Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : 1η Συνάντηση για το 2018 του Δημάρχου με Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων

Εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση για το νέο έτος, του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων. 
 Ο κ. Μπαμπαλής κατά την σχεδόν 3ωρη συνάντησή τους, αφού ευχαρίστησε τους Προέδρους και Εκπροσώπους για την ακούραστη προσπάθεια που καταβάλλουν σε όλες τις γωνιές του Δήμου Αγράφων, τους ενημέρωσε για τρέχοντα σημαντικά ζητήματα του Δήμου, για τις προτάσεις χρηματοδοτήσεων έργων που ο Δήμος ήδη κατέβαλε, για μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για έργα που πρόκειται να δρομολογηθούν, ενώ στο πλαίσιο αυτό τους ζητήθηκαν στοιχεία από τις Τοπικές τους Κοινότητες ώστε να συμβάλλουν στις ανάγκες σύνταξης νέων μελετών και πραγματοποίησης έργων. 

 Επιπλέον, ζήτησε να γίνει αναλυτική καταγραφή των περιοχών που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Επιπρόσθετα ζήτησε καταγραφή ανά Τοπική Κοινότητα των αναγκών για βάψιμο των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε κοινοχρήστους χώρους, καθώς και καταγραφή καπακιών δεξαμενών και υδρομαστεύσεων των οικισμών (όπου δεν επισκευάστηκαν το 2017), για επισκευή και συντήρηση. 

Μεταξύ άλλων τους ενημέρωσε σχετικά με την Πάγια Προκαταβολή για το 2018 και τους υπενθύμισε την προετοιμασία που απαιτείται σε κάθε Τοπική Κοινότητα ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού σε Δεξαμενές – Κοιμητήρια – Παιδικές Χαρές – Κοινόχρηστους Χώρους. 

Ο Δήμαρχος Αγράφων έδωσε έμφαση στην ανάγκη οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων να αποτελούν και εκείνοι συνδετικό κρίκο του Δήμου με τους δημότες, με τη σωστή και συνεχή ενημέρωση των Δημοτών για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο Αγράφων, ενώ επισήμανε την ανάγκη όλοι να λειτουργούν σαν «μία φωνή και μία γροθιά». 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε από πλευράς Δημάρχου για την καλή «χημεία» και συνεργασία που υπάρχει με τους Προέδρους και Τοπικούς Εκπροσώπους. Επιπλέον, τόνισε ότι απαιτείται όλοι να συνεχίσουν να λειτουργούν υπεύθυνα απέναντι στους δημότες, με προσοχή και καλή συμπεριφορά. 

 Τέλος, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι ΤΚ είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Δήμαρχο Αγράφων για θέματα διαχείρισης και αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: