαρή έξοδο», ούτε οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που όπου βρεθούν κι όπου σταθούν φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των καπιταλιστών. ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! 

Με σωματεία που δεν θα στοιχίζονται πίσω από τις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που δεν θα αναλώνουν τη δράση τους μόνο σε προσφυγές στο ΣτΕ ή σε χοροεσπερίδες και εκδρομές. Απαιτούμε: 
• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου-Μέτρα για την στήριξη της κτηνοτροφίας με εγγυημένη τιμή σε γάλα και κρέας-κατάργηση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 30 ΜΑΗ: 10:30ΠΜ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: