Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Λαϊκή Επιτροπή δήμου Αγράφων ...Σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην Βαλαώρα

Συγκέντρωση - σύσκεψη Σάββατο 21 Γενάρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του κλειστού αγροτικού Ιατρείου Βαλαωρας διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων Δήμου Αγράφων. 

Καλούν σε μαζική συμμετοχή τους αγροτοκτηνοτρόφους για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν. 
Ενάντια στα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές. 
Μέτρα όπως: 

  • Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. 
  • Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο. 
  • Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. 

  • Η επιβολή πρόσθετου τέλους - το ονομάζουν “περιβαλλοντικό” - στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Η επιπλέον φορολόγηση στο κρασί και το τσίπουρο. 
  • Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν. 

Και βεβαίως, οι αγρότες θα υποστούμε και όλα τα άλλα δυσβάστακτα μέτρα που περιέχει το τρίτο μνημόνιο -μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους κλπ. που πλήττουν άγρια το ήδη πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: