Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπακογιάννης

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο έγιναν δεκτοί χθες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Αθανάσιος Παντελόγλου» πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος και οι νομικοί Γιάννης Κτιστάκης και Λευτέρης Κτιστάκης. 
 Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξυγίανσης και αποκατάστασης του Ασωπού που εκπονήθηκε για πρώτη φορά από την Περιφέρεια, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και ήδη υλοποιείται. 
 Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: δημόσια υγεία, περιβάλλον και επιχειρηματικότητα και είναι το αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και συλλογικής προσπάθειας, που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης. 
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την συμπαράσταση του, κατανοώντας τη σημασία του προβλήματος, και την ηθική του στήριξη στην μεγάλη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα για την αντιμετώπισή του. 

 Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να τον ενημερώσουμε για όλες τις κινήσεις που κάνουμε σε σχέση με την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ασωπού. Μας άκουσε με προσοχή και είναι ιδιαίτερη τιμή που μας εξέφρασε την συμπαράστασή του. Για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική προσπάθεια να λυθεί ένα πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο την Στερεά, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί, πολίτες, φορείς και επιστήμονες ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό όχι μόνο για να λύσουμε το πρόβλημα του Ασωπού, αλλά και για να προχωρήσουμε στην ανάδειξη ολόκληρης της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: