Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Δυτική Ευρυτανία ,γιορτές ...αλλά κι εγκατάλειψη , ανεργία ,απουσία υποδομών και προοπτικής ...

Αναδημοσίευση από τη σελίδα Αγραφιώτικα Νέα
 Να τα λέμε κι αυτά... 
Προχθές στην επετειακή εορταστική εκδήλωση στη Βίνιανη παραβρέθηκαν άπασες οι εξουσίες και αυτό καταρχήν είναι καλό που πέρασαν έστω και με αυτή την αφορμή το Μέγδοβα και είχε και καλή μέρα. 
Επί της ουσίας όμως, και πάντα εκφράζοντας τον εαυτό μου, οι προσκεκλημένοι ζουν και όχι άδικα σε ένα άλλο φανταστικό κόσμο και γι αυτό προτίμησαν όπως ήταν φυσικό να μιλήσουν για το ένδοξο παρελθόν. 
Για το σήμερα, για την εγκατάλειψη, για την παντελή απουσία στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας, για την καθολική ανεργία των λιγοστών νέων που έμειναν στα χωριά μας, για τις υποδομές, για τους δρόμους που συνδεόμαστε με τους άλλους Νομούς, για την εκπαίδευση, για την υλοποίηση τουριστικών, αγροτικών και κτηνοτροφικών προγραμμάτων , για την ανάδειξη πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων και τοποθεσιών ιδιαίτερης ομορφιάς, μούγκα στη στρούγκα όπως λένε στα χωριά μας.
 Όλοι καλοδεχούμενοι, αρκεί να υπάρχει διεκδικητικό πλαίσιο με επιχειρήματα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει, και από τους πολιτικούς μας βέβαια, όχι κουβέντες, αλλά λύσεις και προοπτική πάντα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. 
Με απλά λόγια, να πάνε στη Λίμνη, στο Ραπτόπουλο, στα Κέδρα, στα Αγραφα, στη Βελαώρα, στη Φραγκίστα κλπ και να πουν αυτό θα κάνουμε, θα το κάνουμε τότε και με αυτό τον τρόπο γιατί θα λύσει αυτά  τα προβλήματα και θα δώσει προοπτική στον αδικημένο τόπο σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: