Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ανακατασκευή γέφυρας ΄΄Κοράκου ΄΄

Γράφει ο κ. Μενέλαος Παπαδημητρίου (ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ )  ,Δικηγόρος

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ-ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΟΥΛΙΑΣ- ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΚΑΜΑΡΑΣ
- Από το 2009-2010 που ξεκίνησε η προσπάθεια της Διανομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας - Άρτας ως την 1η Επιστημονική Ημερίδα στις Πηγές στις 23.8.2010 με παρουσία Προσωπικοτήτων της Ελλάδος
 (Δημοσθένης Ταμπάκος -δις Ολυμπιονίκης,
οι Μητροπολίτες Περιστερίου και Άρτας Σεβασμιώτατοι κ.κ Χρυσόστομος και Ιγνάτιος, Αικατερίνη Πολυμέρου
- Καμηλάκη Δντρια της Ακαδημίας Αθηνών, Βάσω Σκάρα-Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Σπύρος Μαντάς-Πρόεδρος ΚΕΜΕΠΕΓ, Ευγενία Μαγουλά-Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Αλεξίου-Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο τότε Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, οι Δήμαρχοι Αργιθέας Χρήστος Καναβός και Τετραφυλλίας Άρτας Μιχ. Γκούζιας κ.α.)
ως τη δωρεάν σύνταξη προμελέτης από τους μηχανικούς-τοπογράφους Κώστα Κωτή & Αναστασία Κουτή, ως την Ημερίδα του ΚΕΜΕΠΕΓ στη Στοά Βιβλίου, ως την Ημερίδα του ΕΜΠ, ως τις Ημερίδες των ΚΕΠ Μακρυνίτσας και Μουζακίου, ως την ταινία-ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη Ν. Παπαθανασίου
(για λογαριασμό της ΕΡΤ στην εκπομπή ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ) 
και την Ημερίδα στην Άρτα, ως τη στήριξη της Ι.Μ. Δούσικου, ως τις καταλυτικές παρεμβάσεις του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ στην Ευρώπη με τις δηλώσεις υποστήριξης της προσπάθειας από πλειάδα προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και την επίσκεψη τη παρεμβάσει του της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας ΚΡΕΤΣΟΥ στα Απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας, ως την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΜΠ με τον Καθηγητή Δημήτριο Καλιαμπάκο στα απομεινάρια, ως την Ιστορική επίσκεψη σε αυτή της Α.Ε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ στις 23.8.2016 έως και σήμερα με την εκ νέου Παρέμβαση - Δήλωση του μέχρι πρότινος Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ!!! 

(αυτά περιληπτικά για να θυμηθούμε και θυμίσουμε τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα).

Οι ενέργειες από πλευράς Αντιπεριφέρειας Άρτας και Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και Αδελφότητας Πηγιωτών είναι εμφανείς και έστω και κάπως καθυστερημένα ανέσυραν κάποια απομεινάρια της Γέφυρας από την κοίτη του Αχελώου. 
Και προχωρούν!!!
 Ο Δήμος Αργιθέας δια της νυν Δημοτικής Αρχής και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας-Περιφέρεια Θεσσαλίας <δεν υπάρχουν στην προσπάθεια> - υπάρχουν μόνο στα λόγια και σε ανεκτέλεστες αποφάσεις. 
Αρκούνται σε κάποια επιστολή - έγγραφο σε υπηρεσίες για να δικαιολογούνται ότι δήθεν ενδιαφέρονται...και με αυτές ότι έκαναν το καθήκον τους και το παρέλειψαν άλλοι...
 Δίχως να συναισθάνονται αν το απομεινάρι του ακρόβαθρου - ποδιού της Γέφυρας και η ΚΟΥΛΙΑ, που ανήκουν στην περιφέρεια του Δήμου Αργιθέας, ξελιθίζουν και το μεν πόδι σε λίγο δεν θα υπάρχει, η δε ΚΟΥΛΙΑ κινδυνεύει άμεσα.
 Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ είναι πάντα στην επικαιρότητα αλλά αυτό δεν κεφαλοποιείται από αυτούς που πρέπει για όφελος της περιοχής μας.
Όσοι είχαμε αυτό το όραμα και ξεκινήσαμε την προσπάθεια νιώθουμε μεγάλη ευθύνη. 
 Η προσπάθειά μας αυτή είναι ενταγμένη στην ευρύτερη προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και ανάπτυξης της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ.
Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. 
Αθήνα, 8.2.2017 
Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου


Φωτογραφία Μενέλαος Παπαδημητρίου ...Η θρυλική ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΑΚΟΥ από άλλη γωνία όπως την αποθανάτισε ο φακός του Φωτογράφου της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΛΕΝΤΖΗ!!! Πάνω ψηλά η κορυφή του Κοκκινόλακου.
Ήταν το Θεογέφυρο των Βαλκανίων με άνοιγμα βάσης 46 μέτρα και μέσο ύψος 25 μέτρα.
Μερικά χρόνια αργότερα, στις 28.3.1949 θα πέσει θύμα του εμφυλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: