Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Στ΄ Άγραφα την 1 Αυγούστου 2016 η 13η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Στην κεντρική πλατεία Αγράφων θα πραγματοποιηθεί  η 13η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016  Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα για τα οποία θα  ληφθούν αποφάσεις στη συνημμένη  πρόσκληση που ακολουθεί....


Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Αγράφων για τα Προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Δήμο Αγράφων

Στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας βρέθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής προκειμένου να καταθέσει φάκελο με επισυναπτόμενες όλες τις έγγραφες ενέργειές του, τις οχλήσεις αλλά και το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ και τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς, σύμφωνα κάθε φορά με τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που προέκυπταν σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων, του Ασθενοφόρου αλλά και πολλών άλλων ζητημάτων που συνέβαλλαν στην μεγέθυνση των ελλείψεων, στην αύξηση της ανασφάλειας και στη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών των Αγράφων. 
Ο Δήμαρχος Αγράφων με αίσθημα ευθύνης και αγανάκτησης, εξέθεσε τη σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης στις ελλειπείς Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων, προσκόμισε στον Εισαγγελέα τον φάκελο με δώδεκα (12) στον αριθμό σχετικά προαναφερόμενα έγγραφα, προκειμένου η κατάσταση να διερευνηθεί με τα νόμιμα μέσα.

Αύγουστος 2016 –Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Δήμο Αγράφων

Εκδόθηκε το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο Αγράφων, για τον Αύγουστο 2016. Ο Δήμος στο πλαίσιο των Πολιτιστικών του δράσεων, πρόκειται να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες αλλά και Πολιτιστικούς Συλλόγους, μία σειρά καθιερωμένων μουσικών, παραδοσιακών αλλά και θεατρικών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ 

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016- ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ν. ΑΡΓΥΡΙ 

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΛΑΩΡΑ 

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016– ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ   ΣΥΧΝΙΚΟ 

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ 

6-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΙΝΙΑΝΗ 

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – ΡΟΥΜΕΛΗ – ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ Σ. ΚΑΡΑ 1978» - ΚΡΕΝΤΗ 

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑ 

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ 

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ 

11-12-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΔΥΤΙΚΟΦΡΑΓΚΙΣΤΙΑΝΩΝ 

 10-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ 

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016   – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΡΑΦΑ 

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ 

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016– ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΟΕΣ 

 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΙΜΑΤΙ


Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Αγράφων... Συνάντηση με γυναίκες της Βαλαώρας για τα προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας

Συνάντηση με γυναίκες από το χωριό Βαλαώρα είχαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων το Σάββατο 9 Ιουλίου
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα στην λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας του τόπου μας. 
 Οι γυναίκες του χωριού εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στις ίδιες και τις οικογένειες τους. 
Ζουν με το φόβο μην πάθει κάποιο ατύχημα ή  αρρωστήσει κάποιο μέλος της οικογενείας τους καθώς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικές πόλεις όπως το Καρπενήσι, το Αγρίνιο, την Άρτα προκειμένου να τους παρασχεθεί η στοιχειώδη ιατρική φροντίδα. 

Ακόμα και οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των παιδιών καλύπτονται από ιδιωτικά ιατρεία των παραπάνω πόλεων πράγμα που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ενημερώθηκαν από τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη (ούτε καν κάποια υπόσχεση) στα θέματα υγείας που μας απασχολούν. 
Τα αγροτικά ιατρεία παραμένουν κλειστά, το κέντρο υγείας και το νοσοκομείο Καρπενησίου υποστελεχωμένα με σοβαρές ελλείψεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες. 

Συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης διεκδίκησης δωρεάν δημόσιας υγείας με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και σκέψεις για την παρέμβαση μας με στόχο την επίτευξη αυτών των αιτημάτων. 
Οι γυναίκες δήλωσαν την στήριξη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις της Λαϊκής Επιτροπής και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα αποφασιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποκτήσουμε την δημόσια δωρεάν υγεία που δικαιούμαστε.
πηγή : https://laikiepitropiagrafon.wordpress.com

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς είχαν προσκληθεί σε αυτή όλοι οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ προκειμένου να δώσουμε μια οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ημέρα αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την Στερεά Ελλάδα και στη βάση της σημερινής μας απόφασης θα οικοδομηθεί η επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που ταλανίζει χρόνια την Περιφέρειά μας. Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας δεν φταίει ούτε η ΠΕΔ ούτε κι οι Δήμοι. Η ευθύνη της διόγκωσης του προβλήματος βαρύνει αποκλειστικά το κεντρικό κράτος, με τα διαρκή του πισωγυρίσματα και τις αλλεπάλληλες αναβολές επί αναβολών και αλλαγές επί αλλαγών. Σήμερα, όλοι μαζί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην ΚΕΔΕ και θα πιέσουμε για να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση για τους Δήμους και τους δημότες μας». 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Δημάρχων και των Μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με το Σώμα να αποφασίζει κατά πλειοψηφία τη σύσταση δύο (2) ΦΟΔΣΑ (ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. και συσταθείς με τον Ν. 4071 «Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Α.Ε.») και ενός νησιωτικού ΦΟΔΣΑ (Σκύρος). Κρίνεται απαραίτητο να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης (με τους τρεις ΦΟΔΣΑ) κατέληξαν οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας σε συνάντηση που είχε προηγηθεί στην Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Παγώνη. 
Την ανωτέρω πρόταση καταψήφισε ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς, ο οποίος πρότεινε τη σύσταση τριών (3) ΦΟΔΣΑ (Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα). Επιπλέον, ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δ.Σ. για: 
1. Την παροχή σύμφωνης γνώμης για τη σύνταξη του ΠΕΣΔΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με βάση τη διαπιστωτική πράξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και 
2. Την συμβολή της Θεματικής Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στην τελική διαμόρφωση του ΠΕΣΔΑ. 
Εν συνεχεία, τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. η επιστολή του Δημάρχου Δελφών

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Η Αυστρία στην Καρδιά της Ελλάδας ... Δελφοί 25 Ιουλίου 2016

Με ένα τρίπτυχο εκδηλώσεων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας, σας καλεί την επόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στους Δελφούς, σε μία ξεχωριστή πολιτιστική συνάντηση που εξυμνεί τον διαπολιτισμικό διάλογο και προάγει την τέχνη και τη μουσική.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Αυστρία στην Καρδιά της Ελλάδας» 
*διοργανώνεται ημερίδα με θέμα Ελληνικός και Αυστριακός Πολιτισμός: μια συνάντηση ιδεών, εικαστικής επικοινωνίας και δημιουργικής διάδρασης. 
*εγκαινιάζεται έκθεση τέχνης με τίτλο: Ελλάδα- Αυστρία: η τέχνη της προσωπογραφίας. *διοργανώνεται συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τη συμμετοχή της Αυστριακής σολίστ Μαρί Κριστίν Κέττνερ. 

 Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας και της συναυλίας. Η είσοδος στη συναυλία λόγω περιορισμένου χώρου γίνεται μόνο έπειτα από τηλεφωνική επιβεβαίωση της παρουσίας σας και εφόσον δεν έχει καλυφθεί μέχρι στιγμής ο μέγιστος αριθμός θέσεων. Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο με επίδειξη της ταυτότητας τους.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Στη Χαλκίδα ο Δήμαρχος Αγράφων για τη Διαχείριση των Απορριμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Στη Χαλκίδα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής για τη Διαχείριση των Απορριμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 
 Στη Χαλκίδα βρέθηκε σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο οποίος κλήθηκε να συμμετέχει στην κοινή συνεδρίαση των 25 Δημάρχων Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση στη Διαχείριση των Απορριμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε η πρόταση δημιουργίας δύο (2) ΦΟΔΣΑ, πρόταση η οποία βρήκε σύμφωνους τους δημάρχους.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το τριήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας

Κυριακή 17 Ιουλίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ευρυτανίας «Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ»
Ο τριήμερος σεμιναριακός κύκλος άνοιξε από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο οποίος καλωσόρισε την Εισηγήτρια - Ερευνήτρια και Διδάκτωρ Μελισσοκομίας – κα Σοφία Γούναρη και τους παρευρισκόμενους. 
Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Δωρεάν το σεμινάριο από την κα Σοφία Γούναρη, η οποία μέσα από σειρά μελετών παρουσίασε θέματα Επαγγελματικής Μελισσοκομίας σχετικά με: 
 • Διαχείριση μελισσοσμηνών κατά τη διάρκεια του έτους 
• Εκμετάλλευση μελιτοεκρίσεων ελάτης 
• Εχθροί και ασθένειες των μελισσών 
 • Βασιλοτροφία - Παραγωγή βασιλικού πολτού 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή του Σεμιναρίου έγινε διαδραστικά, καθώς δίνονταν η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να συζητούν διεξοδικά με την κα Γούναρη, η οποία είχε προσαρμόσει τη θεματολογία του Σεμιναρίου στις Ευρυτανικές συνθήκες μελισσοκομίας, παρουσιάζοντας ακόμα και αποτελέσματα ερευνών που αφορούν στην περιοχή της Ευρυτανίας.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση για την Ευρυτάνισσα μάνα στη Γρανίτσα

Φωτογραφία Τάκης Τλούπας
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΑ ΜΑΝΑ» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:30 στην πλατεία της Γρανίτσας. 

Για την Ευρυτάνισσα μάνα θα μιλήσουν: 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κκ. Γεώργιος. 

Η Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Μαρία Παπαιωάννου. 

Θα προηγηθεί στις 18:30 ο εσπερινός και εν συνεχεία η Παράκλησις στην Παναγία στο ναό του αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή τιμητικών διακρίσεων 

Θα ακολουθήσει προσφορά τοπικών εδεσμάτων και γλέντι με παραδοσιακή μουσική ...

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑΝΝΗ

Γράφει ο κ. Νάκος Κορδονούρης 
Πήγε κάποτε ο Δεσπότης σ' ένα διπλανό χωριό, να πρωτοστατήσει στη θεία λειτουργία, λόγω του πανηγυριού της Αγιά Μαρίνας στις 17 Ιουλίου
Μετά τη λειτουργία ο Δεσπότης με την υπόλοιπη ακολουθία του, (τέσσερις πέντε παπάδες ακόμα) πήγανε στο καφενείο του χωριού, να πιούν το καφεδάκι τους και να συνομιλήσουν με τους πιστούς  ! 
Στην συζήτηση επάνω.. ρωτάει λοιπόν ο Δεσπότης τον Παπά του χωριού τον Παπα Γιάννη, ο οποίος ...δεν ήταν και πολύ σπουδαγμένος.... 
-Παπα Γιάννη ...πως πάει το ποίμνιό σου; 
-Δόξα τω Θεώ ! Καλά Δέσποτά μου, ...τώρα ξεκινήσανε και βάλανε για "μάρκαλο"  !!!!!!!!!!!!!!!!
(ο Παπα Γιάννης είχε καμιά δεκαπενταριά πρόβατα)

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας... Γιώργο Σταθάκη για την Έκθεση Λαμίας

Με δεδομένο το ενδεχόμενο να εκλείψει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ζητεί να τεθεί ο θεσμός υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Περιφέρειας.

Στην επιστολή του ο κ. Μπακογιάννης επιχειρεί να δώσει άμεση και οριστική λύση για την συνέχεια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της Φθιώτιδας, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολό της.

 Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη
 Κύριε Υπουργέ,
 Η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, είναι ένα ζωτικό ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και ένας πόλος ανάπτυξης, για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
Εδώ και 50 χρόνια οι οραματιστές αυτού του θεσμού, τον είχαν άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και κυρίως με την οικονομία της. 
Διαχρονικά, η τοπική κοινωνία έχει κάνει επενδύσεις από το υστέρημά της, θέλοντας να διαμορφώσει καλύτερες εκθεσιακές συνθήκες. 
 Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αποτελούν τιμή γι’ αυτή καθαυτή την 50χρονη ιστορία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. 
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να μείνει θεατής σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα ήταν και είναι στυλοβάτης της κάθε προσπάθειας και των οποιονδήποτε πρωτοβουλιών. 
Γι’ αυτό και ήταν εκείνη η οποία έδωσε λύση σε άμεσα και επείγοντα ακανθώδη προβλήματα, στην κατά κοινή ομολογία πετυχημένη διοργάνωση, της 50ης Εκθεσιακής Περιόδου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. 
 Θεωρούμε ότι σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να είναι παρούσα και το κυριότερο, οφείλει να ζητήσει ένα διευρυμένο διάλογο, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες δημιουργικής συνέχειας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, για να εξασφαλιστεί το μέλλον της και η πορεία της αδιατάρακτα. 
 Στην κατεύθυνση αυτή, σαν μόνη βιώσιμη λύση είναι να τεθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων για τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και να λειτουργήσει αυτή, με την συνεργασία των Δήμων και των λοιπών φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα, προσβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση. 
Με εκτίμηση, 
 Κώστας Μπακογιάννης 
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Να πάρει επιτέλους ....σάρκα και οστά ο δρόμος Επινιανών - Φτέρης - Παλούκια - Βασιλέσι Πρασιάς ζητούν οι κάτοικοι

Φτέρη Αγράφων , φωτό  J. greeco

Την επιτακτική ανάγκη ενοποίησης οδικά των απομακρυσμένων χωριών των Αγράφων ζητούν με επιστολές τους ,προς τον δήμαρχο Αγράφων κ.Θ.Μπαμπαλή και Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.Α.Τασιό,ο Πολιτιστικός σύλλογος Επινιανών και η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε). 
Προς αυτή την κατεύθυνση,τονίζουν,θα συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η διάνοιξη του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης-Παλούκια με το βορειότερο άκρο ,το Βασιλέσι Πρασιάς. 
Αναλυτικά οι επιστολές των κατοίκων έχουν ως εξής.. 

Επιστολή ΚΙ.ΠΟ.ΠΕ 
Θέμα: Διάνοιξη δρόμου Επινιανά-Βασιλέσι κ.Aντιπεριφερειάρχη, κ.Δήμαρχε 

Σαν πολίτες των Αγράφων και κάτοικοι της απομακρυσμένης και δυσπρόσιτης Πρασιάς ,με αυτή την επιστολή μας ,θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για την στασιμότητα στο χρόνιο αίτημα μας που αφορά την κατασκευή του δρόμου Επινιανά-Βασιλέσι μέσω Φτέρης-Παλούκια. 
Επιτακτική ανάγκη όλων μας θα πρέπει να είναι η οδική ένωση της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων. Θεωρούμε προς αυτήν τη κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο η διάνοιξη του δασικού δρόμου που θα ενώνει τα Επινιανά μέσω της Φτέρης με το βορειότερο άκρο ,το Βασιλέσι Πρασιάς. Με αυτή την σύνδεση θα υπάρξει ενοποίηση των Αγράφων και θα λιγοστέψει κατά πολύ η ώρα που θέλει κάποιος συμπατριώτης μας να κινηθεί απο την ΔΕ Ασπροποτάμου προς την ΔΕ Αγράφων. 
Επίσης η διάνοιξη του συγκεκριμένου δασικού δρόμου θα χρησιμοποιηθεί, για να διευκολύνει την πρόσβαση οχημάτων πυρόσβεσης σε περίπτωση ανάγκης, για σκοπούς προστασίας και εκμετάλλευσης των δασών, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς τεχνικές εγκαταστάσεις ή αισθητικά τοπία, για τη συντήρηση δασικών έργων ή τη μεταφορά δασικών προϊόντων σε περίπτωση που το υπάρχον εθνικό δίκτυο δεν εξυπηρετεί. Θυμίζουμε πως την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι κάτοικοι των Επινιανών με σχετικές επιστολές που σας έχουν σταλεί. Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία 
 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας 

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΑΙΝΙΑΝΙΤΩΝ ‘’ O Αγ. Γεώργιος ’’ 

ΘΕΜΑ : Αποπεράτωση του αγροτοκτηνοτροφικού, δασικού χωματόδρομου Επινιανών - Φτέρης απο την θέση ‘’Μέρσια μέχρι την θέση ‘’Τριβάλη ’’ και Οδική Ένωση Επινιανών – Πρασιάς απο ‘’Φτέρη μέχρι Βασιλέσι μέσω θέσης Παλούκια’’ 
 Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Επινιανών για όλες τις νόμμιμες ενέργειές μας, για την υλοποίηση της αναγκαίας, απαραίτητης και επιβεβλημένης ολοκλήρωσης, της οδικής σύνδεσης του χωριού μας, με την συνοικία της πολυτραγουδισμένης και ξακουστής Φτέρης Επινιανών. Η οποία είναι σε στασιμότητα απο τον Ιούνιο του 2006! Και την Οδική Ένωση ΕΠΙΝΙΑΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΑ απο φτέρη μέχρι Βασιλέσι, μέσω θέσης Παλούκια. Σας παρακαλούμε λοιπόν όπως μας επιβεβαιώσετε, το ενδιαφέρον σας, τις ενέργειες σας, τον τρόπο και τον χρόνο για την υλοποίηση του θέματος του υπομνημάτος μας. 

Τα Επινιανά είναι το μόνο Αγραφοχώρι στο οποίο η οδική του σύνδεση είναι μονόδρομος, είναι δυσπρόσιτο και απομονωμένο, δεν έχει διέξοδο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης π.χ. φωτιάς... ή κατολίσθησης... είμαστε αποκομένοι και καταδικασμένοι! 
Η συγκεκριμένη σύνδεση ΕΠΙΝΙΑΝΑ-ΦΤΕΡΗ-ΠΑΛΟΥΚΙΑ-ΒΑΣΙΛΕΣΙ-ΠΡΑΣΙΑ λοιπόν, δίνει διέξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ακραίων καιρικών φαινομένων και όχι μόνο. Η Φτέρη ήταν είναι και θα είναι μία απ’ τις κυριότερες συνοικίες των Επινιανών. 
Δυστυχώς σήμερα! Για να έρθει 'ενας χωριανός μας απ’ την συνοικία μας, την Φτέρη στο χωριό μας τα Επινιανά, ΠΡΕΠΕΙ να διανύσει 60 (εξήντα) χιλιόμετρα κακοτράχειλου χωματόδρομου, δηλαδή να γυρίσει πίσω προς την Βαρβαριάδα, δια μέσω του χωριού Μοναστηράκι, να βγεί στον κεντρικό άξονα στη Μακρήκαμη, να περάσει απέναντι στον Καρβασαρά, να ανέβει την Όσκλιανη να κατέβει μέχρι την διασταύρωση των Αγράφων να φτάσει στην παλιοκαρυά και μετά να ανέβει στο χωριό... Ένας απίστευτος γολγοθάς, για αυτούς, τα παιδιά τους και για τα αυτοκινητά τους! 
Λίγο ή πολύ θέλουν έξι ώρες πηγαινέλα, με την διάνοιξη του δρόμου θα θέλουν μόνο, μιάμιση ώρα!!! 
Η σύνδεση Επινιανών με Πρασιά θα εξυπηρετήσει πολλούς σημαντικούς και διαφορετικούς σκοπούς κοινωνικής, αγροτικής, κτηνοτροφικής, δασικής, πυροπροστατευτικής, τουριστικής κ.τ.λ. αναγκαιότητας. Είναι δε πάγιο αίτημα και των δύο περιφερειών του Δήμου μας. 
Σας επισυνάπτουμε συνημμένα το αντίγραφο της μελέτης και επειδή πιστεύουμε ότι όλα όσα σας εκθέσαμε είναι πολύ σοβαρά αλλά κυρίως επειδή κρίνουμε ότι η συγκεκριμένη διάνοιξη είναι επιτέλους επιβεβλημένη, πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις ώστε η σύνδεση των Επινιανών με την Πρασιά μέσω Φτέρης να γίνει πραγματικότητα και τα προβλήματα των συγχωριανών μας να λυθούν οριστικά. Αναμένοντας τις ενέργειες σας, με εκτίμηση, 

 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


 Γεώργιος Κλεομ. Χρύσανθος          Λάμπρος Κωστ. Ζαρκαδούλας

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Αρχίζουν τα "γυρίσματα" στην Στερεά Ελλάδα

Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».
 Το σύμφωνο, που από την πλευρά της Περιφέρειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση του φυσικού κάλους που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media). 

 Η συμφωνία προβλέπει 
 1) Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών. 
 2) Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία. 
 3) Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού. 
 4) Προώθηση της εικόνας της Στερεάς Ελλάδος. 
 5) Υποστήριξη της ανάπτυξης και λειτουργίας τοπικού Film Office για την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη διερευνάται η υλοποίηση μιας μεγάλης Γερμανικής παραγωγής στην Εύβοια. 

Οι πρώτες επισκέψεις για την επιλογή των σημείων των γυρισμάτων έχουν ήδη γίνει, ενώ διενεργείται και μία σειρά επαφών με τους υπευθύνους. 
 Για την συμφωνία ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι άλλη μία κίνηση που κάνουμε για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μία συμφωνία με δύο στόχους: Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις σπάνιες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας και να προσελκύσουμε επενδύσεις από την οπτικοακουστική βιομηχανία. Προσφέρουμε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό αλλά και την υποδομή υποστήριξης μεγάλων παραγωγών. Πάμε για γυρίσματα».

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Στη Χαλκίδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20 15-24 Ιουλίου 2016

Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Χαλκίδας θα φιλοξενηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mπάσκετ U20
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση και σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων καλεί τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν από τις 15 έως και τις 24 Ιουλίου στα γήπεδα της ευβοϊκής πρωτεύουσας, προκειμένου να στηρίξουν την εθνική μας ομάδα, αλλά και να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες καλαθοσφαίρισης των ευρωπαϊκών χωρών. 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: 
«Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ χτυπάει αυτές τις μέρες στην Καρδιά της Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στη Στερεά Ελλάδα. Προσπαθήσαμε πολύ, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας και ο Αντιπεριφερειάρχης μας, ο Φάνης Σπανός, όσο και ο Δήμος Χαλκιδέων για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής της διοργάνωσης και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Ραντεβού στο γήπεδο». 

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά

Το ποσό του 1.847.227 ευρώ θα διατεθεί για την στήριξη των οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιών με αναπηρία, στο πλαίσιο προώθησης της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας.
Πρόκειται για δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αφορούν σε:
 «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2016-2017)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.810.961 ευρώ.
 Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2016-2017)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 36.266 ευρώ. 
 Η πράξη αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο είναι κηδεμόνας παιδιού με αναπηρία), θέσης φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Α πασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
«Είναι καθημερινή πρόκληση η εξασφάλιση χρημάτων για να μπορούμε να δημιουργούμε ακόμη περισσότερες θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς μας σταθμούς. Κάθε δομή που στηρίζει τις οικογένειες της Στερεάς Ελλάδας είναι για εμάς ένα καταφύγιο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης και γι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε αγώνα να τις ενισχύουμε καθημερινά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά από εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την εξέλιξη του νοσήματος της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.
Κρίνεται σκόπιμο, στα πλαίσια της πρόληψης εμφάνισης της οζώδους δερματίτιδας, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον από τους βοοτρόφους της Περιφέρειας για συμμετοχή σε πρόγραμμα προληπτικού εμβολιασμού.
Τονίζεται ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Περιφέρειά μας. Παρά ταύτα, για λόγους προληπτικούς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προετοιμάζεται σε κάθε κατεύθυνση για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου των βοοειδών.
Επειδή όμως, το εμβόλιο δεν κυκλοφορεί στην αγορά και πρέπει να γίνει μαζική παραγγελία, καλούνται οι βοοτρόφοι που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής τους μέχρι 29/07/2016 με υπεύθυνη δήλωση τον αριθμό των εμβολίων που θα απαιτηθούν για τον εμβολιασμό των ζώων τους (εμβολιάζονται όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, το εμβόλιο επαναλαμβάνεται ετησίως και στοιχίζει περίπου 2 ευρώ ανά δόση), προσκομίζοντας κατάσταση με τα ακριβή ενώτια των ζώων, το φύλο και την ηλικία αυτών.

Η Περιφέρεια ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι η οζώδης δερματίτιδα είναι ιογενής νόσος των βοοειδών (συμπεριλαμβανομένων των ειδών βουβαλιών, βίσωνα, κ.τ.λ.), υποχρεωτικής δηλώσεως, η οποία δεν προσβάλει τον άνθρωπο ακόμα και με την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος ή γάλακτος. 
Η νόσος πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2015, σε εκτροφές αγελαίων βοοειδών με έδρα στο Δέλτα του Έβρου, προερχόμενη από την Τουρκία. 
Η νόσος μεταδίδεται κυρίως με διάφορα είδη μύγας, τσιμπούρια, κουνούπια και σε μικρότερο βαθμό με άμεση επαφή, την τροφή ή το νερό και είναι η αιτία σοβαρότατων οικονομικών ζημιών στον τομέα της βοοτροφίας. Η διακίνηση ζώντων βοοειδών, σπέρματος και δερμάτων από μολυσμένα βοοειδή ενέχει τους υψηλότερους κινδύνους μετάδοσής της. 

Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων βοοειδών θα πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες εισόδου ασθενειών μεταξύ αυτών και της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών. 
 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
 Κων/νος Αποστολόπουλος

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Ενεργή η συμμετοχή του Δήμου Αγράφων με παρουσίαση μελέτης στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Μήλο

Στη Μήλο βρέθηκε το διήμερο 8 & 9 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, προκειμένου ο Δήμος Αγράφων, ως μέλος του Δικτύου Υγιών Πόλεων να συμμετέχει στις εργασίες του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Δικτύου που είχε ως θέμα την «Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους για υγιείς και ανθεκτικές κοινότητες».

 Ο κ. Μπαμπαλής ως πολιτικός εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων, συνοδευόμενος από την Ειδικό Συνεργάτη του σε θέματα υγείας και πρόνοιας κα Έλλη Γατή και Συντονίστρια του Δικτύου, εκπροσώπησαν το Δήμο Αγράφων στο Συνέδριο που ως στόχο είχε την ανάδειξη προτάσεων / ερευνών / καλών πρακτικών των Δήμων – μελών του.


Η κα Έλλη Γατή παρουσίασε μελέτη που πραγματοποίησε στο Δήμο Αγράφων με θέμα «Προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Τρόποι Αντιμετώπισής τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Η περίπτωση του Δήμου Αγράφων». Πρόκειται για ερευνητική μελέτη μέσω της οποίας γίνεται καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή του Δήμου Αγράφων, καθώς και αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τους ίδιους τους χρήστες. Λαμβάνοντας υπόψη και τα ιδιαίτερα γεωγραφικά αλλά και δημογραφικά χαρακτηριστικά του, ο Δήμος Αγράφων πρότεινε αλλαγές στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα για χαρακτηρισμένους ορεινούς δήμους, ενώ επέδειξε προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας αλλά και τη δική του χάραξη πολιτικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

 Ο Δήμαρχος Αγράφων μεταξύ άλλων δήλωσε: 
«Η ύπαρξη τέτοιων δικτύων, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους όχι μόνο να ακουστούν αλλά και να υιοθετήσουν ή να δώσουν εφαρμοσμένες καλές πρακτικές για την εξυγίανση της πάσχουσας παρεχόμενης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι η πρώτη φορά που ως Καλλικρατικός Δήμος Αγράφων εκθέτουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όχι ως παράπονο ή γραπτή διαμαρτυρία αλλά μέσω εμπεριστατωμένης πρότυπης μελέτης μας. Πρώτη φορά που ο ορεινός Δήμος Αγράφων εκθέτει στο Δίκτυο τις προτάσεις του για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας, προτάσεις που η υλοποίησή τους θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών των Αγράφων».

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Αγράφων

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής 
 Τετάρτη 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, στην οποία μετείχε και ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. 
Στη Συνέλευση συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα από την εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων που βάλλουν και στοχοποιούν τόσο την αυτοδιοίκηση ως θεσμό όσο και τα αιρετά όργανα της, αναφορικά με την καταστατική τους θέση. 
 Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση κατατέθηκε επίσης, ο πρώτος προβληματισμός των αιρετών, για το ρόλο του θεσμού στο δρόμο εξόδου από την κρίση και την εφεξής λειτουργία του στο πλαίσιο ενός αποκεντρωμένου κράτους και μιας Αυτοδιοίκησης με αναβαθμισμένο ρόλο, διοικητικά και οικονομικά αυτοδύναμης, με σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές και υπηρεσίες στην υπηρεσία των πολιτών.

Ένατη συνεδρίαση Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 9η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς είχαν προσκληθεί σε αυτή όλοι οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας. 
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Αναφερόμενος στο βασικό θέμα της συνεδρίασης, σχετικά με τη συγχώνευση και την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων, ανέφερε μεταξύ άλλων:
 «Όπως παλιά είχαμε το κράτος των Αθηνών τώρα θα έχουμε το κράτος των Πρωτευουσών των Νομών. Είναι απαράδεκτο, στη σκληρή αυτή οικονομική κρίση που βιώνουμε, να αναγκάζουμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες να επιβαρύνονται οικονομικά, να καταπονούνται σωματικά και ψυχικά και να χάνουν πολύτιμο χρόνο εργασίας αναγκαζόμενοι να κάνουν σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν από τα υποθηκοφυλακεία που προβλέπεται να λειτουργούν».

Στη συνέχεια ο κ. Υπερήφανος έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, κ. Μακρυγιάννη ο οποίος παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση και παρείχε ολοκληρωμένη πληροφόρηση, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές του προβλήματος. 

Ο κ. Μακρυγιάννης στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα αναρτήθηκε προς διαβούλευση μόλις για το χρονικό διάστημα των πέντε (5) ημερών και υποστήριξε πως η μετάβαση από τα άμισθα στα έμμισθα υποθηκοφυλακεία θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον δύο (2) ετών για να μεταφερθούν τα αρχεία, να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό σύστημα και να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. 

 Το σύνολο των Δημάρχων και των Μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας τάχθηκε υπέρ της ομαλής μετάβασης στο νέο καθεστώς και αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη της διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος έως την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. τηρώντας στάση υπευθυνότητας αποφάσισε ό,τι σε περίπτωση που κρίνει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατάργηση/ συγχώνευση των υποθηκοφυλακείων, θα πρέπει απαραιτήτως με το νέο καθεστώς να προβλέπεται η λειτουργία υποθηκοφυλακείων τουλάχιστον στις παρακάτω πόλεις ανά Περιφερειακή Ενότητα: 
• Βοιωτία: Λιβαδειά και Θήβα. 
• Εύβοια: Χαλκίδα, Ιστιαία, Κύμη και Κάρυστος. 
• Ευρυτανία: Καρπενήσι. 
• Φθιώτιδα: Λαμία, Αταλάντη, Δομοκός και Σπερχειάδα. 
• Φωκίδα: Άμφισσα και ένα στον Δήμο Δωρίδας (το πιο βιώσιμο) λόγω του ανάγλυφου της περιοχής. Τέλος, οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι, εφόσον απαιτηθεί, θα παραχωρήσουν οι ίδιοι χώρους και θα παρέχουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να λειτουργήσουν τα ανωτέρω υποθηκοφυλακεία. 

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος αναφέρθηκε στην οριστική επίλυση του προβλήματος που είχε προκύψει με την αγορά των γραφείων που είχε γίνει από την πρώην ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας στη Χαλκίδα. «Με συντεταγμένες ενέργειες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου και της αρμόδιας επιτροπής καταφέραμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας από την σύστασή της, το 2011. Πλέον, η Π.Ε.Δ. έχει στην ιδιοκτησία της τα γραφεία, έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών και επιπλέον έχει έλθει σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για την εξόφληση και της τελευταίας υποχρέωσης. Δεν σας κρύβω ότι αν δεν λυνόταν το θέμα, δεδομένης της συνεχούς μείωσης της χρηματοδότησης και του υψηλού ποσού που είχε συσσωρευτεί από τους τόκους τόσων ετών, η Π.Ε.Δ. με μαθηματική ακρίβεια θα κινδύνευε με πτώχευση το επόμενο χρονικό διάστημα. Αντί αυτού, καταφέραμε να τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις αποφεύγοντας παράλληλα την επιβάρυνση των τόκων όλων αυτών των ετών. Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την αγαστή μας συνεργασία, ενώ επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθά για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την επιτάχυνση των διαδικασιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος. 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την έγκριση της προμήθειας των φαρμάκων, που θα μοιραστούν τις επόμενες ημέρες στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της Στερεάς Ελλάδας σε μια κίνηση ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης των Δήμων.Τριήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας στην ΤΚ Παλαιοκατούνας

Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Ευρυτανίας «Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ» διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο μελισσοκομίας, από την Παρασκευή 15-7-2016 έως την Κυριακή 17-7-2016. 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Τοπική Κοινότητα (ΤΚ) Παλαιοκατούνας Δήμου Αγράφων και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. 
Το σεμινάριο αρχίζει στις 17:00 και τις τρεις ημέρες, ενώ η παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. 
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με: 
• Διαχείριση μελισσοσμηνών κατά τη διάρκεια του έτους 
• Εκμετάλλευση μελιτοεκρίσεων ελάτης 
• Εχθροί και ασθένειες των μελισσών 
• Βασιλοτροφία - Παραγωγή βασιλικού πολτού 

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η κα Γούναρη Σοφία – Ερευνήτρια, Διδάκτωρ Μελισσοκομίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Αγράφων – στην κα Έλλη Γατή στα τηλ.:2237351318/320, και στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου κ. Σωτήριο Διώτη στο τηλ:6975500035.

Εκδόθηκε το τεύχος εβδομήντα έξι της εφημερίδας : ΄΄ Εν Γρανίτση ΄΄

Εκδόθηκε και ταχυδρομήθηκε το τεύχος εβδομήντα έξι (76)  της εφημερίδας :  ΄΄ Εν Γρανίτση ΄΄   που εκδίδει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας  το οποίο στην ηλεκτρονική του μορφή μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω  .Συγχαρητήρια στα μέλη της Αδελφότητας για την έκδοση αυτή , αλλά και για τις  άοκνες παρεμβάσεις της στα κοινά της ευρύτερης περιοχής…   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΣΟ VIA FERRATA

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από την Ένωση Απανταχού Προυσιωτών 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη των ΑΝ. ΕΛ. στη Λαμία .

Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου που θα έχει τελική κατάληξη το 3ο Συνέδριο του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το ερχόμενο φθινόπωρο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Περιφερειακή Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας στη Λαμία, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016. 
Το προεδρείο της Συνδιάσκεψης απαρτίστηκε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Π.Σγουρίδη, τον Γραμματέα του Κινήματος Ι.Μοίρα, τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Κινήματος και Γραμματέα Οργανωτικού Α.Μπέλτσο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Στερεάς Ελλάδας Κ.Κίγκα και τον Συντονιστή της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Φθιώτιδας Α.Κολοκυθά. 
Στη Συνδιάσκεψη παρέστησαν και πραγματοποίησαν παρέμβαση η Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ.Χρυσοβελώνη και ο βουλευτής Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Β.Κόκκαλης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νεολαίας Κ.Καράμπελας. Οι κεντρικές εισηγήσεις έγιναν από τους Π.Σγουρίδη, Ι.Μοίρα και τον Πρόεδρο του ΙΓΜΕΑ Ν.Μαυραγάνη. Οι Ο.Ε.Σ. των Περιφερειακών Ενοτήτων που συμμετείχαν τοποθετήθηκαν δια των εκπροσώπων που είχαν ορίσει και τον λόγο έλαβαν όλοι όσοι εγγράφηκαν στον κατάλογο ομιλητών σε μια επιτυχημένη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή όλων. 
Τα θέματα της Συνδιάσκεψης που αποτελούν και θέματα του Συνεδρίου ήταν η ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και οι αλλαγές στο Καταστατικό του Κινήματος. Παράλληλα ο διάλογος επεκτάθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και σε οργανωτικά θέματα. 
Προχωράμε προς το Συνέδριό μας ενωμένοι, μέσα από ένα γόνιμο δημοκρατικό διάλογο.
Στην πρώτη σειρά ο  Πολιτευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Μπακόλας 

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Δυο ιστορίες με πρωταγωνιστή το Γιάννη.

Γράφει ο κ. Γιώργος Μπούκας (Γιώργος Μπούκας )
1. Ξεκίνησε ο Γιάννης να πάει στο χωράφι του. Πήρε τα εργαλεία του, τα φαγητά του και χαιρέτησε τη γυναίκα του λέγοντας της: 
-Πηγαίνω στο χωράφι να δουλέψω. 
- Πες, αν θέλει ο Θεός, του λέει αυτή. 
- Γυναίκα πάω στο χωράφι, θέλει δεν θέλει ο Θεός, λέει αυτός με τη συνήθη έπαρση όσων δεν κατάλαβαν σχεδόν τίποτα, από τους μυστικούς δρόμους της ζωής. 
Στο δρόμο έπιασε ξαφνική νεροποντή. 
Το ποτάμι που έπρεπε να περάσει ο Γιάννης για να πάει στο χωράφι του, πλημμύρισε. 
Το νερό τον παρέσυρε και θα πνιγόταν, αν δεν βρισκόταν ένα δένδρο να πιαστεί μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Βρεγμένος, κουρασμένος, απογοητευμένος, φτάνει μετά από πολλές ώρες σπίτι του και χτυπά την πόρτα. 
- Ποιός είναι ρωτά από μέσα η γυναίκα του; 
Και ακούει μια αδύνατη φωνή να λέει: 
-Ο Γιάννης, αν θέλει ο Θεός! 

 2. 'Ένας άλλος Γιάννης (δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο όνομα, μην παρεξηγηθούν οι απανταχού της γης Γιάννηδες), ζούσε στο χωριό του και ήταν πάντα ατημέλητος. Ποτέ του δεν φορούσε καλά και καθαρά ρούχα και γενικώς η καθαριότητα δεν ήταν το καλλίτερο του.
Του λέγαν οι χωριανοί του: 
- Γιάννη γιατί δεν φροντίζεις τον εαυτό σου, γιατί δεν βάζεις καθαρά και ωραία ρούχα; Έχεις τον τρόπο να είσαι ωραίος. 
Απαντούσε ο Γιάννης:
- Εδώ στο χωριό με ξέρετε όλοι. Είμαι ο Γιάννης. Είτε καλά ρούχα βάλω είτε παλιά δεν θα αλλάξει κάτι. 
Μια μέρα ο Γιάννης ξεκίνησε να πάει στη πόλη. Πάλι με τα ίδια ρούχα. 
Του λένε οι χωριανοί: 
- Εντάξει εδώ σε ξέρουμε, αλλά στην πόλη γιατί πας με τα ίδια ρούχα; 
Λέει ο Γιάννης: 
- Εκεί δεν με ξέρουνε. Είτε με αυτά τα ρούχα πάω, είτε με άλλα το ίδιο κάνει !!!

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ΑΝ.ΕΛ στη Λαμία .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 
Με την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις 12 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος που θα έχει τελική κατάληξη το 3ο Συνέδριο του Κινήματος το ερχόμενο φθινόπωρο. 
Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποιείται Περιφερειακή Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη στη Λαμία, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, Λαμία). 

Στη Συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Κώστας Μπακογιάννης , στην τελική ευθεία τα Κέντρα Υποστήριξης των Επιχειρήσεων

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αφορά στη δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων. 

 Το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή μετά την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η Περιφέρεια προχωρά στη δημιουργία πέντε κέντρων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους φορείς που στήριξαν το σχέδιο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας τους. 

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι δεδομένο ότι κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει όταν αντιμετωπίζει αυτή την τεράστια κρίση στην αγορά παθητικά. Ο λόγος που δημιουργούμε αυτά τα κέντρα δεν είναι τυπικός, είναι ουσιαστικός και εντάσσεται στις προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε μπροστά, να παρέμβουμε και όχι απλώς να επιβιώσουμε αλλά να αναπτυχθούμε. Έχουμε τεχνογνωσία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε την ποιότητα και αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση για να αφήσουμε τις μαύρες ημέρες πίσω μας».

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου

Την αντίδρασή του έναντι της αδικίας που προβλέπει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σε σχέση με πολλές από τις υπόλοιπες περιφέρειες, εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

 Η αντίδραση του Περιφερειάρχη αφορά στο γεγονός ότι η δεύτερη σε έκταση και η τρίτη σε συνεισφορά στο αγροτικό ΑΕΠ Περιφέρεια, εμφανίζεται έβδομη(!) στη χρηματοδότηση. 

 Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου: 

 «Αγαπητέ ​Κύριε Υπουργέ, Αναγνωρίζοντας την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή, επικαλούμενος όχι την στερεοελλαδίτικη καταγωγή σας, ως βουλευτή Εύβοιας, αλλά το αίσθημα δικαιοσύνης, τη λογική και την ευαισθησία σας. ​ 
 Γνωρίζετε πολύ καλά τις συζητήσεις, που έχουν ήδη αρχίσει, για την εκχώρηση, μέρους των ευρωπαϊκών πόρων που προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 - 2020), στις περιφέρειες όλης της χώρας. 
 Γνωρίζετε επίσης ό,τι η Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας αποτελεί τα τελευταία χρόνια θύμα της γνωστής στατιστικής στρέβλωσης που την κατατάσσει στον «Στόχο 2» και την υποχρεώνει σε διαρκή υποχρηματοδότηση. 
Σας αναφέρω ενδεικτικά ό,τι η Περιφέρειά μας λαμβάνει αθροιστικά (εθνικούς και κοινοτικούς πόρους) περίπου το 50% από το μέσο όρο των πόρων συγκριτικά με άλλες περιφέρειες της χώρας. Κύριε Υπουργέ, είναι εκτός λογικής, η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση περιφέρεια και τρίτη σε συνεισφορά στο Αγροτικό ΑΕΠ της χώρας (9.4%), να εμφανίζεται έβδομη ως προς τα ποσοστά εκχώρησης του ΠΑΑ 2014-2020 και να καταδικάζεται με αυτό τον τρόπο η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μας. ​ 
Το καθήκον μου, η κοινή λογική και πάνω από όλα το χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας με υποχρεώνουν να μην μπορώ να κάνω αποδεκτή όποια λύση θέλει την Περιφέρειά μας να λαμβάνει λιγότερα από όσα δικαιούται, βάσει των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Δηλαδή λιγότερα από το ποσοστό που μας αναλογεί βάσει της συνεισφοράς μας στο αγροτικό ΑΕΠ. ​ 
Είμαι σίγουρος ό,τι, όχι μόνο θα ταχθείτε στο πλευρό της άρσης της επαναλαμβανόμενης αδικίας που συντελείται εις βάρος όλων των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημά μας. 


 Με εκτίμηση, Κώστας Μπακογιάννης»

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

21 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τα νέα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Συνολικά, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 27 νέα έργα που θα υλοποιηθούν στην Στερεά Ελλάδα, προϋπολογισμού 21 εκατ. Ευρώ. 

Πρόκειται για έργα υποδομής που αφορούν σε βασικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα. Ενδεικτικά, ο καθαρισμός των αρδευτικών καναλιών της Κωπαΐδας, οι παρεμβάσεις για την προστασία από κατολισθήσεις (δρόμος Ροβιές - Ήλια- Αιδηψός), αλλά και από την διάβρωση παραλιών (Παραλία Τολογώνος), είναι μερικά από τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα. 
 Για την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων αυτών μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 
 «Είναι η δουλειά μας να είμαστε πάντα έτοιμοι να απορροφήσουμε, αλλά και να ψάχνουμε τα χρήματα που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και οι πολίτες της. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πρόγραμμα και συγκεκριμένη στοχοθεσία για όλα όσο πρέπει να αλλάξουμε στη Στερεά Ελλάδα. Με ώριμες μελέτες διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για έργα που αποτελούν δομικές παρεμβάσεις για τη ζωή όλων των κατοίκων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, όχι μόνο για την εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει όλο αυτόν τον καιρό, αλλά και για το ειδικό ενδιαφέρον που δείχνει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επιτελώντας το έργο του με αντικειμενικότητα και αίσθημα δικαίου».

Νέες εγκρίσεις έργων για την Π.Ε. Ευρυτανίας ύψους 3.186.000,00 €


Σημαντικές εντάξεις νέων έργων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Π.Ε. Ευρυτανίας, αποφασίστηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των παρακάτω έργων: 
1. Αποκατάσταση καθίζησης οδοστρώματος στην Επ. οδό Ραπτοπούλου - Πρασιάς, προϋπολογισμού 230.000,00 € 
2. Αποκατάσταση κατολισθαίνοντων τμημάτων πρανών στο 1ο χλμ. του οδικού άξονα Χρύσω - Αγιος Δημήτριος, προϋπολογισμού 150.000,00 € 
3. Αντιμετώπιση καθίζησης οδοστρώματος στον οδικό άξονα Τσούκα - Τριπόταμος , προϋπολογισμού 400.000,00 € 
4. Αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Παλαιοχωρίου - Νεοχωρίου Δ.Ε.Φραγκίστας, προϋπολογισμού 240.000,00 € 
5. Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Σαρκίνης - Καταβόθρας, προϋπολογισμού 350.000,00 € 
6. Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Δομνίστας – Μεσοκώμης, προϋπολογισμού 150.000,00 € 
7. Αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο από διασταύρωση δρόμου προς Επινιανά έως οικισμό Επινιανών, προϋπολογισμού 166.000,00 € 
8. Αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο από διασταύρωση Επινιανών έως Μοναστήρι Παναγίας Στάνας, προϋπολογισμού 180.000,00 € 
9. Αύξηση του προϋπολογισμού του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» κατά 990.000,00 € 
10. Αύξηση του προϋπολογισμού του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017» κατά 330.000,00 € 

 Όλα τα παραπάνω έργα είναι απόλυτα ώριμα και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, από όπου και πρέπει να πάρουν την τελική έγκριση. 
Αφού εγκριθούν αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο επόμενο 10μηνο. 
 Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιεί έργα στην περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η παράκαμψη Λαμίας

Στην κυκλοφορία δόθηκε η Δυτική Περιφερειακή Οδός της Λαμίας από τα Γαλανέικα μέχρι την οδό Αμπλιανίτη. 
Το μήκος της Περιφερειακής Οδού που κατασκευάστηκε είναι 3,6 χιλιόμετρα και στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκαν οχετοί, στηθαία ασφαλείας και πλήρης σήμανση. 
Πρόκειται για έργο που κόστισε περισσότερα από 2.916.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υλοποιήθηκε από το Δήμο Λαμιέων. 
 «Για εμάς που προσπαθούμε να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα, τέτοια έργα μας δίνουν αισιοδοξία. Αισιοδοξία ότι με τους ρυθμούς που προχωράμε θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πλήρως τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο σε όλη την περιφέρεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης για την ολοκλήρωση του έργου.


Το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και του Υπουργείου Υγείας δεν κουκουλώνεται από καμία περιφέρεια και κανέναν επίδοξο σωτήρα.

Σκληρή ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ Ευρυτανίας  κατά Αντιπολίτευσης και  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας  διαβάστε περισσότερα παρακάτω ... 

Το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και του Υπουργείου Υγείας δεν κουκουλώνεται απο καμία περιφέρεια και κανέναν επίδοξο σωτήρα.- Η πολιτική μας και τα κίνητρα για να επανδρωθούν το ΚΥΔΦ, τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία μας (με την αρ Α2γ/οικ. 7237/29-01-2016) όπως και το σύνολο των νησιωτικών, άγονων και προβληματικών περιοχών τα οποία και ρήμαζαν επι ΝΔ ΠΑΣΟΚ, είναι έργο και πρωτοβουλία των Γιατρών Υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, Ανδρέα Ξάνθου και Παύλου Πολάκη ! 

 Παλέψαμε και παλεύουμε να επανδρώσουμε με πλήθος προκηρύξεων το Κέντρο Υγέιας Δυτικής Φραγκίστας καθώς και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία στο σύνολο του Νομού Ευρυτανίας και σήμερα δίνουμε και τα απαραίτητα κίνητρα με την επιδότηση των 400 ευρώ, ώστε να ενεργοποιήσουμε την διάθεση των ιατρών να στελεχώσουν αυτά που εσείς ρημάξατε με πολιτικές τύπου Αδώνιδος και ΠΕΔΥ. 
Το Υπουργειο Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είναι αυτός που έκανε πράξη αυτα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καν την δυνατότητα να φανταστούν. 

 Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους οπλίτες ιατρούς, να υπηρετήσουν σε αγροτικά ιατρεία (κατα την θητεία τους) και περιφερειακά ιατρεία κέντρων Υγείας, συνδυάζοντας την εκκπλήρωση της στρατεύσιμης θητείας με την υπηρεσία υπαίθρου σε πλήρη και απόλυτη συνεργασία με το Υπουργειο Υγειας. Ανοίγουμε μονάδες υγείας που ρημάξατε επι ΝΔ ΠΑΣΟΚ. 

 Επιτέλους οί υβριστές και υπονομευτές της κυβέρνησης μας, μην εκμεταλλεύονται την ήπια και εθνικα υπεύθυνη στάση μας να πράττουμε χωρις θόρυβο αλλα με ουσία και κυρίως μην εκλαμβάνουν την επιλογή μας αυτή ως αδυναμία. ´
Εχουμε μάθει να δίνουμε λύσεις χώρις «επικοινωνιακές κορδέλες» αυτό δεν σημαίνει ομως πως θα επιτρέψουμε παιχνίδια τακτικισμού και επικοινωνίας «γνωστών γραφείων». Ας μάθει η Ευρυτανία σε καθε άκρο της πως αυτοί που εγκατέλειψαν τους γέροντες και τις γερόντισσες, τους νέους και τις νέες στα χωρια χωρις υγειονομική περίθαλψη, ειναι η πολιτική που εφάρμοσε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος του Αδωνις. 

Αυτοί που είχαν ως «πολιτικο Ευαγγέλιο» τις απολύσεις και τα λουκέτα σε μοναδες υγειας για να επιτύχουν τα πλεονασματα του 3,5% που υπέγραφαν επι Σαμαρά. Ας μάθουν επιτελους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος πως αυτή η κυβέρνηση «διδάσκει» τι παει να πει «επίκεντρο ο ανθρωπος και οχι οί αριθμοί». 
Ας μάθουν επιτελους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδος να λένε μπράβο σε οτι ορθό πράττει η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γιατί χώρος για κουκούλωμα και επικοινωνιακή καταιγίδα σε εμάς δεν περνά οπως δε περνούσε και ποτέ.- 

 Επιτέλους λίγο πολιτικό ήθος.... 

 Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας