Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ώρα των αποφάσεων για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Ευρεία σύσκεψη για το παρόν και το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας πραγματοποιήθηκε χθες, στην Περιφέρεια, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης στους βουλευτές της Φθιώτιδας, στο Δήμο Λαμιέων και τους υπόλοιπους Δήμους του νομού, τα επιμελητήρια, τους εμπορικούς, αγροτικούς, βιοτεχνικούς συλλόγους και ενώσεις, τη Φθιωτική Αναπτυξιακή και το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής.
 Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε αφενός η άμεση λύση που πρέπει να δοθεί ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να πραγματοποιηθεί κανονικά η 51η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, και αφετέρου η βιωσιμότητα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε η Έκθεση να τεθεί υπό την ευθύνη των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της περιοχής, για τη συνολική μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των εγγενών ζητημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ρόλος της, ως αναπτυξιακός πόλος της Στερεάς Ελλάδας.
 Πρωτίστως, υπήρξε η απόλυτη συμφωνία μεταξύ των παρευρισκομένων για την από κοινού προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής διοργάνωση της έκθεσης και αυτή τη χρονιά, αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο η Π.Ε Φθιώτιδας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμιος Καραΐσκος. 
 Επιπρόσθετα και σχετικά με το μέλλον του θεσμού, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιμένει στην πάγια άποψη της να μεταφερθεί η εποπτεία σε ένα μικτό αυτοδιοικητικό σχήμα, ενώ προβαίνει άμεσα, μέσω της Φθιωτικής Αναπτυξιακής, στη μελέτη ενός σχεδίου βιωσιμότητας. 
 Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να περάσει η Έκθεση Λαμίας στα χέρια των αναπτυξιακών φορέων της περιοχής, καθώς η τοπική κοινωνία και η τοπική οικονομία, έχει τα περισσότερα να χάσει με τη παράταση των διαλυτικών τάσεων που κυριαρχούν σε ένα θεσμό, ο οποίος εισπράττει εδώ και χρόνια την παντελή αδιαφορία του κεντρικού κράτους, όπως επίσης και τα περισσότερα να κερδίσει από την εκπλήρωση του αναπτυξιακού της ρόλου, ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε της Έκθεση «κοιμώμενο γίγαντα», ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει από εδώ και στο εξής, ως πνεύμονας ανάπτυξης για την Περιφέρεια. 
 Εκφράζοντας δε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της Περιφέρειας να αναλάβει τις υποχρεώσεις του εν λόγω νομικού προσώπου, αλλά και τη διερεύνηση περεταίρω χρηματοδοτικών εργαλείων που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό και την ανάκαμψή του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μία φορά καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να κρατήσουμε ζωντανό έναν θεσμό σημαντικό όχι μόνο για την Στερεά Ελλάδα αλλά και για την επιχειρηματικότητα όλης της χώρας. 
Αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων όσοι βρεθήκαμε σήμερα και αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τη μάχη πρώτα απ’ όλα για να πραγματοποιηθεί κανονικά για εφέτος η 51η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και σε δεύτερο επίπεδο για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του θεσμού. Είναι άλλη μία μάχη που καλούμαστε να δώσουμε για να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την οικονομία και το εμπόριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: