Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Π. Ε. Ευρυτανίας : 19η Μαΐου... Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 
 ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 

 H 19η Μαΐου ημέρα της αποβίβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στην Τραπεζούντα το 1919, που σηματοδοτεί την έναρξη της πιο βίαιης φάσης του σχεδίου του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 
Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μνημόσυνο για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που αν και ήταν μακριά από τον εθνικό κορμό της ελληνικής χερσονήσου και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, δημιούργησαν έναν θαυμάσιο πολιτισμό, πάλεψαν για την επιβίωσή τους για περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια και αφανίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες αντιμετωπίζοντας τον τουρκικό εθνικισμό. 
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 21η Μαΐου 2017, ημέρα Κυριακή. 
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν: 
  • Γενικός σημαιοστολισμός, από την ογδόη (8η) πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, της 21ης Μαΐου 2017. 
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Μαΐου 2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης. 
Έπειτα από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. 
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Αριστείδης Τασιός


Δεν υπάρχουν σχόλια: