Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο Δήμαρχος Αγράφων στους Σαρακατσαναίους

Δίπλα στους Σαρακατσαναίους βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής, για να συμμετάσχει στο 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-18-19 Μαρτίου στο Αγρίνιο. 

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Αγράφων ήταν ο κεντρικός ομιλητής, ο οποίος με την ομιλία του άγγιξε τις ψυχές όλων εκείνων που διάβηκαν τη στράτα των Σαρακατσαναίων, από τα χειμαδιά ως τις ψηλές κορφές των Αγράφων. 

Σύλλογοι Σαρακατσαναίων σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα κατέκλεισαν το Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου παρακολούθησαν την άψογη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου – Ευρυτανίας «Οι Σταυραετοί των Αγράφων» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
 Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Αποστόλης Μάκκας και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε αυτούσια την ομιλία του Δημάρχου Αγράφων, που εκφωνήθηκε στην έναρξη του 25ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων στο Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: