Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ : Νομαρχιακή Επιτροπή ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Έχουμε με σαφήνεια διακηρύξει και εφαρμόσει στην πράξη το σεβασμό στις αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες όλων των θεσμικών οργάνων της πολιτείας. 
Πολύ δε περισσότερο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκε δεόντως η στάση μας. Δυστυχώς οι προκλήσεις πληθαίνουν. 
Το τελευταίο διάστημα φανερά και χωρίς προσχήματα η διοίκηση του Δήμου έχει ευθυγραμμιστεί με τις πιο ακραίες απόψεις και πρακτικές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, της ΝΔ του Μητσοτάκη, σε όλα τα επίπεδα. 
Πέραν της γνωστής θεωρίας των «αρίστων» ενστερνίζεται καιροσκοπικές πρακτικές «επιφανών» παραγόντων της Τ.Α. (βλέπε Πατούλη) στην αντιμετώπιση ζητημάτων που την αφορούν αλλά αφορούν βεβαίως και τους δημότες της. 
H πρόσφατη απόφαση των Δημοτικών Αρχόντων για τα αποθεματικά του Δήμου είναι εμφανέστατο δείγμα απόλυτης ταύτισης με αυτή τη γραμμή. 
Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην προσπάθειά τους να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα επικαλούνται διάφορες αποφάσεις οργάνων χωρίς νομική αρμοδιότητα αγνοώντας την πρόβλεψη του νόμου! 
Μοναδική τους προσπάθεια να μην κατατεθούν στην ΤτΕ. Να θυμίσουμε εδώ το αυτονόητο κάθε φορέας η πολίτης υποχρεούται να εφαρμόσει τους νόμους της πολιτείας. 
Αν δεν του αρέσουν ή τους θεωρεί βλαπτικούς αγωνίζεται να τους αλλάξει, όχι όμως να τους παραβιάζει απροκάλυπτα απλά και μόνο για να εναρμονιστεί στη σκληρή γραμμή της αντιπολίτευσης και να ασκήσει αντικυβερνητική πολιτική ενώ άλλος είναι ο θεσμικός της ρόλος. 
Η απόφαση για τα αποθεματικά του δήμου αυτό μας δείχνει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που δεν αμφισβητούμε, ένα από τα μέλη της ομάδας με βαρύνοντα θεσμικό ρόλο, υποθέτουμε εκ της θέσεώς του γνώστης των οικονομικών και δημοσιονομικών σίγουρα της κατηγορίας «των αρίστων», ή όχι άραγε? αναρωτήθηκε « σε ποιά χώρα ζούμε»! 
Εμείς οι απλοί πολίτες θα ρωτήσουμε: Ενώ πληρώνουμε πανάκριβα δημοτικά τέλη (Κολωνακίου, Ψυχικού κλπ) γιατί αποποιείται ένα επιτόκιο πάνω από 3% της Τράπεζας Ελλάδος έναντι το πολύ 1% των ιδιωτικών τραπεζών. 
Αντιλαμβάνονται ότι αυτό προκαλεί ζημία στο δήμο που θα κληθούν να το καταβάλουν άμεσα ή έμμεσα οι δημότες? 
Δεν έχουν άραγε εμπιστοσύνη στην πολιτεία? 
Αν το ελληνικό κράτος έχει δυσκολίες θα διασωθούν οι Δήμοι? 
Η πολιτεία δεν χρηματοδοτεί τους δήμους? 
Είναι στο χέρι οποιουδήποτε οργάνου να παραβιάζει τους νόμους? Απαξιώνονται ή όχι τα όργανα του δήμου όταν εναρμονίζονται, στις αποφάσεις τους, με ακραίες αντιπολιτευτικές πρακτικές? 
Πριν μας απαντήσουν στα απλά ερωτήματα που θέτουμε ως πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Σαμαρο-Βενιζέλοι που εξαέρωσαν και εξαφάνισαν βιαίως τα αποθεματικά όλων των οργανισμών σε μια νύχτα, εκτός αν κρίνουν εκ των ιδίων πολιτικών παρατάξεών τους. 
Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων. 
 Θα θέλαμε στο τέλος να επισημάνουμε την ξεκάθαρη και άξια προσοχής τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σώκου. Αντίθετα δεν μας προκάλεσε εντύπωση, η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης που καιροσκοπικά ταυτίστηκε απλά με τις αντικυβερνητικές δυνάμεις. 
 Στους δύσκολους καιρούς φυτρώνουν λίγα λουλούδια και πολλά αγκάθια. 

 Για τη Ν.Ε. Ευρυτανίας 
 ο Συντ/στής 
Δημ. Μαντέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: