Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ

Άρθρο του κ. Δημητρίου Μαντέκα Συντονιστής Ν.Ε. Ευρυτανίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Είναι φυσικό η κάθε αντιπολίτευση να ασκεί ακόμα και εξοντωτική κριτική στις κυβερνήσεις αφού έχουν τη βασική ευθύνη για τη διαχείριση όλων των κρατικών υποθέσεων?
 Βεβαίως αρκεί να προβάλλουν ανοιχτά και καθαρά τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις για να κρίνουν οι πολίτες και να αποφασίσουν. 
Τι δεν είναι όμως φυσιολογικό? 
Η σφοδρότητα, η αμετροέπεια, η επίδειξη «πολιτικού μίσους» και γενικά η χωρίς πολιτικούς όρους επίθεση της αντιπολίτευσης με τους συμμάχους της και αιχμή του δόρατος όπως πάντα τα φερόμενα ως ΜΜΕ. Αφού το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» δεν ευοδώθηκε, βλέπουν το σήμερα σαν τελευταία «μεγάλη» ευκαιρία για την πτώση της κυβέρνησης ενόψει των δυσκολιών και κυρίως της αξιολόγησης. 
Έτσι μόνο θα επιτύχουν να διασώσουν όλα αυτά τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο πολλές δεκαετίας και είναι πλέον σε δύσκολη θέση αφού βρίσκονται σε δικαστική εξέλιξη πολλές υποθέσεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής αλλά και πολλών κορυφαίων σκανδάλων. 
 Φυσικά δεν μιλάνε για πρόγραμμα αλλά αορίστως για μια «άλλη πολιτική»! Πολύ θα θέλαμε να τη γνωρίσουμε. Φαίνεται όμως ότι η δημοσιοποίησή της θα προκαλέσει τρόμο! Για αυτό και το αποφεύγουν. 
Προτιμούν να την γνωρίζουν οι λίγοι και «άριστοι». 
Εννοείται βέβαια και ο Σόιμπλε. 
 Τι είναι επικίνδυνο και θλιβερό? 
Όταν η χώρα σου κάνει τεράστιες προσπάθειες να επιβιώσει, 
 Όταν προσπαθεί να πείσει τους πάντες για τα πάνδεινα που έχει υποστεί από την επιβολή φοβερών και εξοντωτικών μέτρων λιτότητας 
 Όταν στο τέλος το καταφέρνει και οι περισσότεροι ευρωπαίοι παράγοντες βγαίνουν και παίρνουν θέση δημόσια, Γιουνκέρ, Πιτέλα, σύσσωμοι οι αρχηγοί των κρατών του νότου ακόμη και ο Νταισεμπλουμ 
Η αντιπολίτευση τι κάνει?
 Προσπαθεί να αποδομήσει την επιχειρηματολογία τους ? 
Τι μας λέει ουσιαστικά? 
Δεν φταίνε οι καλοί μας δανειστές που κάθε τόσο προβάλλουν νέες και υπερβολικές απαιτήσεις παρά τα συμφωνηθέντα. Φταίει η κακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κλείνει την αξιολόγηση στα γρήγορα και όλα όσα καταμαρτυρούν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών, ΔΝΤ, Σόιμπλε κλπ, είναι περίπου δίκαια και σωστά. 
Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση η στάση τριών ευρωβουλευτών της ΝΔ στην πρόσφατη συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, όταν ο αντιπρόεδρος Βλάντις Ντομπρόφσκις υποστήριξε θέσεις λογικής για την Ελλάδα δέχθηκε συντονισμένα πυρά. 
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Σπυράκη, Κεφαλογιάννης και Κύρτσος, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της ίδιας της χώρας τους, ζητώντας από τους δανειστές να μην κλείσει η αξιολόγηση και να ωθήσουν την κυβέρνηση σε εκλογές. Ουδέποτε στο παρελθόν, από όσο θυμάμαι, έχει παρατηρηθεί τέτοιο θλιβερό γεγονός. 
 Ο Τζιάνι Πιτέλα, Ιταλός επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε: «Είναι τιτάνιες οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να κρατάει σε ομηρία την Ελλάδα και μια ολόκληρη ήπειρο». 
Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Έλληνας , αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή με την Καγκελάριο δήλωσε: «Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις». 
 Ποιος είναι ο Έλληνας και ποιος ο ξένος? 
 Ποιος είναι αυτός που βοηθάει μία χώρα που αγωνίζεται και ποιος είναι αυτός που τη σπρώχνει στον γκρεμό; 
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο. Θαυμάστε τους!!! 
Δοξάστε τους!!! 
Ευτυχώς που για άλλη μια φορά τα γεγονότα τους προσπερνούν χωρίς να προλάβουν ούτε καν να διορθώσουν τις ανακοινώσεις τους. 
 ΔΗΜ. ΜΑΝΤΕΚΑΣ -Συντονιστής Ν.Ε. Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: