Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Π.Ε. Ευρυτανίας :Πρωτότυπο Μουσειακό Κέντρο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ευρυτανίας ιδρύεται από την ΠΕ Ευρυτανίας

Την περασμένη Πέμπτη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, παρουσιάστηκε η Μουσειολογική – Μουσειογραφική Μελέτη για την ίδρυση του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), το οποίο θα εγκατασταθεί στο κτήριο του παλαιού Δασαρχείου που έχει ανακαινιστεί για αυτό τον λόγο. 
Πρόκειται για ένα πολιτιστικό οργανισμό με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας, την προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας. 

Η δημιουργία του Κέντρου αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συνολικής παρουσίασης του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής της Ευρυτανίας. O βασικός στόχος του Κέντρου είναι μέσα από τη συνοπτική διήγηση της ιστορίας της Ευρυτανίας να γνωρίσει την περιοχή στους κατοίκους της και τον επισκέπτη και να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω γνωριμία μέσα από το σύνολο της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής παράδοσης της περιοχής. 
Η έκθεση θα παρουσιάζει την εξέλιξη της Ευρυτανίας διαχρονικά με σύγχρονο τρόπο και με την χρήση νέων τεχνολογιών. 

Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων κ Χρήστος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Μουσειακού Κέντρου «Εύρυτος» κ. Ηλίας Ντζιώρας και η κ. Αθανασία Ντζιώρα, η Διευθύντρια των ΓΑΚ Ευρυτανίας κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, ο κ. Ιωάννης Καραχοντζίτης και η κ. Νικάνδρα Μπακογιώργου ως εκπρόσωποι του Ιδρύματος Γαζή Τριανταφυλλόπουλου, η κ Γεωργία Γκαρίλα εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Βασίλης Φακίτσας και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: