Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Καθιέρωση ημέρας αιμοδοσίας μια φορά το χρόνο των Ευρυτάνων της Αθήνας, προτείνει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών

Με συντονιστή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την καθιέρωση ημέρας αιμοδοσίας μια φορά το χρόνο των Ευρυτάνων της Αθήνας, προτείνει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών. 
Ειδικότερα με σημερινή της επιστολή  προς τους  Κώστα Μπακογιάννη Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κκ. Γεώργιο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου και Άρη Τασιό Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, αναφέρει: 
<<Είναι γνωστό ότι η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης τόσο για τους συνανθρώπους μας, όσο και για τον εαυτό μας. 
Η Ελλάδα λόγω της προκατάληψης και λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης έχει τους λιγότερους αιμοδότες εθελοντές με αποτέλεσμα να εισάγουμε φιάλες αίματος από άλλες χώρες. Σύμφωνα με έρευνα της ΠΟΣΕΑ το 2008, μόλις το 0.65% του πληθυσμού είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. 
Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει ως κοινωνία ότι το αίμα που δίνεις για κάποιον άλλον, αύριο μπορεί να είσαι εσύ ο κάποιος άλλος. 
Στην Ευρυτανία τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια θετική κινητικότητα σχετικά με την ίδρυση Τραπεζών αίματος και πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο βοηθήθηκαν συμπατριώτες μας. 
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Τράπεζες Αίματος. 
-της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, 
-της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, 
-Των κατοίκων των πρώην Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου που λειτουργεί στο Αττικό Νοσοκομείο, 
-των κατοίκων του πρώην Δήμου Αγράφων που λειτουργεί επίσης στο Αττικό 
-και άλλων ευρυτανικών συλλόγων και φορέων. 

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Αθήνα υπάρχει μια ακόμη Ευρυτανία από ετεροδημότες και βλέποντας την πολυδιάσπαση του αιμοδοτικού έργου, προτείνει, με συντονιστή την Περιφέρεια Στερεάς, και την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, όλων των Ευρυτανικών Συλλόγων καθώς και των δύο Δήμων να καθιερωθεί μια ημέρα αιμοδοσίας των Ευρυτάνων στη Αθήνα. 
Η διαχείριση του αίματος που θα μαζεύεται κάθε φορά, προτείνουμε να διαχειρίζεται από τις υπάρχουσες τράπεζες αίματος κι αυτό εφόσον κριθεί ότι δεν χρειάζεται η συγχώνευση όλων των τραπεζών αίματος>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: