Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΥΠΑΑΤ : Προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ


Την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της 4ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που πραγματοποιείται στην Αγριά Βόλου. 
 Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός με τα σχέδια βελτίωσης θα ενισχυθούν σημαντικές επενδύσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα., με έμφαση στους νέους γεωργούς και με προτεραιότητα τους κλάδους της κτηνοτροφίας και ιδίως της αιγοπροβατοτροφίας, των οπωροκηπευτικών, των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και των ανθεκτικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή. Ακολουθεί η τοποθέτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τις δύο δράσεις ανέρχεται στα 316 εκατ. ευρώ. Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα είναι από 21.12.2017 έως και 2.4.2018. Έτσι δίνεται επαρκής χρόνος να προετοιμαστούν κατάλληλα οι υποψήφιοι δικαιούχοι αλλά και η έναρξη επιλεξιμότητας των δαπανών να είναι από το Δεκέμβρη του 2017. Δικαιούχοι μπορεί να είναι συνεργατικά σχήματα, φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα. Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι επαγγελματίες γεωργοί ή να έχουν ενταχθεί στο μέτρο των νέων γεωργών. 
Τα υποψήφια συνεργατικά σχήματα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα και ενήμερα στο σχετικό μητρώο, να έχουν 3 τελευταίες χρήσεις με κερδοφόρο μέσο όρο αποτελεσμάτων προ φόρων και αποσβέσεων και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 30.000 € ή να είναι νεοσύστατα. 
Ο προϋπολογισμός των 316 εκατ. ευρώ της προκήρυξης έχει κατανεμηθεί με την εκχώρηση στις Περιφέρειες, με βάση αντικειμενικούς δείκτες σε συνεργασία και διαβούλευση μαζί τους. 
 Ο προϋπολογισμός για τα ατομικά σχέδια βελτίωσης μπορεί να ανέλθει έως και τις 500.000 ευρώ, με βάση την τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης, ενώ για τα συνεργατικά σχήματα αντίστοιχα μέχρι 1 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα παρακάτω...



Δεν υπάρχουν σχόλια: