Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ :Το Κερασοχώρι τίμησε τον ήρωά του


Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Αγράφων τίμησε τον Κερασοβίτη Οπλαρχηγό και ήρωα του 1821 Κώστα Βελή, με εκδηλώσεις τιμής που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο Κερασοχώρι. 

 Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι» απέδωσαν φόρο τιμής στον ήρωα του Κερασοχωρίου. 

 Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του Κερασοχωρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και ιερέων της περιοχής, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Κώστα Βελή, όπου βρίσκεται και η προτομή του και η κατάθεση στεφάνων. 


Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κερασοβιτών κ. Χρυσικός. 

Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τη δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης κ. Ιωάννα Κουκουράβα. 


Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της κας Χρυσούλας Τασολάμπρου, και οι «Σταυραετοί των Αγράφων» του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου και Ευρυτανίας χόρεψαν παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: