Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Μπακογιάννης :Δίνουμε ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του δομικού υλικού του Αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας, προϋπολογισμού 1.050.000,00 ευρώ. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο μνημείο που ήδη έχει ενταχθεί στον Προσωρινό Κατάλογο Μνημείων της UNESCO, το οποίο λόγω της χρόνιας έκθεσής του στους περιβαλλοντικούς παράγοντες έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.

 Το έργο βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί και έχει ως σκοπό την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του μνημείου, αλλά και την αξιοποίησή του στην προσέλκυση του πολιτιστικού τουρισμού.

 «Προσπαθούμε να ξαναδώσουμε λάμψη σε ένα μνημείο-διαμάντι του ελληνικού πολιτισμού. Έχουμε ξεκινήσει παρόμοιες διαδικασίες για την αποκατάσταση των μνημείων μας, τόσο για την διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας, όσο και για να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε τουριστικά 12 μήνες το χρόνο. Είμαστε από τις λίγες χώρες που το παρελθόν δίνει δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον, αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Πραγματοποιήθηκε η 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τα μέλη, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. 

Στο πλαίσιο της εισήγησης του πρώτου θέματος ανέφερε: «Ο νέος νόμος 4412/16 που αφορά “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 8/8/2016 αλλάζει άρδην το τοπίο σε ότι αφορά την ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τις Υπηρεσίες μας χωρίς να υπάρχει μια εύλογη μεταβατική περίοδος. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να συνταχθούμε με την απόφαση της ΚΕΔΕ που ζητά την αναστολή εφαρμογής, για τους δήμους της χώρας, του νόμου αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και σε κάθε περίπτωση μέχρι την έκδοση του συνόλου των υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων που προβλέπονται από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις και των διευκρινιστικών εγκυκλίων και υποδειγμάτων εγγράφων, που προβλέπονται από τον ίδιο το νόμο». Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση που έριξε φως σε ορισμένες ασάφειες και κακοτεχνίες του νέου νόμου αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί με την πρόταση της ΚΕΔΕ. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, κ. Υπερήφανος εισηγούμενος το δεύτερο θέμα που αφορούσε την διερεύνηση της συμμετοχής της Π.Ε.Δ. στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Ελικώνας – Παρνασσός - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.” τόνισε: «Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις αναπτυξιακές εταιρείες των Ο.Τ.Α. καθώς θεωρεί το έργο τους πολύ χρήσιμο και επωφελές για τις τοπικές κοινωνίες. Συμμετέχουμε ήδη στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., την Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε., την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και θεωρώ εξίσου κρίσιμη τη συμμετοχή μας στην “Ελικώνας – Παρνασσός - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.”». 
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο της Αναπτυξιακής και Δημάρχου Λεβαδέων, κα Πούλου η οποία αφού παρουσίασε το προφίλ και τα πεπραγμένα της εταιρείας κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελικώνας – Παρνασσός, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει στους κατοίκους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας. 
Το σώμα αναγνωρίζοντας την πολύχρονη επιτυχή πορεία της εν λόγω αναπτυξιακής εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 25.000 €. Σε ότι αφορά το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της αγωγής της εταιρείας «Κων/νος Αλεξάνδρου Α.Ε.» προς την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ως καθολικού διαδόχου της ΤΕΔΚ Ευβοίας, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο έτσι ώστε να διερευνηθεί ενδελεχώς το θέμα και στη συνέχεια να προωθηθεί η οριστική επίλυσή του. 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Δομοκού, κ. Τζιαχρήστας έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής περί συμμετοχής της Π.Ε.Δ. στο 7ο ACRO QUALITY FESTIVAL και το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου 2016. Το Διοικητικό Συμβούλιο συντάχθηκε σύσσωμο υπέρ της εισήγησης του κ. Τζιαχρήστα και αποφασίστηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους των εξόδων φιλοξενίας στις ανωτέρω εκθέσεις από την Π.Ε.Δ., με το ποσό των 5.000 €, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα από όλη την Στερεά Ελλάδα με ένα συμβολικό κόστος


Μήνυμα Δημάρχου Αγράφων για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς όλους τους μαθητές που έδωσαν τον αγώνα τους και μέσα από τη «μάχη» των Πανελληνίων εξετάσεων αναδείχθηκαν νικητές. 

Η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μας έκανε υπερήφανους και αποτελεί την αφετηρία για την κατάκτηση των επιστημονικών γνώσεών τους. 

Συγχαρητήρια και στους γονείς και καθηγητές των μαθητών για την πολύτιμη συμβολή τους σε αυτές τις επιτυχίες. 

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν και να τους υπενθυμίσω ότι μόνο με θέληση και στόχους αξίζει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το Δήμο Αγράφων η δωρεάν δράση Εξέτασης - Μέτρησης Οστικής Μάζας

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το Δήμο Αγράφων η δωρεάν δράση Εξέτασης - Μέτρησης Οστικής Μάζας (για οστεοπόρωση) σε γυναίκες άνω των 45 ετών 
 Ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ο Δήμος Αγράφων υλοποιεί δωρεάν δράσεις σχετικές με την πρόληψη και ενημέρωση σε θέματα υγείας και πρόνοιας, προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων αλλά και εν γένει των κοινωνικά αποκλεισμένων κατοίκων του, οι οποίοι ομολογουμένως δεν έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
 Αυτή τη φορά ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων παρέλαβε μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν με υπερηχογράφημα πτέρνας, γυναίκες ή άνδρες άνω των 45 ετών. 
Η δράση έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας όπου για δύο ημέρες (23 & 24 Αυγούστου) σε πρωινές και απογευματινές ώρες, 65 γυναίκες προσήλθαν και εξετάστηκαν δωρεάν από τη Συντονίστρια του Προγράμματος στο Δήμο Αγράφων, κα Έλλη Γατή. 
Οι απαντήσεις μάλιστα των εξετάσεων δίνονταν άμεσα στις κυρίες που προσήλθαν. 
 Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή μας, πάσχει. Από πλευράς μας κάνουμε ότι είναι δυνατό σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, προκειμένου να μειώσουμε το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων μας, να συμβάλλουμε στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και να δώσουμε την ευκαιρία στους δημότες μας για πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιου υγειονομικού επιπέδου. 
Η συμμετοχή των δημοτών μας σε τέτοιες δράσεις, επιβάλλει τη συνέχιση αυτών. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να υλοποιεί δωρεάν δράσεις μέσω του Δικτύου Υγιών Πόλεων.» 

 Η δράση, που ως σκοπό είχε να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες ή άνδρες άνω των 45 ετών οι οποίοι πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων, έδειξε ότι στο Δήμο Αγράφων από τις 65 γυναίκες που εξετάστηκαν, οι 25 πάσχουν από οστεοπενία (πρώιμο στάδιο οστεοπόρωσης), οι 5 διαγνώσθηκαν με οστεοπόρωση, ενώ οι 33 είναι υγιείς και μόλις 2 βρέθηκαν σε άριστο επίπεδο. 
Οι κυρίες που παρουσίασαν αρνητικά αποτελέσματα παραπέμφθηκαν σε γιατρό για περεταίρω εξετάσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Π.Ε. Ευρυτανίας , Ασφαλτόστρωση οδικού δυκτίου Βραγκιανά - Έλατος - Όρια Νομού Καρδίτσας

Την περασμένη εβδομάδα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ – ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ – ΕΛΑΤΟΣ -ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 1.100.000,00 €. 
Το έργο αφορά την οδική σύνδεση των Αγράφων με τον όμορο Νομό της Καρδίτσας και περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών άρσης καταπτώσεων όπου απαιτείται, κατασκευή δύο τεχνικών έργων - σωληνωτών οχετών εγκάρσιων μήκους 10,00μ. , κατασκευή κρασπεδόρειθρου μήκους 1.440,00μ., κατασκευή δύο στρώσεων βάσης οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ εκάστη και διάστρωση ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας πάχους 0,05μ. για συνολικό μήκος 7.000,00μ. 
Η Περιφερειακή Αρχή, πιστή στο πρόγραμμά της κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης του δρόμου των Αγράφων άροντας τα προβλήματα προσβασιμότητας τόσο στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της περιοχής όσο και στην προσβασιμότητα του Νομού από τον όμορο Νομό Καρδίτσας. 
Η άρση της απομόνωσης του Νομού από την πλευρά των Αγράφων επιλύει τα χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας τόσο για τους κατοίκους όσο για τους επισκέπτες και δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής με δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών αλλά και συγκοινωνιακών διευκολύνσεων για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, δίνει προτεραιότητα σε έργα υποδομής γι’ αυτό άλλωστε έχει ήδη εντάξει έργα ύψους 30.139.241,12 €, ενώ έχει αντίστοιχα χρηματοδοτήσει έργα ύψους 16.233.030,32 €. 
Έτσι όχι μόνο καταφέρνει να εντάσσει έργα για την περιοχή αλλά εξασφαλίζει τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις έτσι ώστε τόσο τα έργα αυτά αλλά και τα υπάρχοντα να προχωρούν με ομαλό ρυθμό. 
Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παρά το δύσκολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οικονομικό περιβάλλον στέκεται δίπλα στα προβλήματα κάθε πολίτη και πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την περιοχή. 
Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας ολοκληρώνοντας και βελτιώνοντας βασικές υποδομές.

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Η προσφορά της μάνας

Ποίημα του π. Δαμασκηνού Ἡγουμένου της Ἱερᾶς Μονῆς Ἀγάθωνος,που απαγγέλθηκε στη εκδήλωση για την Ευρυτάνισσα μάνα, στη Γρανίτσα από τον ηθοποιό κ. Δημήτρη Κωσταντίνου


 Ἡ προσφορά τῆς μάνας Μάνα τῆς γῆς τό καύχημα
καί τ’ οὐρανοῦ καμάρι
ἀπ’ ὅλους παίρνεις τήν τιμή
καί σ’ ὅλους δίνεις χάρη.

 Τό ὄνομά σου εἶναι γλυκό,
ἡ ἀγάπη σου μεγάλη,
λέξη γλυκύτερη ἀπ’ αὐτή,
χείλη δέν ἔχουν βγάλει.

 Νά σ’ ὀνομάσω θησαυρό,
τοῦ κόσμου ἡρωΐδα;
Σέ θρόνο ἀκόμα πιό τρανό
νά κάθεσαι σε εἶδα!

 Δίνεις σέ μᾶς γλυκό ψωμί
κι’ ἐσύ κρατᾶς ψυχία,
τόν ἑαυτό σου προσφορά 
χωρίς ἀντιμισθία.

 Πρωΐ - πρωΐ ξυπνᾶς ἐσύ 
κι’ ἀρχίζεις τή δουλειά σου,
νά ἑτοιμάσεις τό φαΐ,
νά φάει ἡ φαμελιά σου.

Σύ θά φροντίσεις τά παιδιά,
τό σπίτι θά σκουπίσεις,
στούς γερασμένους σου γονεῖς
 τό χάδι θά χαρίσεις.

 Νά μή χαλάσεις τόν γλυκό
τόν ὕπνο, τῶν παιδιῶν σου,
μέσα στό σπίτι περπατᾶς
στίς ἄκρες τῶν ποδιῶν σου.

 Γιά τῶν παιδιῶν τήν πρόοδο
ἀνάμεσα στά ἄλλα,
εἶναι φορές πού γίνεσαι 
καί μάνα καί δασκάλα!

 Πόσες φορές ξενύχτησες
ὄρθια στό μπαλκόνι,
νά δεῖς ἄν ἦρθε τό παιδί,
ἄν γύρισε τ’ ἀγγόνι;

 Μ’ ἕνα γλυκό χαμόγελο 
τιμᾶς τό σύζυγό σου, 
γιά τήν εἰρήνη τοῦ σπιτιοῦ 
πνίγεις τό δίκαιό σου. 

 Δέν ἔχεις μόνο τοῦ σπιτιοῦ 
τά τόσα νά προσέξεις, 
πρέπει ἀκόμα ἄν χρειαστεῖ 
καί ἔξω νά δουλέψεις. 

 Ὅλα τά χρόνια, ὄρθια, 
λαμπάδα καιομένη, 
μοσχοβολιά λιβανωτοῦ 
πού στόν Θεό ἀνεβαίνει. 

 Μεγάλες οἱ θυσίες σου, 
τρανή ἡ προσφορά σου, 
μέ σεβασμό ὑποκλίνομαι 
στήν ἅγια τή θωριά σου. 

 Τά βάσανά μας κι’ οἱ χαρές 
περνᾶνε κι ἀπό σένα, 
πότε γελοῦν τά χείλη σου 
καί πότε πικραμένα. 

 Στοχαστική, ἀμίλητη, 
πνιγμένη μές στίς σκέψεις 
ὅ, τι κακό περνᾶ ἀπ’ τόν νοῦ, 
κοιτᾶς νά τ’ ἀποτρέψεις. 

 Καί στά βαριά γεράματα 
πού πρέπει νά προσέχεις, 
στά δροσερά βλαστάρια σου 
πάντα τό νοῦ σου ἔχεις. 

 Κι’ αὐτοί πού δέν σέ γνώρισαν 
ψάχνουν τήν ἀγκαλιά σου,
 μές στήν ψυχή τους κουβαλοῦν 
τήν αὔρα τῆς καρδιᾶς σου. 

Πῶς νά σοῦ ποῦμ’ εὐχαριστῶ 
δέν βρίσκουμε τά λόγια, 
τούς ὕμνους μας δέν τούς χωροῦν 
τοῦ κόσμου τ’ ἀναλόγια. 

 Παρακαλᾶμε τόν Θεό,
 Αὐτός νά σέ πληρώσει, 
νά ξεκουράσει τό κορμί 
καί τήν ψυχή νά σώσει, 

 ψηλά στόν ἅγιο θρόνο του 
θέση νά σοῦ πυργώσει 
ἐκεῖ πού κατατάσσονται 
οἱ ἅγιοί του οἱ τόσοι!

πηγή : κ Alexis Kardabikis  

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Παρουσιάστηκε ο δίσκος του ΚΕΠΕΜ στην Κρέντη και βραβεύτηκαν οι μουσικοί της .

Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στην Κρέντη η τελετή παρουσίασης του δίσκου «Ρούμελη – Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά, 1978», όπου βραβεύτηκε η περίφημη «Ζυγιά της Κρέντης» υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Κ.Ε.Π.Ε.Μ. 

Ο Δήμος Αγράφων και το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ), σε συνεργασία με τους Συλλογικούς φορείς της Κρέντης, παρουσίασαν την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στην κεντρική πλατεία Κρέντης το νέο δίσκο του ΚΕΠΕΜ «Ρούμελη - Ηχογραφήσεις Σίμωνος Καρά, 1978», ο οποίος περιλαμβάνει τις ηχογραφήσεις που είχαν εκδοθεί τη δεκαετία του '70, από τον ίδιο τον Σίμωνα Καρά, σε δίσκο βινυλίου. 

Είναι το δεύτερο CD της σειράς μουσικών εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ με γενικό τίτλο «Μουσικές του Ελληνισμού» και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια αντιπροσωπευτικά της μουσικής παράδοσης της Ρούμελης , εκ των οποίων τρία από την περίφημη «Ζυγιά» της Κρέντης» Ευρυτανίας που την αποτελούσαν ο Γιάννης Μάκκας, ο Κώστας Κούρος και ο αείμνηστος Πάνος Ρούμπος. 

 Η τιμητική αυτή εκδήλωση για την προσφορά στη μουσική παράδοση του τόπου και τη συνεισφορά τους στο Λαϊκό Πολιτισμό μας προς τους οργανοπαίχτες της Κρέντης, περιλάμβανε επίσης μέσω των διαλογικών εισηγήσεων στοιχεία για τη ρουμελιώτικη αλλά και ευρυτανική μουσική παράδοση, ενώ παρουσιάστηκε μέρος του ανέκδοτου αρχείου του Σίμωνα Καρά από τη Ρούμελη, και ακούστηκε ανέκδοτο ηχητικό απόσπασμα από την ηχογράφηση στην Κρέντη στις 18 Ιουλίου 1978. 

Επίσης, οι διοργανωτές παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό από παλιά και νέα στιγμιότυπα της μουσικής παράδοσης της Κρέντης. «Σήμερα τιμούμε τους εμβληματικούς μουσικούς της τελευταίας ιστορικής ζυγιάς της Κρέντης , την εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία των παραδοσιακών μουσικών της Κρέντης και για να δούμε τις προοπτικές και να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες και απαραίτητες συνθήκες ούτως ώστε αυτή η παράδοση , η σημαντική κληρονομιά που μας δώρισαν οι μουσικοί της Κρέντης στο διάβα της ιστορίας , να περάσει στους νέους σήμερα και στις επόμενες γενιές», δήλωσε συγκινημένος ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. 

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων έγινε αναφορά στη δημοτική παράδοση στην Κρέντη και τις γενιές αυτοδίδακτων μουσικών στην ιστορία της, από τον Πατέρα Ευάγγελο Φεγγούλη, ενώ στη συνέχεια ο Μουσικολόγος – Ερευνητής και Καθηγητής μουσικής κ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία της δημοτικής μουσικής σκηνής στην Ευρυτανία και στις ηχογραφήσεις του Σίμωνα Καρά στην περιοχή. 

Για τη συγκεκριμένη ηχογράφηση της Κρέντης αναφέρθηκε εκτενέστερα ο επιμελητής εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ και εκπρόσωπος αυτού κ. Δημήτριος Μαντζούρης. 

Στο πλαίσιο των βραβεύσεων των τριών τιμώμενων μουσικών, δόθηκε επίσης Τιμητική Πλακέτα στο ΚΕΠΕΜ από το Δήμο Αγράφων για την ουσιαστική προσφορά στη συλλογή, ανάδειξη και προώθηση της Εθνικής μουσικής κληρονομιάς. 

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον Μαραθιώτη κ. Ηλία Μπουμπουρή και έκλεισε μουσικά από την τοπική ορχήστρα της Κρέντης πλαισιωμένη από το χορευτικό του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης. 

Στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου πλατεία Κρέντης, μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος o οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, πλειοψηφία Δημοτικών Συμβούλων – Τοπικών Προέδρων και Τοπικών Συμβούλων, Εκπρόσωποι Πολιτιστικών φορέων καθώς και πλήθος δημοτών και επισκεπτών της περιοχής. 

 Ο Δήμος Αγράφων ευχαριστεί θερμά το ίδρυμα Σίμωνος Καρά – ΚΕΠΕΜ για την άψογη συνεργασία, , τους Συλλογικούς Φορείς της Κρέντης, την Τοπική Κοινότητα και τον κ. Ηλία Μπουμπουρή για τη σημαντική συμβολή του, που συνέβαλαν στην επιτυχία της κεντρικής πολιτιστικής εκδήλωσης του Δήμου Αγράφων