Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση Αλέξη Καρδαμπίκη για την αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών

Παρέμβαση του προέδρου της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας κ. Αλέξη Καρδαμπίκη για την αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών. Καλεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να προκαλέσει κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Αγράφων και Καρπενησίου με θέμα τη διαχείριση  και την ανάδειξη της Λίμνης και τους παροτρύνει να διεκδικήσουν από τη ΔΕΗ   αντισταθμιστικά όπως χαμηλότερο τιμολόγιο για ηλικιωμένους, δωρεάν δημοτικό φωτισμό  κλπ  . Εξαιρετική παρουσίαση και παράθεση της κατάστασης μπράβο Αλέξη, μπράβο παιδιά !


Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Μέσα σε 48 ώρες ετοιμάστηκε το κτίριο φιλοξενίας των προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εντός 48 ωρών, ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας των προσφύγων είναι πλέον έτοιμος προς χρήση. Η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απέδωσε τα μέγιστα, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Το κτίριο παραδόθηκε σήμερα, και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους εκείνους που διέρχονται τη Στερεά Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

 Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νυχθημερόν, επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων. Επισκεύασαν επίσης και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια και στρώματα), καθώς και τους χώρους εστίασης.

 Δημιουργήθηκε ιατρείο και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί στον εσωτερικό, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, στο κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες που συντελέστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

 Στο τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Μέσα σε 48 ώρες, ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας των προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμος. Ήταν μία δική μας πρωτοβουλία, την οποία αναλάβαμε ανταποκρινόμενοι στη συνείδησή μας, αλλά και δείχνοντας την ανθρωπιά της τοπικής κοινωνίας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, τον κ. Καραΐσκο, ο οποίος λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τις Περιφέρειας, έδωσε μία ουσιαστική και σοβαρή λύση. Ξέρουμε καλά ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας να κάνουμε. Όμως νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα πρώτο, βασικό, απαραίτητο βήμα. Η Στερεά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πάντα στο βάρος των ευθυνών της».

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Συγχαρητήρια της Επιτρόπου της Ε.Ε στον Μπακογιάννη για τα έργα της Περιφέρειας

Με την Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδια για τα θέματα περιφερειακής πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την κ. Corina Cretu για την πορεία των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί από την περιφέρεια για τον Ασωπό, επισκέφθηκαν τους Δελφούς όπου η Επίτροπος είδε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους χώρους του μνημείου και συζήτησαν για την ανάπτυξη του δικτύου παροχής φυσικού αερίου. 

Ο κ. Μπακογιάννης έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και τόνισε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων αποφάσεων από την Ε.Ε., ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Ήθελα η επίτροπος να δει με τα μάτια της ότι τα χρήματα που λαμβάνει η Περιφέρεια, αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις από την Ε.Ε πιάνουν τόπο και επί της ουσίας επενδύονται. 

Διαπίστωσε και εκείνη ότι η Στερεά Ελλάδα όχι μόνο αξίζει τη στήριξη της Ευρώπης αλλά και ότι η δική μας Περιφέρεια μπορεί να δείξει το δρόμο για το πώς μπορούν να γίνονται έργα ανάπτυξης, προόδου και δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας». 
Από την πλευρά της, η κ. Cretu συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη για την πορεία και την ολοκλήρωση πολλών έργων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γίνεται δουλειά και φαίνεται».

Πρόγραμμα επίσκεψης Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Corina Cretu στη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης υποδέχεται αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Corina Cretu στη Στερεά Ελλάδα. 

 Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 9:45 Συνάντηση κ. Κώστα Μπακογιάννη με την κ. Corina Cretu στη βιβλιοθήκη του Μουσείου των Δελφών 

 10:20 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών 

 13:00 Επίσκεψη στην εταιρεία Matrix Pack, στην Αυλίδα

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Σχέδιο Άμεσης Παρέμβασης για την ανακούφιση των προσφύγων

Από τη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης 
 Συγκλήθηκε σήμερα υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία, έκτακτη σύσκεψη για την κατάρτιση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανακούφισης των προσφύγων που διέρχονται από τη Στερεά Ελλάδα. 

 Ο μηχανισμός της Περιφέρειας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο, βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου άμεσα να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προσωρινής διαμονής αυτών των ανθρώπων. 

 Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν καθώς επίσης και κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του ευαίσθητου ανθρωπιστικού ζητήματος.

Επίσκεψη Μπακογιάννη στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Στο πλαίσιο των άμεσων παρεμβάσεων της Περιφέρειας για την ανακούφιση των προσφύγων που βρίσκονται στην Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το χώρο όπου θα διατεθεί προκειμένου να εξυπηρετούνται προσωρινά οι διερχόμενοι πρόσφυγες. 

Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται στις Θερμοπύλες και λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενοδοχείο. Οι χώροι του θα είναι έτοιμοι εντός 48 ωρών και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών των προσφύγων. 

Ο κ. Μπακογιάννης μετά την επίσκεψη του στο κτίριο δήλωσε: «Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα. Μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Σύσκεψη στο γραφείο Μπακογιάννη αύριο για τη διέλευση των προσφύγων στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 16.00, στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Λαμία (Υψηλάντη 1) σύσκεψη για τον συντονισμό των φορέων αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της διέλευσης των προσφύγων από τη Στερεά Ελλάδα.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αγράφων θέματα.

 Ο κ. Μπαμπαλής έθεσε στον κ. Υπουργό μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη Στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων καθώς και προσλήψεων προσωπικού, ώστε να καλυφθούν κατ’ ελάχιστον τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις Υπηρεσίες του Δήμου σε εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που δυσχεραίνει τη λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

 Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου και ζήτησε βοήθεια και ενίσχυση της πολιτικής προστασίας αλλά και χρηματοδότηση του Δήμου για την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που είχε αντιμετωπίσει το Α’ εξάμηνο του 2015 με δαπάνες του Δήμου.

 Ο κ. Μπαμπαλής ευχαριστεί θερμά τον κ. Υπουργό, τόσο για τη συζήτηση και κατανόησή του, για την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, όσο κυρίως για την απεμπλοκή των διαδικασιών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της στελέχωσης μικρών Δήμων με Τακτικό και εξειδικευμένο προσωπικό ΠΕ και ΤΕ, ώστε να γίνουν βιώσιμοι και λειτουργικοί.

Τρεις μελέτες υποβάλλει ο Δήμος Αγράφων για επιχορήγηση έργων μέσω ΕΣΠΑ

Στην υποβολή τριών (3) προτάσεων - μελετών θα προχωρήσει ο Δήμος Αγράφων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

 Οι δύο μελέτες οι οποίες θα κατατεθούν την προσεχή Πέμπτη σύμφωνα με τις αντίστοιχες Προσκλήσεις έχουν τίτλο:
 1. ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ¨ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ¨ Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ (Ύψος Χρηματοδότησης: 506.087,90 ευρώ)
Πνευματικό κέντρο ΄΄ Γεώργιος Καφαντάρης ΄΄

 2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΔΡΟΜΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΧΡΥΣΩΣ (Ύψος Χρηματοδότησης: 91.000 ευρώ) Η τρίτη μελέτη που αφορά στην ανάδειξη μονοπατιών και θα κατατεθεί επίσης σύντομα, έχει τίτλο: 

3. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ Α. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓΡΑΦΑ- ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΡΥΠΑΣ ΟΣΚΛΙΑΝΗΣ (ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ): • ΤΡΥΠΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (ΦΑΡΑΓΓΙ) – ΒΕΡΔΕΛΙΓΚΟ (1200 ΜΕΤΡΑ) • ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΟ ΑΓΡΑΦΩΝ (400 ΜΕΤΡΑ) • ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΟ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΑΓΡΑΦΑ (1000 ΜΕΤΡΑ) Β) ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ – ΦΟΥΡΚΑ (ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ - 400 ΜΕΤΡΑ) 

 Τέτοιου είδους μελέτες κρίνονται απαραίτητες για το Δήμο Αγράφων ώστε να υλοποιούνται σημαντικά έργα ανάδειξης τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και του φυσικού τοπίου, και υποβάλλονται κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων που συνεδρίασε στις 19-02-2016. Θα υποβληθούν και άλλες μελέτες πάντα σύμφωνα και αναλόγως των Προσκλήσεων που θα εκδίδονται, τόσο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (ΠΕΠ), όσο και από τα τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων αλλά και ενόψει του νέου Προγράμματος LEADER που αναμένεται.

Δέκα (10) θέσεις Μόνιμου Προσωπικού ζητά ο Δήμος Αγράφων

Δέκα (10) θέσεις Μόνιμου Προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και κατηγορίας ΤΕ ζητά ο Δήμος Αγράφων, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) την 19-02-2016.
 Με βάση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν στη στελέχωση των Υπηρεσιών του με εξειδικευμένο προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, και με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ (αριθμ. 4/Οικ 2395/26-01-2016) για τον Προγραμματισμό Προσλήψεων Τακτικού Προσωπικού στους ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού για το έτος 2016, ελήφθη απόφαση με την εξής σειρά προτεραιότητας: 

 1. Μία (1) θέση, Οικονομικού Λογιστικού , κατηγορίας ΠΕ, για τη στελέχωση της Οικονομικής Υπηρεσίας 
2. Μία (1) θέση, Διοικητικού, κατηγορίας ΠΕ, για τη στελέχωση του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών 
3. Μία (1) θέση, Ιστορίας – Αρχαιολογίας κατηγορίας ΠΕ, για τη στελέχωση της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας – Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου 
4. Μία (1) θέση, Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατηγορίας ΤΕ για τη στελέχωση της Διοικητικής Υπηρεσίας 
5. Μία (1) θέση, Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, κατηγορίας ΤΕ, για τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας – Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας 
 6. Μία (1) θέση, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού για τη στελέχωση της Οικονομικής Υπηρεσίας 
7. Μία (1) θέση Πολιτικών Μηχανικών, κατηγορίας ΤΕ, για τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας – Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας 
8. Μία (1) θέση ΤΕ Πληροφορικής για τη στελέχωση της Διοικητικής Υπηρεσίας 
9. Μία (1) θέση Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κατηγορίας ΠΕ, για τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας – πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας 
10. Μία (1) θέση Κτηνιατρικής, κατηγορίας ΠΕ για τη στελέχωση του Τμήματος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

3η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας.
 Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσορίζοντας τα μέλη και τους λοιπούς συμμετέχοντες. 
 Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε την ενημέρωση για την πρόταση του Δήμου Στυλίδας με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών & Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» συνεχάρη τον Δήμαρχο, κ. Γκλέτσο για τις ενέργειες και την αποφασιστικότητά του, σχετικά με τη δημιουργία μιας Σύμπραξης Παράκτιων Δήμων, που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Υπερήφανος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται με σκοπό να αποφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Μελετήσαμε την πρόταση του Δήμου Στυλίδας και θεωρούμε πως η δημιουργία της εν λόγω σύμπραξης αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας και να προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργατικότητα όλων των φορέων που θα συμμετάσχουν». 
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Στυλίδας, προκειμένου να τοποθετηθεί για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο κ. Γκλέτσος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Π.Ε.Δ. αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι στρατηγικές της Ευρώπης απευθύνονται πλέον σε μεγάλα συνεργατικά σχήματα και συμπράξεις και ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Στυλίδας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, επεσήμανε πως η Σύμπραξη των Παράκτιων Δήμων θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και ότι κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή και η συνδρομή όλων για να τεθούν στέρεες βάσεις για την επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. 
Τα μέλη του Δ.Σ. στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας της Σύμπραξης και το σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ενεργή υποστήριξη της προσπάθειας. 

Το 2ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε το πρόβλημα οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των Δήμων σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Το σύνολο των μελών του Δ.Σ. συμφώνησε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά όλους τους Δήμους και απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει άμεση λύση. Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη δράσης από την Π.Ε.Δ. για την συγκέντρωση των αναγκών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως μία ενιαία πρόταση. 

Επίσης, αποφασίστηκε η παράλληλη όχληση προς την Πολιτεία για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων από πόρους του Πράσινου Ταμείου ή άλλους χρηματοδοτικούς πόρους. Τέλος, στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων για την ένταξή του στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων UNESCO καθώς και η συνέχιση της έμπρακτης υποστήριξης της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Πολιτιστική τιμητική εκδήλωση για την περίφημη «Ζυγιά της Κρέντης» στο Δήμο Αγράφων

Κορυφαία πολιτιστική τιμητική εκδήλωση για την περίφημη «Ζυγιά της Κρέντης» στο Δήμο Αγράφων – Παρουσίαση της επανέκδοσης σε cd της ηχογράφησης του 1978 από το Ίδρυμα Σίμωνος και Αγγελικής Καρά .

 Τον περασμένο Δεκέμβριο 2015, το Κέντρο Έρευνας και προβολής της Εθνικής Μουσικής /Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά (ΚΕΠΕΜ) με γενικό τίτλο «Μουσικές του Ελληνισμού-Ρούμελη», και υπότιτλο «Ηχογραφήσεις Σίμωνος Καρά -1978», προχώρησε στην επανέκδοση ενός μοναδικού CD, με 7 σπάνια τραγούδια, που ηχογραφήθηκαν από τον Σίμωνα και την Αγγελική Καρά στην Κρέντη, στις 18 Ιουλίου 1978 με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους μουσικούς του τόπου μας, Γιάννη Μάκκα, Κώστα Κούρο και τον αείμνηστο Παναγιώτη Ρούμπο. 

 Στο εν λόγω CD, τα 3 τραγούδια: «Καλότυχα ΄ναι τα βουνά» , «Λαγκάδι ξιρολάγκαδο» και «Βελούχι μου πεντάμορφο» ερμηνεύει με τον δικό του ξεχωριστό και πηγαίο τρόπο, ο μοναδικός στο είδος του Τραγουδιστής Γιάννης Μάκας, συνοδεία του Κώστα Κούρου στο κλαρίνο και του Πάνου Ρούμπου στο Βιολί. 

 Το CD, συνοδεύεται με έντυπο, στο οποίο έχουν καταγραφεί σημαντικά στοιχεία για τα τραγούδια, τους χορούς και τη μουσική παράδοση του τόπου μας και της Ρούμελης γενικότερα.

 Η ιστορική αυτή έκδοση, που θεωρείται από τα σημαντικότερα πολιτιστικά θέματα της περιοχής μας, θα παρουσιαστεί, επισήμως στον τόπο ηχογράφησης και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία της Κρέντης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά το ΠΑΣΧΑ, σε μια κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, που θα διοργανώσει ο Δήμος Αγράφων, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και προβολής της Εθνικής Μουσικής /Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρέντης, την Νεανική Εστία, της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Αθήναςκαι το Πνευματικό Εργαστήρι της Ενορίας της Κρέντης.

 H εκδήλωση, θα υποστηριχθεί από Μουσικοδιδασκάλους και από χορευτικά τμήματα προκειμένου, να παρουσιαστεί μια σπουδαία πολιτιστική γιορτή, που προηγούμενη δεν θα έχει ξαναγίνει στο τόπο μας, για να αποδοθεί η αρμόζουσα τιμή, στους ζώντες μουσικούς θρύλους του τόπου μας, Γιάννη Μάκκα και Κώστα Κούρο, όπως στον αείμνηστο Παναγιώτη Ρούμπο, αλλά και στο ΚΕΠΕΜ.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου και με Υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να τεθούν επί τάπητος θέματα που αφορούν στις ανάγκες του Δήμου Αγράφων.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Συνεδρίαση Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας


Προς : Τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

 1. Ευσταθίου – Σπανού Ελένη – Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού
 2. Καπεντζώνης Γεώργιος – Δήμαρχος Δωρίδας 
3. Λιόλιος Νικόλαος – Δήμαρχος Λοκρών 4. Νικολάου Σπυρίδων – Δήμαρχος Θηβαίων
 5. Παγώνης Χρήστος – Δήμαρχος Χαλκιδέων 
6. Παπαευθυμίου Ευθύμιος – Δήμαρχος Μακρακώμης 
7. Πούλου Παναγιού (Γιώτα) – Δήμαρχος Λεβαδέων
 8. Σουλιώτης Νικόλαος- Δήμαρχος Καρπενησίου 
9. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος- Δήμαρχος Δελφών 
10. Τζιαχρήστας Δημήτριος – Δήμαρχος Δομοκού 
11. Ψαθάς Γεώργιος – Δήμαρχος Διρφύων –Μεσσαπίων 
 12. Γκίνης Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
13. Κατσιφός Ευάγγελος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγράφων 
14. Κοσκοβόλη Αικατερίνη – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λεβαδέων 
15. Κουτσουβέλης Σωτήριος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων 
16. Κώσταρος Χαράλαμπος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων 
17. Μπαράκος Νικόλαος – Δημοτικός Σύμ/λος Δήμου Κύμης – Αλιβερίου 
18. Πρατσόλης Αναστάσιος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων 
19. Ρούλιας Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων 
20. Χατζησταμάτης Ανδρέας – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 3ης Συνεδρίασης 2016 

 Καλείστε να συμμετάσχετε στην 3η/2016 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη Λαμία με:

 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

 1. Ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών & Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» του Δήμου Στυλίδας.
 2. Συζήτηση του προβλήματος οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των Δήμων , σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
 3. Ανακοινώσεις.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ως επικεφαλής της Σύμπραξης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)», ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 12/2/2016 ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης του παραπάνω προγράμματος σε 942 ωφελούμενους σε όλη την Ευρυτανία. 
Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα διανομές τους αμέσως επόμενους μήνες για την ολοκλήρωση του προγράμματος για το 2015.

 Στην Κοινωνική Σύμπραξη συμμετέχουν οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων καθώς και η Μητρόπολη Καρπενησίου. 
Το πρόγραμμα είναι πενταετές και λήγει το 2020. Η προκήρυξη του έργου για το 2016 θα γίνει από την Π.Ε. Ευρυτανίας με την προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωση των δυνητικά ωφελούμενων πολιτών του Νομού μας.

 Η Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου» για την Στερεά που έχει καταρτίσει, και το οποίο επίσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει όλες τις οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη.

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας για προχωρημένους που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων στο Μουσείο της Βίνιανης – Μεγάλη η συμμετοχή

Με θετικές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε εχθές 14 Φεβρουαρίου, το Διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας για προχωρημένους που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων στο Μουσείο της Βίνιανης. 

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμμετέχοντες, επαγγελματίες και μη, κάτοικοι του Δήμου Αγράφων αλλά και γειτονικών Δήμων της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Θεόδωρος Πασχιδης (μελισσοκόμος και εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών), ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ασθένειες των μελισσιών (βαρόα – νοζεμίαση κα) και στους τρόπους καταπολέμησής τους, ενώ ανέλυσε αρκετούς τρόπους βασιλοτροφίας.

 Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα και δόθηκαν αρκετές συμβουλές σχετικά με τα συνήθη λάθη των μελισσοκόμων. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πασχίδης προέτρεψε τους Ευρυτάνες μελισσοκόμους να συνενωθούν εξηγώντας τα ωφέλη μιας τέτοιας κίνησης. Στο τέλος του Σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 12 ωρών. 

Το παρόν στο Σεμινάριο έδωσαν περί τους 75 συμμετέχοντες, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μάκκας και συνεργάτες τους. 

Ο κ. Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσια τους, τον Εισηγητή του Σεμιναρίου κ. Θεόδωρο Πασχίδη και την εθελόντρια κα Βούλα Σούκη που συνέβαλε στη διεξαγωγή του, ενημέρωσε τους παρεβρισκόμενους για την ιστορία του Μουσείου και της Παλιάς Βίνιανης.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ευρυτανία... Αυτοψία Δημάρχου


Επιτόπια Αυτοψία Δημάρχου Αγράφων αυτή την ώρα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αγράφων και στις καταστροφές που προκαλούν οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις 

Επιτόπια αυτοψία στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αγράφων πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος
Μπαμπαλής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Απόστολο Μάκκα, και τους συνεργάτες του. 
Το οδικό δίκτυο του Δήμου Αγράφων για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων, ενώ οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας  Αγράφων. 


Με συντονισμένες ενέργειες ο Δήμος Αγράφων και η Περιφέρεια προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, γεγονός που δυσχαιρένεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αναμένεται η παύση των βροχοπτώσεων προκειμένου να μπορεί να γίνει η οριστική αποκατάσταση.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ραδιοφωνική συνέντευξη Μπαμπαλή .

Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγράφων σχετική με την κατάσταση που επικρατεί στα Αγροτικά Ιατρεία και το Κέντρο Υγείας στο δήμο  Αγράφων...

 Απαξιωμένο και ξεχασμένο είναι το ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας στο δήμο Αγράφων . 
Την κατάσταση περιγράφει στο δελτίο του FM-1 ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαμπαλής. Δεν είναι μόνον οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ,δεν δίνονται χρήματα ούτε για την αγορά πετρελαίου και το ΚΥ δεν θερμαίνεται σε μια περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Αλλά και το Περιφερειακό Ιατρείο στη Γρανίτσα έχει πολλές ελλείψεις ενώ 10 αγροτικά ιατρεία που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου είναι όλα κλειστά και χωρίς προσωπικό. 

 Καλούμε την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου Υγείας που αφορά το 53% του συνολικού πληθυσμού του Νομού Ευρυτανίας σημειώνει ο κος Μπαμπαλής προσθέτοντας πως έχει προσκαλέσει τον κο Αντωνίου να επισκεφθεί τα Άγραφα για να διαμορφώσει μόνος του άποψη για το μέγεθος του προβλήματος.. 

Aκούστε τη συνέντευξη στο σύνδεσμο που ακολουθεί 

ΛΑΜΙΑ FM


φωτο: eyrytanika .gr

Εποικοδομητική η Συνάντηση Δημάρχου Αγράφων με τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων

Στο Κερασοχώρι το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, είχε συγκαλέσει σε συγκέντρωση τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΚ), ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. 
Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση έγινε μεταξύ άλλων, καταγραφή και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματα των ΤΚ τόσο σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας όσο και σε επίπεδο Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων και του Δήμου Αγράφων γενικότερα.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Η Στερεά Ελλάδα "ανοίγεται" στην παγκόσμια αγορά

Με τον Υπουργό Τουρισμού Yariv Levin
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης International Mediterranean Tourism Market, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 Ο κ. Μπακογιάννης που συναντήθηκε τόσο με τον υπουργό τουρισμού του Ισραήλ όσο και με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και εκπροσώπους φορέων που προωθούν την έρευνα και την καινοτομία, δήλωσε για το αποτέλεσμα των επαφών του:

 «Το ταξίδι αυτό είχε έναν σκοπό, την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν γίνονται στοχευμένες επαφές και συζητήσεις που μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Σηκώνουμε ένα μεγάλο βάρος, προσπαθούμε να δώσουμε ανάσες στην οικονομία της Στερεάς Ελλάδας σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως αρνητικό για τις επιχειρήσεις και γενικά για την αγορά. Δεν μπορούμε εμείς να σώσουμε την οικονομία της χώρας, μπορούμε όμως να γίνουμε, και θα το πετύχουμε, Περιφέρεια πρότυπο με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και τις δράσεις μας. Στο εσωτερικό, δημιουργούμε τα Κέντρα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και στο εξωτερικό ανοιγόμαστε και βρίσκουμε πεδία συνεργασιών και ανάπτυξης. Με λίγα λόγια, παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας».
Με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ισραηλινών Εμπορικών Επιμελητηρίων Arie Zief

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου για την προσφορά του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαου

Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016  απέστειλε Ευχαριστήρια Επιστολή ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και στους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής από την ώριμη απόφαση του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαου να παραιτηθεί από τη θέση του προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαμπαλής αναφέρει «…Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, στο πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχη κ. Νικολάου, που στα 37 χρόνια της αρχιερατικής ποιμαντορίας του, διακόνησε με συνέπεια και απαράμιλλη αγάπη και εκκλησιαστικό ήθος, την τοπική μας Εκκλησία…». 

Τέλος, υποστήριξε την δημοσίως πλέον εκφρασμένη επιθυμία του Μητροπολίτου μας, να τον διαδεχτεί στην Ιερά Μητρόπολή Καρπενησίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στέλεχος- Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, γνωστό μας τα τελευταία χρόνια από τις δράσεις του για την προβολή και ανάδειξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στο Δήμο Αγράφων και στην Ευρυτανία γενικότερα.Επιστροφη ΦΠΑ Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για επιστροφές ΦΠΑ Αγροτών Ειδικού Καθεστώτος στην Ένωση Δασικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευρυτανίας (Ε.Δ.Α.Σ.) Ο κάθε παραγωγός που δικαιούται επιστροφή ΦΠΑ θα πρέπει να προσκομίσει στην Ένωση τα παρακάτω δικαιολογητικά: 1. Τα πρωτότυπα τιμολόγια Πώλησης (κάθε παραγωγός να έχει κρατήσει αντίγραφο των τιμολογίων του διότι θα τα χρειαστεί για την φορολογική του δήλωση) 2. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης. Διεύθυνση Ε.Δ.Α.Σ. : Ιερού Λόχου 1 – Καρπενήσι – Τ.Κ. 36100 (τηλ: 2237022282 – 024181 και φαξ: 2237024181)

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Χρήστος Αρβανίτης νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, μέσα από μία διαδικασία απόλυτα δημοκρατική, αφού προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή προβληματισμών, προτάσεων και απόψεων. 

Η συγκρότηση σε σώμα έγινε την περασμένη Κυριακή (7 Φεβρουαρίου) το απόγευμα, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Στη συνεδρίαση αυτή, όπως προβλέπει το καταστατικό, προήδρευσε ο πλειοψηφών σύμβουλος Χρήστος Αρβανίτης, ενώ η ευθύνη τήρησης των πρακτικών ανατέθηκε στην Δήμητρα Παπασπύρου
Ακολούθως, ο πλειοψηφών σύμβουλος, ενημέρωσε ότι για αποφυγή ενδεχόμενων αστοχιών και προς χάρη του ενωτικού πνεύματος, είχε ήδη προβεί σε διερευνητική επικοινωνία με όλα τα μέλη του Συμβουλίου και αφού έγινε γνώστης των προθέσεών τους, διαπίστωσε ότι μπορεί να προκύψει ανάληψη αξιωμάτων χωρίς προστριβές, μέσα σε συγκαταβατική αλλά πλήρως δημοκρατική και διαφανή διαδικασία. 

Μέσω της εισήγησής του, πρότεινε ένα μέλος για κάθε αξίωμα και καθώς τα ενδιαφερόμενα μέλη αποδέχτηκαν την πρόταση, χωρίς να προκύψουν αντιπροτάσεις, ακολούθησαν μυστικές ψηφοφορίες όπου μοναδικός αντίπαλος των υποψηφίων ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια.

 Η σύνθεση του νέου Συμβουλίου 
Πραγματοποιήθηκαν έτσι δέκα ψηφοφορίες (μία για κάθε αξίωμα), και - τελικά - αφού καταμετρήθηκαν οι θετικές ψήφοι και τα λευκά ψηφοδέλτια, το νέο Διοικητικό σχήμα έλαβε την ακόλουθη μορφή:


Πρόεδρος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Α ΄ Αντιπρόεδρος: ΝΙΚΗ ΤΖΑΝΑΚΟΥ - ΡΕΚΚΑ Β΄ 
Αντιπρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ 
Γενική Γραμματέας: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΤΙΔΑ 
Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Οργανωτικός Γραμματέας: ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ 
Ταμίας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 
Βοηθός Ταμία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΗΣ 
Εφορος Δημοσίων Σχέσεων: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Εφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ 
Μέλος: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ 
Μέλος: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ 
Μέλος: ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
Μέλος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΙΑΒΙΤΗΣ 
Μέλος: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

 Οι άμεσες προτεραιότητες 


Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ήταν το γεγονός ότι τα μέλη της νέας διοίκησης συναποδέχτηκαν την υποχρέωση να συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους για ομαλή και αποδοτική λειτουργία της Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από τη θέση που θα κατέχουν στο νεοεκλεγμένο Συμβούλιο. 

Με την εμπειρία των παλαιών μελών, τη θέρμη των νεότερων και τη γενική εκτίμηση ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται», φάνηκε ξεκάθαρα ότι διανοίγεται μια νέα σελίδα στην ιστορική διαδρομή του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Ευρυτανίας, σε επίπεδο Συλλόγων.

 Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι η τροποποίηση του καταστατικού και η διαμόρφωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας όλων των Οργάνων της Ο.Ε.Σ. (Συνέδρια, Διοικητικό Συμβούλιο, Εποπτικό Συμβούλιο), ούτως ώστε, να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία, να εξαλειφθούν ασάφειες ή λάθη, να αποφεύγονται παρερμηνείες, και – τέλος – να μην προκύπτουν αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. 
Με δεδομένη την καλή διάθεση όλων για προσφορά εργασίας και συνεισφορά στο γενικό καλό, διανοίγονται πλέον προοπτικές για αναζωογόνηση λειτουργίας της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, η οποία βρέθηκε την τελευταία δεκαετία στη δίνη αλλεπάλληλων κρίσεων.


Καλή επιτυχία ευχόμαστε στη Νέα Διοίκηση της Ο.Ε.Σ. !

Για προκλητική αδιαφορία , σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας καταγγέλλει τις αρμόδιες αρχές ο Δήμαρχος Αγράφων

Επιστολή Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας του Δήμου Αγράφων στους αρμόδιους φορείς Υγείας για την προκλητική αδιαφορία τους απέναντι στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας

 Σύμφωνα με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής απέστειλε σήμερα 09-02-2016, Ψήφισμα Διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς Υγείας για την προκλητικά αδιάφορη στάση τους απέναντι στα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας.

 Αφορμή της διαμαρτυρίας αποτέλεσε το υπ΄αριθμ. 87/25-01-2016 έγγραφο του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας προς την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, δια του οποίου ο Δήμος Αγράφων ενημερώνεται μια ακόμη φορά για την εξάντληση πετρελαίου θέρμανσης του Κ.Υ. και του κινδύνου διακοπής λειτουργίας της Μονάδας λόγω ψύχους.

 Στην Επιστολή Διαμαρτυρίας εκθέτονται για πολλοστή φορά τόσο οι ανάγκες των Υπηρεσιών ΠΦΥ στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αγράφων, όσο και τα δικαιώματα των πολιτών των Αγράφων καθώς και οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά προκειμένου να τους παρέχονται τα αυτονόητα.

 Αίτημα της Επιστολής αποτελεί η δίκαιη και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων του Δήμου Αγράφων σε θέματα ΠΦΥ αλλά και η ομαλή λειτουργία του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας ως αυτονόητη παροχή σε φορολογούμενους πολίτες.
Διαγωνισμός για την ανάδειξη σήματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την εξυπηρέτηση του βασικού της σκοπού, της ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων του Αγροδιατροφικού μας τομέα ενημερώνει για τα παρακάτω. 
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απευθύνει πρόσκληση σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του σήματός της. 

Ο διαγωνισμός αυτός έρχεται να υποστηρίξει την πρόθεση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης να προβληθούν µε οργανωμένο τρόπο τα προϊόντα επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας και να ενισχυθεί η ποιοτική τους ταυτότητα. 
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην διεύθυνση (ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Είμαστε στην διάθεσή σας για διευκρινήσεις και επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα 22313 53130 ή 22313 51275 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης 
 Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής 


 Γιώργος Κελαϊδίτης

Ξεκίνησαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ενήλικες του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγράφων

Ξεκίνησαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ενήλικες του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγράφων


Κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ του Δήμου Αγράφων. 

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΔΒΜ, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα άρχισαν. Μόλις προχθές 07/02 στην ΤΚ Τσούκας ξεκίνησε το πρόγραμμα με τίτλο "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" διάρκειας 25 ωρών  και εχθές 08/02 στην ΤΚ Κερασοχωρίου το πρόγραμμα με τίτλο "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" διάρκειας 25 ωρών, ενώ ολοκληρώθηκε ήδη στην Τοπική Κοινότητα (ΤΚ) Παλαιοκατούνας  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" διάρκειας 50 ωρών.

Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Κερασοχωρίου

Όπως μας ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ο δήμος Αγράφων στο Γυμνάσιο Κερασοχωρίου λειτουργεί οργανωμένη Δανειστική Βιβλιοθήκη με πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό , βιβλιογραφόφιλοι Αγραφιώτες και λοιποί αναγνώστες σπεύστε το διάβασμα κάνει καλό …
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318 Email: info@agrafa.gr
 Κερασοχώρι, 9 Φεβρουαρίου 2016

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Κερασοχωρίου 
Σας ενημερώνουμε ότι στο Γυμνάσιο Κερασοχωρίου λειτουργεί οργανωμένη Δανειστική Βιβλιοθήκη με πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ συναντήθηκε ο Μπακογιάννης

Την έκθεση International Mediterranean Tourism Market στο Ισραήλ επισκέπτεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

 Η επίσκεψη του κ. Μπακογιάννη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των υποδομών της. Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin με τον οποίο συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων του Ισραήλ.
 Ο κ. Μπακογιάννης, που συνοδεύευεται από τους αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Φάνη Σπανό και Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, αμέσως μετά την άφιξή του στην έκθεση δήλωσε:

 «Είμαστε εδώ γιατί συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, να δείξουμε ότι η Στερεά Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον διεθνή τουρισμό, γιατί προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Δουλειά μας είναι να κάνουμε γνωστές σε όλο τον κόσμο αυτές τις δυνατότητες του τόπου μας και των ανθρώπων του. Έχουμε ξεκινήσει καλά και λαμβάνουμε πολύ αισιόδοξα μηνύματα, συνεχίζουμε".

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Οι τροφές με τα περισσότερα Ω3 λιπαρά

Γράφει ο κ. Marinos Theodotou ! 


Τα Ω3 λιπαρά οξέα, αποτελούν σημαντικά διατροφικά συστατικά, που μαζί με το ασβέστιο και τις φυτικές ίνες, βρίσκονται στην κορυφή των διατροφικών μας ερωτημάτων.
 Δείτε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αυτά. Τα λιπαρά οξέα είναι τα δομικά στοιχεία των λιπών, τα οποία, παρά την παρεξηγημένη φήμη τους, αποτελούν ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες. 

Τα Ω3 λιπαρά, χρησιμεύουν για τη ρύθμιση της πήξης του αίματος, για τη δημιουργία των κυτταρικών μεμβρανών και την υποστήριξη της υγείας των κυττάρων. 

Είναι πολυακόρεστα, δηλαδή υγιή για την καρδιά, που βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα και στην LDL, τη λεγόμενη «κακή» χοληστερόλη. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

 Ενώ η φλεγμονή είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανοσολογικής «απάντησης» του οργανισμού, η έρευνα δείχνει ότι κρύβει επίσης μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και αυτοάνοσων ασθενειών. 

Ω3 ονομάζεται ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ: Είναι απαραίτητο για την υγεία και επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν το παράγει, είναι σημαντικό να το προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής. 

Ένας άλλος τύπος βασικών λιπαρών οξέων, τα Ω6, περιπλέκει κάπως τα θέματα. Είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που συμπληρώνουν τις λειτουργίες των Ω3 στα τρόφιμα.
 Ωστόσο, τα Ω6 λιπαρά, προωθούν τη φλεγμονή, ιδιαίτερα όταν δε βρίσκονται σε σωστή ισορροπία. 

Επιπλέον, τα Ω6 μπορεί να ανταγωνίζονται τα Ω3, για το μεταβολισμό στο σώμα. Η σύγχρονη δυτική διατροφή τείνει να βασίζεται στα Ω6 λιπαρά, που βρίσκονται στα εξευγενισμένα φυτικά έλαια. 

Παρακάτω, θα βρείτε 10 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ισορροπία μεταξύ Ω6 και Ω3 λιπαρών οξέων. 
10: Κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής 
Τα Ω3 λιπαρά οξέα στα περισσότερα φυτά, είναι τα άλφα-λινολενικά οξέα. 
Οι άνθρωποι και τα ζώα τα μετατρέπουν σε άλλου είδους οξέα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό τους. 

Η διαδικασία ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική: Μόνο περίπου το 5% του άλφα-λινολενικού οξέως μετατρέπεται. 
Έτσι, οι τροφές από ζώα -στα οποία το άλφα-λινολενικό οξύ έχει ήδη μετατραπεί σε ωφέλιμη μορφή- είναι γενικά πιο αποδοτικές πηγές των Ω3 από ό, τι οι τροφές από τα φυτά. 

Τα ζώα που μεγαλώνουν συμβατικά, τρέφονται με καλαμπόκι και το αραβοσιτέλαιο είναι μεταξύ εκείνων των τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω6 λιπαρά. 

Τα ζώα ελευθέρας βοσκής εξακολουθούν να τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με χόρτα, τα οποία όχι μόνο μειώνουν τα επίπεδα Ω6 λιπαρών, αλλά και ενισχύουν τα επίπεδα των Ω3. 

9: Εμπλουτισμένα με Ω3 γαλακτοκομικά Τα ζώα που τρέφονται με χόρτα, παράγουν γάλα με υψηλότερα ποσοστά Ω3 λιπαρών. Επίσης, αυτά τα ζώα τρέφονται επίσης με όσπρια και άλλες ζωοτροφές εκτός των κόκκων. 

Τα επίπεδα των λιπαρών οξέων, ποικίλουν ανάλογα με το πώς μεγαλώνει το ζώο, το είδος του χόρτου που τρώει και την εποχή που παράγεται το γάλα. Για παράδειγμα, τα ζώα που εκτρέφονται σε ψυχρότερα κλίματα, όπου το γρασίδι δεν είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο, ακολουθούν μια ανάμικτη διατροφή και παράγουν γάλα με υψηλότερα ποσοστά Ω6 και Ω3 οξέων. 

Γενικά, όσο μικρότερο το ποσοστό των χόρτων που περιλαμβάνονται στη διατροφή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία λιπαρών οξέων. 

8: Εμπλουτισμένα με Ω3 αυγά Όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, έτσι και τα αυγά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, αν προέρχονται από κότες που ακολουθούν συγκεκριμένου είδους διατροφή. 
Ο εμπλουτισμός μπορεί να μειώσει την αναλογία Ω6 και Ω3 λιπαρών, από 15:01 που ισχύει στα συμβατικά αυγά, σε 1:1. 

Πολλοί αγρότες ελέγχουν τη διατροφή των ζώων τους, προσθέτοντας λιναρόσπορο, ιχθυέλαια κ.ά. 
Τα Ω3 οξέα στα αυγά συγκεντρώνονται στον κρόκο, όπως και τα άλλα λίπη και η χοληστερόλη. 

Όσοι αποφεύγουν τους κρόκους των αυγών για τον παραπάνω λόγο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα αυγά, εμπλουτισμένα με Ω3 λιπαρά, έχουν επίσης λιγότερα κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη από τα συμβατικά αυγά. 

7: Eνταμάμε (χλωρά φασόλια σόγιας) Πολλά κοινά τρόφιμα σόγιας, είναι καλές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων. 
Ωστόσο, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε Ω6, χαλάει το προφίλ τους για την υγεία της καρδιάς και την πρόληψη των ασθενειών. 

Τα χλωρά φασόλια σόγιας αποτελούν μια αξιοσημείωτη εξαίρεση. 
Τα πράσινα φασόλια σόγιας (κι όχι τα ώριμα) έχουν αναλογία Ω6 και Ω3 λιπαρών, 5:1. Ωστόσο, περιέχουν επίσης ισοφλαβόνες, φυτοοιστρογόνα που φαίνεται να μειώνουν τη χοληστερόλη του αίματος και την LDL («κακή») χοληστερόλη.
 Επίσης, έχουν κι άλλα θρεπτικά οφέλη: Όπως και πολλά άλλα τρόφιμα σόγιας, είναι καλές πηγές πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και μας παρέχουν φυτικές ίνες.

 6: Άγριο ρύζι Το άγριο ρύζι, είναι ουσιαστικά ένα χόρτο που αποτελεί μια καλή πηγή Ω3 λιπαρών και μάλιστα περιέχει μόλις ελαφρώς περισσότερα Ω6, σε μια αναλογία περίπου 1,25:1. 
Το λευκό και το καφέ ρύζι από την άλλη πλευρά, είναι σπόροι, οι οποίοι ναι μεν έχουν θρεπτικά οφέλη, αλλά ως τροφές για τα ζώα, ευθύνονται για τα υψηλά επίπεδα των Ω6 λιπαρών που βρίσκονται στα συμβατικά παραγόμενα τρόφιμα από τα ζώα. 

5: Καρύδια Όλες οι ποικιλίες ξηρών καρπών που καταναλώνονται συνήθως –όπως τα φιστίκια και τα αμύγδαλα- περιέχουν πολυακόρεστα λίπη. 
Αλλά τα καρύδια ξεχωρίζουν για τις σημαντικές ποσότητες Ω3 λιπαρών που περιέχουν, τα οποία βρίσκονται επίσης σε σωστή ισορροπία με τα Ω6.
 Μπορείτε να τρώτε τα καρύδια σκέτα ως σνακ, είτε να τα αντικαθιστάτε με αυτά, άλλα λιγότερο υγιεινά συστατικά στις συνταγές. 

4: Λάδι canola Το φυτό canola είναι μια τροποποιημένη ποικιλία ελαιοκράμβης. 
Έχει λίγα κορεσμένα λίπη και είναι ωφέλιμο για την καρδιά. Έχει το υψηλότερο ποσό Ω3 λιπαρών οξέων και την καλύτερη αναλογία Ω6 και Ω3 λιπαρών (περίπου 2.5:1) από όλα τα κοινά, μαγειρικά λάδια. 
Επίσης, συνδυάζεται με το καλαμποκέλαιο ή το σογιέλαιο, για τη βελτίωση των προϊόντων μίξης. 

3: Λινάρι Το λινάρι είναι γνωστό για τους πιο πολλούς ως συστατικό στα δημητριακά. 
Όμως, είναι μια τροφή, πλούσια σε Ω3 λιπαρά, που σίγουρα αξίζει να συμπεριληφθεί στο top 10 μας. Μπορείτε να το αγοράσετε σε μορφή σπόρων και σε μορφή ελαίου. 
Περίπου το 70% του συνόλου της λιπών που περιέχει είναι πολυακόρεστα και κοντά στο 60% είναι τα ωφέλιμα ω-3.
 Οι σπόροι παρέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και τα υψηλά επίπεδα φυτοοιστρογόνων που βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων. 
Οι σπόροι λιναριού προσθέτουν γεύση στις σαλάτες, τα smoothies και τα αρτοσκευάσματα.
 Το έλαιο από λινάρι, είναι η καλύτερη πηγή φυτικών Ω3 και είναι το μοναδικό μαγειρικό λάδι που ξεπερνά το λάδι canola σε αναλογία Ω6 και Ω3 λιπαρών (1:3,5). 
Ωστόσο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται ωμό σε σάλτσες για σαλάτες ή πέστο.

 2: Φασόλια Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά τα φασόλια είναι χαμηλά σε λιπαρά (μισό φλιτζάνι έχει μόνο 0,5 γραμμάρια λίπους) και τα περισσότερα από τα λίπη που περιέχουν είναι πολυακόρεστα. 
Μια προειδοποίηση όμως: Τα περισσότερα από αυτά είναι ω-6. 
Τα Ω6 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την καλή υγεία, αλλά είναι άφθονα σε πολλά τρόφιμα. Για να πετύχετε την ισορροπία, προτιμήστε τις περισσότερες ποικιλίες φασολιών. 

1: Θαλασσινά που έχουν αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο 
Τα ψάρια που ζουν σε κρύα νερά, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. 
Μερικά από τα λίπη των ψαριών κρύου νερού περιέχουν υψηλής ποιότητας Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανθρώπινη ζωή. 
Ο σολομός ατλαντικού, ο τόνος, το σκουμπρί και ο γαύρος, είναι ιδιαίτερα καλές πηγές. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένα άλλο θέμα. 
Μερικά ψάρια, πλούσια σε Ω3 λιπαρά, βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και οι τοξίνες των τροφών που τρώνε μπορεί να συσσωρεύονται στη σάρκα τους.

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στις κρυφές πτυχές της Στερεάς Ελλάδας μέσα από το Video της καμπάνιας της "Πηγή Ζωής"

Στο κέντρο της Ελλάδας βρίσκεται ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της χώρας. 

Αγνή φύση, επιβλητικά βουνά, ζωογόνος ενέργεια, ιστορία και μύθος, συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό αισθήσεων και εμπειριών, ένα δώρο της γης στον ταξιδιώτη. 
 Καλώς ήρθατε στον άσβεστο πυρήνα της χώρας, στην Στερεά Ελλάδα! 
Εδώ ο μυστικισμός των μεγαλόπρεπων Δελφών συναντάει το κομψό Γαλαξίδι και οι αναζωογονητικές παραλίες της Εύβοιας και της Σκύρου συμπαρατάσσονται με τους 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Ο Παρνασσός, η Δίρφυ και η οροσειρά των Αγράφων παραχωρούν τη θέση τους στην ένδοξη ιστορία του τόπου. 
Ενώ χωριά και κωμοπόλεις όπως το Καρπενήσι, στέκουν υπερήφανα για τα διαχρονικά έθιμα τους.

 Στη χρυσή καρδιά της Ελλάδας, το εκρηκτικό κράμα της γης και των ανθρώπων αποδίδει φόρο τιμής στις ουσιώδεις αρχές της ζωής και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζωογόνησης.

Η Στερεά Ελλάδα αποκαλύπτεται μέσα από το Video της καμπάνιας "Πηγή Ζωής" και μαγνητίζει τα βλέμματα επιτυγχάνοντας 200.000 views και 1.000.000 reach στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα λίγες μόνο ημέρες.
 Η σύγχρονη κινηματογράφηση για την καμπάνια «Πηγή Ζωής», που σχεδίασε και υλοποιεί η Marketing Greece, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Η καμπάνια συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με στοχευμένη ψηφιακή προώθηση του Video στο YouTube, επιδιώκοντας την περαιτέρω προβολή των προορισμών της περιφέρειας στο διεθνές κοινό.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ

 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει όλους τους δικαιούχους Δελτίου Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία, ότι , παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για την ανανέωση και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών έως την 12η Φεβρουαρίου 2016. Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Αγράφων …Πρόσκληση σε Αγραφιώτες επιχειρηματίες και φορείς για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Επιχειρηματίες και Φορείς καλούνται σε δημόσια διαβούλευση για την δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. 
Ο Δήμος Αγράφων ύστερα από Πρόσκληση που δέχθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του, να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση για το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Νικολάου Τσαμπούλα 8, Καρπενήσι), σε ανοικτό δημόσιο διάλογο.
 Η δημόσια διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί με σκοπό τη δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα της Ευρυτανίας, όπου θα συζητηθούν οι προτεραιότητες , οι υπηρεσίες και οι βασικές κατευθύνσεις λειτουργίας του Κέντρου. 
Στόχος είναι η καταγραφή των προτάσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας, καθώς και να αναζητηθούν πιθανές συνέργειες για την εξωστρέφεια και παραγωγικότητα αυτών. 
Η διαβούλευση αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν στο νέο στοίχημα ανάπτυξης που θέτει η Περιφέρεια Ευρυτανίας.