Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση Μπακογιάννη για τον Δημήτρη Μυταρά

Τη θλίψη και τα συλλυπητήρια ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την κηδεία του Δημήτρη Μυταρά, εξέφρασε με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. 
Ο κ. Μπακογιάννης έκανε αναφορά στο σπουδαίο έργο που αφήνει ως κληρονομιά στον ελληνικό πολιτισμό ο Δημήτρης Μυταράς, αλλά και στην υπερηφάνεια που αισθάνονται όλοι οι πολίτες της Χαλκίδας όπου γεννήθηκε ο μεγάλος εικαστικός. 
 «Σήμερα η Χαλκίδα, η Εύβοια, η Ελλάδα ολόκληρη αποχαιρετούν το Δημήτρη Μυταρά και ο θάνατός του συνιστά βαριά απώλεια, όχι μόνο για τον ελληνικό αλλά και για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο μεγάλος εικαστικός με το έργο και την προσωπικότητά του, χάρισε χάρη μεγάλη στη σύγχρονη Τέχνη. Πύκνωσε την πρώτη γραμμή του ελληνικού πνεύματος. Πλούτισε το ταλέντο των μαθητών του. Απάλυνε την ψυχή κάθε ανθρώπου που είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα του. Το σύνολο της προσφοράς του και ιδιαιτέρως στον τόπο μας, το «παιδί του», το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, θα κρατούν ζωντανή τη μνήμη του και ηχηρό το παράδειγμά του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά και σε όλους, μια και το έργο του Δημήτρη Μυταρά ανήκει στα εκατομμύρια ανθρώπων που το θαύμασαν και θα συνεχίζουν να το θαυμάζουν αιώνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: