Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εκοιμήθη σήμερα ο Ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος Δαμασκηνός

Εκοιμήθη σήμερα αφού πρώτα λειτούργησε και μίλησε σε προσκυνητές ο Ηγούμενος της Μονής Αγάθωνος Δαμασκηνός , κατά κόσμο Δημήτριος Ζαχαράκης .
Ήταν γιος του Φάνη Ζαχαράκη από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας

Ο Ηγούμενος πέθανε μέσα στο ιστορικό μοναστήρι, αφού το πρωί λειτούργησε κανονικά στη Μονή και μίλησε και με τους προσκυνητές. 

Το σκήνωμά του έχει τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας :

«Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν τού Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος. 

Ο μακαριστός Καθηγούμενος εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017, αφού πρώτα λειτούργησε και ωμίλησε σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής. 
Η απώλεια είναι μεγάλη, καθότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης υπηρετούσε επί πολλά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Κληρικός της και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ήταν Πνευματικός πολλών Ιερέων και απλών πιστών και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον. 
Το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. 
Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο. 
Σημειώνεται πως, λόγω του θλιβερού γεγονότος, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Επιστημονική Ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»

Μια μεγάλη απώλεια για την εκκλησία και την περιοχή μας. Αιωνία η μνήμη !

Δεν υπάρχουν σχόλια: