Ελάτε στην παρέα μας !

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον Ασωπό

Το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση του Ασωπού συζήτησαν σήμερα, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέθηκε το θέμα συμβολής του υπουργείου στην υλοποίηση της πρότασης της Περιφέρειας μέσω ευρωπαϊκών πόρων αλλά και η συντονισμένη συνεργασία για την πρόοδο των διαδικασιών ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους φορείς κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Τόσο ο υπουργός, κ. Τσιρώνης, όσο και ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησαν στην συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση Περιφέρειας και Υπουργείου ώστε να αντληθούν οι πόροι εκείνοι που θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις για την Περιφέρεια και ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι κοινωνικές ανάγκες στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 
 Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Περιφέρειας, τις κοινές δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας στη Στερεά Ελλάδα. 
 Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα προβλήματα των ανθρώπων που χρήζουν συμπαράστασης, αλλά και για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία τους, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να γίνομαι δεκτός από τον Μακαριώτατο. 
Κάθε λεπτό μαζί του είναι ένα πνευματικό δώρο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα πολλά προβλήματα και τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, για την οποία ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία. 
Είναι γνωστό ότι η συνεργασία μας είναι πολύ στενή, ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Η Περιφέρεια στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας 
 Στην πλέον δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, η Περιφέρεια στηρίζει τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για να γίνει πιο ουσιαστική η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αγοράς. Δημιουργούνται πέντε Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, ώστε να συζητηθούν οι προτεραιότητες, οι υπηρεσίες και οι βασικές κατευθύνσεις λειτουργίας του Κέντρου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις - διαβούλευσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα: 
➢ Π.Ε. Εύβοιας, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα)
 ➢ Π.Ε. Βοιωτίας, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο), (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά)
 ➢ Π.Ε. Ευρυτανίας, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Νικολάου Τσαμπούλα 8, Καρπενήσι) 
➢ Π.Ε. Φωκίδας, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα) 
➢ Π.Ε. Φθιώτιδας, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, (Αινιάνων 8, Λαμία) 
 Στόχος είναι να καταγραφούν προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας, καθώς και να αναζητηθούν πιθανές συνέργειες για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και παραγωγικότητας αυτών.

Συναντήσεις του Δημάρχου Αγράφων στα Υπουργεία Επικρατείας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συναντήσεις με στελέχη Υπουργείων είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος  Μπαμπαλής όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου . Ας ελπίσουμε οι επαφές αυτές να φέρουν αποτελέσματα .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
τηλ: 2237351318      

email: info@agrafa.gr
Κερασοχώρι, 26 Ιανουαρίου 2016
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Συνεχείς οι συναντήσεις του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στα Υπουργεία Επικρατείας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποίησε συνεχείς συναντήσεις με στελέχη των Υπουργείων Επικρατείας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με Υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων αλλά και με δημότες του Δήμου, για θέματα που αφορούν στο Δήμο Αγράφων.

Τρίτη τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αγράφων .

Συνεδριάζει στις 29 Ιανουαρίου 2016  η οικονομική επιτροπή του δήμου Αγράφων  με διάφορα θέματα όπως αναλυτικά αναγράφονται στην πρόσκλησή   της.


Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων

Συνεδριάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγράφων με πολλά και διάφορα θέματα   όπως αναγράφονται  παρακάτω :

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Διαγωνισμός #LAKEME

Διαγωνισμό φωτογραφίας για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστων διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων ,διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ανακοίνωσή του. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου 
Τηλ: 2237351318
Email: info@agrafa.gr             

    Κερασοχώρι, 21 Ιανουαρίου 2016                                                                               

Ανέβασε τη φωτογραφία σου από τη Λίμνη Κρεμαστών στο Instagram και λάβε κι εσύ μέρος στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας για ανάδειξη Λιμνών! 
Ο τρόπος είναι απλός. Φωτογράφισε τη Λίμνη Κρεμαστών και ανέβασέ την στο Instagram με τα hashtag: #lakeme και #limni_kremaston
 Οι φωτογραφίες θα δημοσιευθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα με αναφορά ονόματος. 
 Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο λογαριασμός σου στο Instagram να είναι public (δημόσιος). 
 Ο Δήμος Αγράφων ως μέλος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες συμμετέχει ενεργά μέσω της δικής σου συμμετοχής στο διαγωνισμό, ο οποίος οργανώνεται από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ance Ngo».
 Η «Ance Ngo» αγαπά τη φύση και διοργάνωσε το project για να τιμήσει τη φύση και τις ελληνικές λίμνες. 
Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι: www.instagram.com/ancengo 
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως τις 29/02/2015
Καλή φωτογράφιση!

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Τον ετήσιο χορό τους διοργάνωσαν ο πολιτιστικός σύλλογος Βρουβιανών και o εξωραϊστικός εκπολιτιστικός σύλλογος απανταχού Αυλακιωτών


Χόρεψαν αντάμα και διοργάνωσαν από κοινού τον ετήσιο χορό τους (φωτο και βίντεο)  το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 ο πολιτιστικός σύλλογος Βρουβιανών ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ΄΄ και o εξωραϊστικός εκπολιτιστικός σύλλογος απανταχού Αυλακιωτών ΄΄ Ο ΕΛΑΤΟΣ ΄΄ .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε   στην αίθουσα ΄΄ΤΟ ΕΛΑΤΟ΄΄ , στη Χασιά . 
Μπαίνοντας στην αίθουσα μας περίμενε το καλωσόρισμα με το χαμόγελο από τα μέλη των συλλόγων και  το πρώτο κέρασμα με παραδοσιακές πίτες και τσίπουρο! 
Το σερβίρισμα και η εξυπηρέτηση από τους υπαλλήλους του κέντρου  ήταν  άμεσο , τα φαγητά , τα αναψυκτικά και τα ποτά... πολλά  και στην ώρα τους ! 
Ικανοποιητική ήταν επίσης και η συμμετοχή του κόσμου που διασκέδασε και  απόλαυσε μια εξαιρετική παραδοσιακή βραδιά με τους εξαίρετους καλλιτέχνες: Γιώργο Βίτσα (κλαρίνο) Νίκο Νομικό (βιολί και νησιώτικο τραγούδι) , Αποστόλη Φελέκη (κιθάρα ), Δημήτρη Μουραντώνη (αρμόνιο) στο τραγούδι οι : Χριστόδουλος Κωσταρέλος ,Ελένη Βίτσα και ο Κώστας Τσαμπάς !
Μια άψογη  διοργάνωση !

Την εκδήλωση προλόγισαν εκ μέρους  του Συλλόγου Βρουβιανών  ο Πρόεδρος και εκ μέρους  του Συλλόγου Αυλακιωτών ο Πρόεδρος και η κ. Χριστίνα Τσιούφη . 

Συγχαρητήρια πολλά  στα  Διοικητικά Συμβούλια και στα μέλη των συλλόγων  και του χρόνου !

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Η λάμπα πυρακτώσεως «ανασταίνεται» και απειλεί τα LED

Από τότε που απαγορεύτηκε η πώληση λαμπτήρων πυρακτώσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλοί παραπονούνται για την ποιότητα του «πράσινου» φωτισμού από τα LED και τη χρονοκαθυστέρηση στην ανταπόκριση των λαμπτήρων εξοικονόμησης.
 Αυτά είναι δύο μειονεκτήματα που οι καινούργιοι λαμπτήρες LED αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, αλλά παραμένει το συγκριτικά υψηλό τους κόστος.
 Όμως οι παραδοσιακοί λαμπτήρες πυρακτώσεως ίσως να μην έχουν εκπέμψει την τελευταία τους ακτίνα καθώς επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν τρόπο να τους «αναστήσουν».
 Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσσέτης (MIT) έδειξαν ότι τυλίγοντας το σπειροειδές μεταλλικό νήμα της λάμπας πυρακτώσεως με μια ειδική κρυσταλλική δομή μπορούν να ανακτήσουν την ενέργεια που χάνεται ως θερμότητα επιτρέποντας παράλληλα την εκπομπή φωτός. Χαρακτηρίζουν την τεχνική τους ως «ανακύκλωση φωτός» επειδή η ενέργεια που θα διαχεόταν στην ατμόσφαιρα ανακατευθύνεται πίσω στο νήμα όπου δημιουργεί νέο φως.
 Ο λαμπτήρας «ανακυκλώνει την ενέργεια που διαφορετικά θα πήγαινε χαμένη» εξηγεί ο καθηγητής Μαρίν Σόλγιασιτς. —Μια ενεργειακά αποδοτική λάμπα
 Οι παραδοσιακές λάμπες πυρακτώσεως έχουν αποδοτικότητα μόλις 5%, αφού το υπόλοιπο 95% της ενέργειας χάνεται υπό τη μορφή θερμότητας. Συγκριτικά, οι λαμπτήρες LED ή οι λάμπες φθορισμού επιτυγχάνουν αποδοτικότητα της τάξης του 14%.
 Η νέα λάμπα πυρακτώσεως μπορεί να φτάσει σε αποδοτικότητα το 40% σύμφωνα με τους επιστήμονες του MIT. Επίσης η ποιότητα του τεχνητού φωτός πλησιάζει πολύ περισσότερη αυτή του φυσικού φωτός σε σύγκριση με τις σύγχρονες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ αναδεικνύει με μεγάλη πιστότητα τα χρώματα στις φυσικές τους αποχρώσεις.
 «Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που οι λαμπτήρες πυρακτώσεως κυριάρχησαν για τόσο πολύ καιρό: το θερμό τους φως ήταν πιο φιλικό στο μάτι από το ψυχρό φως των λαμπτήρων φθορισμού επί δεκαετίες» σχολίασε ο ερευνητής Ιβάν Σελάνοβιτς.
 Την πατέντα της πρώτης λάμπας πυρακτώσεως κατοχύρωσε ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πριν από 130 χρόνια στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της κεριά από ζωικό λίπος ως μέσο φωτισμού.
 Ο λαμπτήρας πυρακτώσεως λειτουργεί με τη θέρμανση ενός λεπτού σύρματος βολφραμίου σε θερμοκρασίες της τάξης των 2.700 βαθμών Κελσίου.
Το καυτό σύρμα εκπέμπει εκπέμπει την επονομαζόμενη ακτινοβολία μέλανος σώματος, ένα πολύ ευρύ φάσμα φωτός που δίνει μια θερμή απόχρωση στα αντικείμενα και αναδεικνύει σχετικά πιστά το χρώμα τους.
 Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως ίσως επιστρέψουν και για έναν επιπρόσθετο λόγο: το γαλάζιο φως που εκπέμπουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης έχει συνδεθεί με διαταραχές ύπνου, ενώ εκφράζονται ανησυχίες και για τις χημικές ουσίες που περιέχουν.
 Η νέα έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Nanotechnology. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια αναβάθμισης των λαμπτήρων πυρακτώσεως. Στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ επιχείρησαν να κατασκευάσουν συμβατικές λάμπες υψηλής αποδοτικότητας με σύρμα από γραφένιο.

Πηγή :  econews

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου  ενώ οι σχολικές μονάδες στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων θα ανοίξουν με δίωρη καθυστέρηση στις 10:00 πμ, εξαιτίας του παγετού , όπως κάνει γνωστό με σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Αγράφων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318 Email: info@agrafa.gr
    Κερασοχώρι, 21 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Σας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, τα Σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου αύριο 22 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά, ενώ οι σχολικές μονάδες στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων θα ανοίξουν με δίωρη καθυστέρηση στις 10:00πμ, εξαιτίας του παγετού.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Αλλαγές στην αξιολόγηση φέρνει το Ν/Σ για τη Δημόσια Διοίκηση.

Στην πάταξη της «κομματοκρατίας» στο Δημόσιο και στη βελτίωση των ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων στοχεύει το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, την αξιολόγηση των υπαλλήλων και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι στο Μητρώο εντάσσονται δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με αυξημένα διοικητικά και εκπαιδευτικά προσόντα και από αυτή τη «δεξαμενή» θα επιλέγονται τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις διοικητικές θέσεις αυξημένης ευθύνης. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι γενικοί γραμματείς, οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς και οι ειδικοί γραμματείς των υπουργείων, οι πρόεδροι, οι διοικητές, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και όλα τα μέλη των διοικήσεων των δημοσίων νομικών προσώπων, των οποίων ο διορισμός διενεργείται από την κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την εγγραφή στο Μητρώο (υψηλός βαθμός σε αξιολογήσεις, κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, διοικητική εμπειρία κ.λπ.) τα διαθέτουν περί τις 40.000-50.000 υπάλληλοι. Σε αυτό δεν θα έχουν τελικά δικαίωμα εγγραφής στελέχη του ιδιωτικού τομέα παρά μόνο εάν υπάρχει αδυναμία κάλυψης επιτελικής θέσης σε ΝΠΙΔ από τα υπάρχοντα μέλη του Μητρώου. Η επιλογή θα γίνεται από ειδικό συμβούλιο, υπό το ΑΣΕΠ, βάσει των προσόντων των υποψηφίων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αποκομματικοποίηση του δημοσίου τομέα. Η εφαρμογή στην πράξη εκτιμάται ότι θα απαιτήσει δύο με τρία χρόνια, καθώς απαιτείται σειρά παρεμβάσεων όπως η σύσταση του Μητρώου, η δημιουργία οργανογραμμάτων στις υπηρεσίες που δεν διαθέτουν, καθώς και η επαναξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων των υπουργείων. Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η στελέχωση με το νέο σύστημα θα γίνει ομαλά, καθώς το μέτρο θα εφαρμοστεί όπου οι σχετικές θέσεις είναι κενές ή λήγει η θητεία των στελεχών. Αξιολόγηση υπαλλήλων σε όλο το Δημόσιο, αλλά και προϊσταμένων Όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης, αυτό περιλαμβάνει τη «βαθμολόγηση» των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο τομέα (εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι θρησκευτικοί λειτουργοί) από τους προϊσταμένους τους αλλά και των τελευταίων από τους υφισταμένους τους. Υπάρχει επίσης μέριμνα και για την αξιολόγηση των υπηρεσιών από τους συναλλασσόμενους πολίτες ανά δίμηνο. Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, καθώς δεν συνδέεται με διαθεσιμότητες ή με απολύσεις. Αποτελεί εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των υπαλλήλων και των δομών του Δημοσίου, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς την κοινωνία» υπογράμμισε. Η διαδικασία αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα αρχίσει περί τα τέλη του 2016. Πώς θα γίνει η επιλογή προϊσταμένων Σχετικά με την επιλογή προϊσταμένων (γενικών διευθυντών, διευθυντών, τμηματαρχών) λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά, εκπαιδευτικά προσόντα και τα προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης, η εμπειρία στην άσκηση καθηκόντων ευθύνης (συμπεριλαμβανομένης της θητείας στον ιδιωτικό τομέα), ο βαθμός της αξιολόγησης, καθώς και η μοριοδότηση από τη συνέντευξη. Η συνέντευξη, την οποία διενεργεί ανεξάρτητη επιτροπή υπό το ΑΣΕΠ, θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα κρατούνται πρακτικά ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του συστήματος και να αποφευχθούν τυχόν πρακτικές αναπαραγωγής του πελατειακού συστήματος. Η διαδικασία επιλογής των γενικών διευθυντών με το νέο σύστημα θα αρχίσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με την προοπτική να έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, ενώ οι διευθυντές και οι τμηματάρχες θα έχουν επιλεγεί το αργότερο έως τον Ιούνιο.
Πηγή : Αιρετός

Σε πλήρη κινητοποίηση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το χιονιά

Σε απόλυτη κινητοποίηση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το δριμύ ψύχος που επικρατεί σε όλη την επικράτεια της τις τελευταίες 72 ώρες. Ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων παρεμβαίνει στα σημεία σφοδρής χιονόπτωσης με αποτέλεσμα το σύνολο των οδικών δικτύων να παραμένει ανοιχτό.
 Επειδή η χιονόπτωση είναι συνεχής, παρακαλούμε τους διερχόμενους από την Στερεά Ελλάδα οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε επαρχιακές οδούς με δύσκολη πρόσβαση, κυρίως στα ορεινά. 
 Από τις υπηρεσίες μας γίνεται συνεχής καταγραφή των προβλημάτων ώστε να παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Έως αυτή την ώρα καταγράφονται: Στην Π.Ε. Βοιωτίας παραμένουν κλειστά σχολεία, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται στα ορεινά του νομού. 
Οι δρόμοι παραμένουν όλοι ανοιχτοί και οι συγκοινωνίες πραγματοποιούνται κανονικά. 
Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας είναι τοποθετημένα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και επιχειρούν όπου απαιτείται. 
Υπάρχει επάρκεια σε αλάτι. 
Αυτή την ώρα επικρατεί χιονόπτωση. 
 Στην Π.Ε. Εύβοιας παραμένουν κλειστά σχολεία στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων, Κύμης-Αλιβερίου και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το σύνολο του οδικού δικτύου παραμένει ανοιχτό, ενώ σε ορισμένα σημεία των επαρχιακών οδών απαιτούνται αλυσίδες. Επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επίσης και μισθωμένα οχήματα σε όλους τους οδικούς άξονες. 
Αυτή την ώρα επικρατεί χιονόπτωση. 
 Στην Π.Ε. Ευρυτανίας παραμένουν κλειστά όλα τα σχολειά. Επιχειρούν υπηρεσιακά οχήματα και ιδιώτες. Το επαρχιακό και το εθνικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, αλλά η κίνηση πραγματοποιείται με αλυσίδες. 
Επικρατεί ολική και έντονη χιονόπτωση σε όλο το νομό, ενώ δύσκολη είναι η πρόσβαση σε ορισμένα απομακρυσμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου. 

 Στην Π.Ε. Φθιώτιδας παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία του νομού, εκτός από αυτά που βρίσκονται στο Δήμο Λοκρών.
 Στο οδικό δίκτυο Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Καρπενησίου απαιτούνται αλυσίδες. Στο Μπράλο δεν εντοπίζεται πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Επιχειρεί ολόκληρος ο στόλος των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας και μισθωμένα οχήματα. Αυτή την ώρα επικρατεί έντονη χιονόπτωση. 

 Στην Π.Ε. Φωκίδας παραμένουν σχολεία κλειστά στον ορεινό όγκο του νομού, ενώ όλα τα μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και τα μισθωμένα συνεχίζουν να επιχειρούν και υπάρχει επάρκεια σε αλάτι . Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ επικρατεί έντονη χιονόπτωση.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Κοπή πίτας του προσωπικού του Δήμου Αγράφων

Κερασοχώρι, 19 Ιανουαρίου 2016 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Κοπή πίτας του προσωπικού του Δήμου Αγράφων Κερασοχώρι 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους υπαλλήλους και τη δημοτική αρχή του Δήμου Αγράφων, σε εορταστικό κλίμα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής με τους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, οι υπάλληλοι του Δήμου, πλήθος δημοτικών συμβούλων και εκπρόσωποι της εκκλησίας. Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε το προσωπικό για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους και ευχήθηκε υγεία στους ίδιους και τις οικογένειές τους, τόνισε την ανάγκη του Δήμου Αγράφων για συνέπεια και υπευθυνότητα από κάθε πόστο
Δωρεάν διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας διοργανώνει ο δήμος Αγράφων

Κερασοχώρι, 18 Ιανουαρίου 2016
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Δωρεάν διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9:00πμ έως 16:00, θα διεξαχθεί το Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και συγκεκριμένα στον χώρο του Ιστορικού Μουσείου Βίνιανης το οποίο στεγάζεται στο διατηρητέο Σχολείο του Ιστορικού Οικισμού Βίνιανης και αναβιώνει πλέον ως σχολείο ζωής, κόντρα στη λήθη. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι εκπαιδευτής και δάσκαλος του ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, το σεμινάριο θα αναβληθεί για το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016. Η παρακολούθηση των άνω σεμιναρίων είναι δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην κυρία Βούλα Σούκη στο τηλ: 6972831623.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου «Prolepsis» και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου «Prolepsis» και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου «Prolepsis» και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που αφορά στη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αποτελεί σκέλος του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 150.000 ευρώ, υλοποιείται από το ινστιτούτο «Prolepsis» κυρίως με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παράλληλη οικονομική στήριξη και από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που εισηγήθηκε την εφαρμογή του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε για το θέμα: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, θα έχουμε αποτύχει. Εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ινστιτούτο «Prolepsis» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Συμμετοχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών “FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συμμετοχής από κοινού με τους παραγωγούς μας σε επιλεγμένες κλαδικές εκθέσεις. Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την συμμετοχή της στην 3η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, “ FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016 ” η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα Επιμελητήρια μας θα καλύψουν από κοινού το κόστος μίσθωσης και κατασκευής ενιαίου περίπτερου, μέσα στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα οι ίδιοι οι παραγωγοί μας να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ σημαντική θα είναι για την καλύτερη εικόνα της προσπάθειάς μας η ύπαρξη προωθητικού υλικού εκ μέρους των συμμετεχόντων. Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Επιμελητηρίων μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από την 1η Φεβρουαρίου 2016, επικοινωνώντας με τα στελέχη της Διεύθυνσης στo τηλέφωνο 2221353494 είτε αποστέλλοντας αίτημα συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στο email kamagianni.s@evia.pste.gov.gr Περισσότερα στοιχεία για την έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση www.foodexpo.gr Είμαστε στην διάθεσή σας για διευκρινήσεις και επιπλέον πληροφορίες.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής 


 Γιώργος Κελαϊδίτης

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με στόχο την μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί και συνεχίζει να αναπτύσσει τις εφαρμογές της τεχνολογίας προς όφελος όλων των πολιτών.

Η ψηφιακή υπογραφή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι γεγονός, με πάνω από το 80% των υπαλλήλων της να κάνει χρήση αυτής. Έτσι λοιπόν, 515 από τους 645 υπαλλήλους διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διεκπεραίωσης των διαδικασιών και ταυτόχρονα να έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην πλήρη εφαρμογή των διαδικασιών που επιτρέπουν την ηλεκτρονική διακίνηση όλων των υπηρεσιακών εγγράφων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε για το θέμα:

«Είμαστε υπερήφανοι, γιατί καταφέρνουμε ένα μεγάλο πλήγμα στον εφιάλτη του δημοσίου αλλά και των πολιτών, τη γραφειοκρατία. Επιθυμία και στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών για να μπορούν επιτέλους οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και κόστος. Σε αυτή την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό μας, έχουν δουλέψει πολλοί συνεργάτες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ όλους ».

Πρώτη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2016

Το πλούσιο και παραγωγικό έργο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2015 επιβεβαίωσαν στην πρώτη συνάντησή τους, με το νέο έτος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2016 στη Λαμία. Ο κ. Υπερήφανος, πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ευχήθηκε εγκάρδια για το νέο έτος και ευχαρίστησε το σώμα του Δ.Σ. αλλά και το προσωπικό για την άψογη συνεργασία τους, μέσα από την οποία «λύθηκαν πολλά θέματα που απασχολούσαν την ΠΕΔ για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική υποστήριξη των Δήμων σε διάφορους τομείς» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα ....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου – 35100 , ΛΑΜΙΑ
Email : pedstereas@gmail.gr
Λαμία, 12 Ιανουαρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πλούσιο και παραγωγικό έργο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2015 επιβεβαίωσαν στην πρώτη συνάντησή τους, με το νέο έτος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2016 στη Λαμία. Ο κ. Υπερήφανος, πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ευχήθηκε εγκάρδια για το νέο έτος και ευχαρίστησε το σώμα του Δ.Σ. αλλά και το προσωπικό για την άψογη συνεργασία τους, μέσα από την οποία «λύθηκαν πολλά θέματα που απασχολούσαν την ΠΕΔ για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική υποστήριξη των Δήμων σε διάφορους τομείς» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, που δουλεύει παραγωγικά για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης και φέρνει αποτελέσματα. Άλλωστε, ένα συλλογικό όργανο όπως είναι η Π.Ε.Δ. θα ήταν αδύνατο να πετύχει χωρίς να υπάρχει συνεργασία. Κατά τον χρόνο που πέρασε δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το 2016 θα προσφέρουμε πολλά περισσότερα. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στις προσπάθειες των Δήμων και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο κ. Υπερήφανος.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά που όλο το 2015 στηρίξατε τις αποφάσεις που λάβαμε και φέρατε θέματα στο συμβούλιο που έπρεπε λυθούν, με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους δημότες μας, τους Δήμους μας και την Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Υπήρξαμε διεκδικητικοί σε ό,τι αφορά τα θέματά μας απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση, ήμασταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της Αυτοδιοίκησης και θεωρώ πως η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αποκτά μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο ισχυρή φωνή» κατέληξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος.
Ακολούθως, στον άτυπο αυτό «απολογισμό» του 2015, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, μίλησε για «μια ουσιαστική χρονιά, με θετικό πρόσημο, αφού το σημερινό Δ.Σ. κατάφερε και έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα που για χρόνια δεν τα ακουμπούσε κανείς».
Ο διάλογος συνεχίστηκε και με την εισαγωγή του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που είχε να κάνει με τις προτάσεις επί του Προγράμματος Δράσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που θα επικεντρωθεί στην «ενίσχυση» της κοινωνικής αλληλεγγύης της ΠΕΔ προς τους Δήμους, ενώ ακούστηκαν και συγκεκριμένες δράσεις που θα αρχίσουν να εξελίσσονται το 2016. Το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τέλος, επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2016.


Η πρώτη συνεδρίαση του 2016 ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και το μοίρασμα στα μέλη του Δ.Σ. συμβολικών χειροποίητων γουριών που δημιούργησε η Δ/ντρια της ΠΕΔ κα Γεραντώνη.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Σεμινάρια μελισσοκομίας στον ιστορικό οικισμό Βίνιανης του Δήμου Αγράφων

Στον ιστορικό οικισμό Βίνιανης, το Φεβρουάριο του 2016 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο μελισσοκομίας – βασιλοτροφίας από εκπαιδευτή μελισσοκόμο – βασιλοτρόφο του Ι.Γ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Γεωργίας)

Στον ίδιο χώρο, τον Απρίλιο 2016 θα επαναληφθεί σεμινάριο μελισσοκομίας με ιδιαίτερη αναφορά στους εχθρούς της μέλισσας (σκαθάρι, βαρρόα, νοζεμίαση κα) από τον εκπαιδευτή γεωπόνο του Κέντρου Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδος κ. Β. Αηδόνη.

Για διευκόλυνση των μελισσοκόμων θα δεχθεί αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης για αντικατάσταση κυψελών και μετακίνηση μελισσοσμηνών το οποίο λήγει τέλος Απριλίου.

Η παρακολούθηση των άνω σεμιναρίων είναι δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην κυρία Βούλα Σούκη στο τηλ: 6972831623

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το έργο «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΚΥΡΟΥ – ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το έργο «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΚΥΡΟΥ – ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ», προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο ύψιστης σημασίας για το νησί, το οποίο διασφαλίζει την προστασία των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας της Σκύρου από τις επιπτώσεις κατολισθητικών φαινομένων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ή σεισμών και ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση δύο σπουδαίων βυζαντινών μνημείων από τον άμεσο κίνδυνο στον οποίο έχουν περιέλθει μετά του σεισμούς του 2001.

Το αντικείμενο του έργου είναι η στερέωση των βραχωδών πρανών του κάστρου της Σκύρου προς αποφυγή περαιτέρω κατολισθήσεων και η προστασία των υπαρχόντων βυζαντινών μνημείων του Ι. Ν. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και του Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, τα οποία και αποτελούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για το νησί.

Με την πάροδο των χρόνων ο επαπειλούμενος κίνδυνος αυξάνεται για τα ανωτέρω μνημεία, κυρίως όμως για τη ζωή των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού που αναπτύσσεται περιμετρικά του λόφου του Κάστρου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Αρχή και υποχρέωσή μας είναι, από τη μία πλευρά, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και από την άλλη η διαφύλαξη και η φροντίδα των μνημείων μας. Αυτό το έργο ήταν για εμάς, από το ξεκίνημα της θητείας μας, ένα μεγάλο στοίχημα. Οι προσπάθειες μας ήταν συνεχείς και επίμονες, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του. Έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο που μας επιτρέπει να προχωρούμε σε έργα σημαντικά για την Περιφέρειά μας και τους ανθρώπους της. Επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου που θα γίνει άμεσα».

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Ξεκίνησε σήμερα έως τις 21 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων για την πλήρωση εκατό θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Προκήρυξη 1Δ/2015).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ δικαίωμα Συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2015 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω της επιλογής Online Υπηρεσίες, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ”).
Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα:
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 21ης Ιανουαρίου 2016, ημέρας Πέμπτης.
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 26η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 1Δ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (Π.Ε. ή Τ.Ε.), θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.
Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.
Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις μπορούν να εκτυπωθούν μόνο όταν βρίσκονται σε κατάσταση «Υποβλήθηκε», από την επιλογή «ΠΡΟΒΟΛΗ». Σε περίπτωση που υποψήφιος επιλέξει ήδη υποβληθείσα αίτηση και την επιλογή «Συμπλήρωση», η κατάσταση της αίτησής του αλλάζει από «Υποβλήθηκε» σε «Ανοιχτή (Συμπλήρωση)» και είναι απαραίτητο να υποβληθεί εκ νέου προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση κρίνεται απαραίτητο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τις Συχνές ερωτήσεις, πριν την επικοινωνία τους με το ΑΣΕΠ.
Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσω email στο enimerosi@asep.gr, αναγράφοντας υποχρεωτικά άμεσο αριθμό τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά:
Τις εργάσιμες ημέρες:
• Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 172 και 137)
Τις αργίες:
• Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 172 και 137) -
Πηγή : ΑΙΡΕΤΟΣ .GR

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών 2.000.000. ευρώ για την κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Ίναχο στη Φθιώτιδα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η δέσμευση του ποσού των 2.000.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Ίναχο του επαρχιακού δρόμου Περιβολίου – Μαρμάρων, Νομού Φθιώτιδας», έπειτα από τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άντληση κονδυλίων.

Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα αναγκαίο για τη Δυτική Φθιώτιδα και τους κατοίκους της που θα συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της οδικής υποδομής η οποία επλήγη ανεπανόρθωτα, κατά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον Φεβρουάριο του 2015.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού αποκατέστησε προσωρινά την κυκλοφορία στην περιοχή, δεσμεύθηκε και πλέον δρομολογεί την απόδοση μόνιμης λύσης, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας τη χρηματοδότησή της από το κεντρικό κράτος.

Η νέα γέφυρα εγγυάται την ασφαλή διέλευση, ενώ αναμένεται να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας, συνδέοντας τα ορεινά χωριά της περιοχής του οικισμού Περιβόλι Σπερχειάδος με την Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και τον υπόλοιπο νομό Φθιώτιδος.

Επόμενος στόχος είναι η άμεση δημοπράτηση του έργου, μέσω των υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την έγκριση των 16 εκατ. για έργα ζωής στην Περιφέρειά μας, καταφέραμε, ξεκινώντας το νέο έτος, να κάνουμε πράξη την υπόσχεση που δώσαμε στους κατοίκους της Δυτικής Φθιώτιδας. Διεκδικήσαμε μόνιμη λύση για να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και προχωρούμε άμεσα στην δημοπράτηση του έργου για να μην πάει ούτε μία μέρα χαμένη».


Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Νέος Αντιδήμαρχος στο δήμο Αγράφων ο Μάκκας Απόστολος

Νέο Αντιδήμαρχο Αγράφων όρισε με απόφασή του ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής
Σύμφωνα με χθεσινή απόφασή του, σε ορισμό αντιδημάρχου και καθορισμό των αρμοδιοτήτων αυτού, προχώρησε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής.

Νέος αντιδήμαρχος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκκας Απόστολος με θητεία από 04/01/2016 έως 28/02/2017. Ο Δήμαρχος του μεταβίβασε αρμοδιότητες:
Περιβάλλοντος – καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Πρασίνου όπως αυτές περιγράφονται στον σχετικό Ο.Ε.Υ. και ιδίως για θέματα:
• Αρμοδιότητες στον τομέα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης
• Αρμοδιότητες Εποπτείας – Σχεδιασμού και Συντονισμού
• Αρμοδιότητες σε θέματα περιβάλλοντος και Πρασίνου
• Αρμοδιότητες σε θέματα Κοιμητηρίων
• Αρμοδιότητες Γραφείου Κίνησης – διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων

 Πολιτικής Προστασίας
• Αρμοδιότητες στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας
• Αρμοδιότητες στον Τομέα της Ύδρευσης – Αποχέτευσης

 Τέλεση Πολιτικών Γάμων
 Αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων:
 Συνεργασία με τους Προέδρους & Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στις Τοπικές Κοινότητες
 Παρακολούθηση έργων και εργασιών
 Παρακολούθηση για τον ηλεκτροφωτισμό δημοτικών δρόμων και κοινόχρηστων χώρων καθώς και αντιμετώπιση βλαβών και έκτακτων περιστατικών

 Μέριμνα για την καλή λειτουργία εξοπλισμού στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων
 Τον συντονισμό μεταξύ των Προέδρων & Εκπροσώπων Τοπικών Συμβουλίων και θεματικών Αντιδημάρχων

Ο ως άνω οριζόμενος Αντιδήμαρχος έχει την αρμοδιότητα έκδοσης και υπογραφής όλων των αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών, πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων που σχετίζονται με τις ανωτέρω ανατιθέμενες καθ’ ύλην αρμοδιότητες.

Επιπλέον, τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες:

• Του Αντιδημάρχου κ. Μάκκα Απόστολου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τάκης ενώ, τις αρμοδιότητες
• Του Αντιδημάρχου κ. Τάκη Κωνσταντίνου που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μάκκας Απόστολος.

Ο ως άνω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει αντιμισθία, ενώ όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μάκκας Απόστολος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Κωνσταντίνο.«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΕΜΠΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΑΩΡΑ – ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ – ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.690.000,00 €

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΕΜΠΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΑΩΡΑ – ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ – ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.690.000,00 €
Το έργο αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση «Τέμπλα» σύμμεικτου τύπου συνολικού μήκους 60 μ. σε αντικατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας που μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν από την θεομηνία του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 κρίθηκε ακατάλληλη για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Με το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμιστεί η ασφάλεια στην διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, αλλά και να αποκατασταθεί πλήρως η σύνδεση με τον όμορο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας.
Διαβάστε περισσότερα :
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση
: Γ. Καραϊσκάκη 1
Καρπενήσι, 02 Ιανουαρίου 2016
Ταχ. Κώδικας
: 36100 Καρπενήσι
Τηλέφωνο
: 2237350709
Αριθμ. Τηλεομ.
: 2237350708
Διεύθ. Ηλ. Ταχ.
: a.tasios@pste.gov.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το δεξί το 2016 για την Π.Ε. Ευρυτανίας
Σημαντικές εγκρίσεις έργων για την Π.Ε. Ευρυτανίας ύψους 6.078.539,96 €
Μετά από σχετικές εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις συνεχείς προσπάθειες του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν σημαντικά έργα για την περιοχή που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση των βλαβών από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα αλλά και την κατασκευή νέων έργων για την ασφάλεια και αναβάθμιση του οδικού της δικτύου. Συγκεκριμένα:
1. Εγκρίθηκαν και εγγράφθηκαν στο ΠΔΕ, και συγκεκριμένα στην ΣΑΕΠ 066, έργα συνολικού ύψους 4.830.000,00 € ως εξής:
• «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΡΟΥΣΟΣ» προϋπολογισμού 2.250.000,00 €
Το έργο αφορά την τοποθέτηση φρακτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων για την αναχαίτιση και συγκράτηση των κυλιόμενων βράχων στα πρανή του επαρχιακού οδικού δικτύου Καρπενήσι – Προυσός, σε επιλεγμένα σημεία. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την περιοχή του Προυσού το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Σε συνδυασμό δε με το έργο της διαπλάτυνσης του οδικού άξονα της Ποταμιάς ύψους 1,4 εκ €, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το επαρχιακό οδικό δίκτυο Καρπενήσι – Προυσός το οποίο αποτελεί και την ραχοκοκαλιά της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
• «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΑΙΝΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΥΛΠΗ-ΛΗΜΕΡΙ» προϋπολογισμού 500.000,00 €
Το έργο αφορά την αποκατάσταση του κατολισθαίνοντας τμήματος του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις καθιζήσεις που προέκυψαν από την θεομηνία του περασμένου χειμώνα σε μήκος περίπου 200 μ.
• «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟ-ΔΟΜΝΙΣΤΑ-ΣΤΑΥΛΟΙ-ΑΜΠΛΙΑΝΗ-ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» προϋπολογισμού 240.000,00 €
Το έργο αφορά την αποκατάσταση των βλαβών και των κατολισθαίνοντων τμημάτων του συγκεκριμένου οδικού από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις καθιζήσεις που προέκυψαν από την θεομηνία του περασμένου χειμώνα σε μήκος περίπου 1,2 χλμ.
• «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ» προϋπολογισμού 150.000,00 €
Το έργο αφορά την αποκατάσταση του κατολισθαίνοντας τμήματος του οδικού δικτύου Προυσός – Καστανιά από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις καθιζήσεις που προέκυψαν από την θεομηνία του περασμένου χειμώνα σε μήκος περίπου 200 μ.
Με τα ανωτέρω έργα αναμένεται να επιτευχθεί η αποκατάσταση της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας των συγκεκριμένων οδικών δικτύων και η αναβάθμιση της ασφάλειας στην διέλευση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας
• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΕΜΠΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΑΩΡΑ – ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ – ΒΡΟΥΒΙΑΝΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.690.000,00 €
Το έργο αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση «Τέμπλα» σύμμεικτου τύπου συνολικού μήκους 60 μ. σε αντικατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας που μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν από την θεομηνία του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 κρίθηκε ακατάλληλη για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Με το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμιστεί η ασφάλεια στην διέλευση των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, αλλά και να αποκατασταθεί πλήρως η σύνδεση με τον όμορο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας.
2. Αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί στην ΣΑΕΠ 566 του Τεχνικού προγράμματος της Π.Ε. Ευρυτανίας κατά 1.248,539,96 €, και συγκεκριμένα
• Αυξήθηκε ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 ΚΑΙ 2017» κατά 977.439,96 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά τις δαπάνες για την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και ουσιαστικά αποτελεί το τριετές τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Ευρυτανίας. Η αύξηση αυτή έρχεται να καλύψει τις περισσότερες από τις ήδη γενόμενες δαπάνες που αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών από τις φυσικές καταστροφές μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που προέκυψαν από την θεομηνία του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015, και ουσιαστικά απελευθερώνει ποσά για την κάλυψη νέων αναγκών και προκήρυξη νέων έργων για την Ευρυτανία.
• Αυξήθηκε ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017» κατά 271.100,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά τις δαπάνες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας. Η αύξηση αυτή έρχεται να καλύψει τις περισσότερες από τις ήδη γενόμενες δαπάνες που αφορούσαν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα, και ουσιαστικά απελευθερώνει ποσά για την κάλυψη νέων αναγκών για την Π.Ε. Ευρυτανίας.
Όλα τα παραπάνω έργα είναι απόλυτα ώριμα και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2016.
Με σωστό προγραμματισμό και τεκμηριωμένα αιτήματα, και βρίσκοντας ευήκοα ώτα στην κεντρική κυβέρνηση, καταφέραμε να εντάξουμε σημαντικά έργα για την περιοχή, που όχι μόνο έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση των βλαβών από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα αλλά που απαντούν και σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, αίροντας την απομόνωση της.


Πρόσκληση για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Πρόσκληση για τον εορτασμό των Θεοφανίων  και τον Αγιασμό των υδάτων που θα τελεστεί στη Γέφυρα της  Επισκοπής  ,στη λίμνη Κρεμαστών την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:30 πμ. ,απευθύνει στους δημότες Αγράφων και τους επισκέπτες της περιοχής ο Δήμαρχος Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος 


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Περιφέρεια : Ένταξη νέων έργων, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, εντάχθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί η απένταξη άλλων.

Μεταξύ των άλλων, πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στον Ασωπό, στο πλαίσιο της μεγάλη προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνησης Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστασης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσεις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ, εντός του Νομού Βοιωτίας.

Επιπρόσθετα, εντάχθηκαν έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμένα στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων.

Ακόμη, έγινε η ένταξη του νευραλγικής σημασίας για την Σκύρο, έργου της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Σκύρου-Μονής Αγίου Γεωργίου.

Τέλος, επιτεύχθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ήδη υφιστάμενων έργων που σχετίζονται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον αποχιονισμό στην Ευρυτανία και το αντιπλημμυρικό έργο του καθαρισμού της Γερμανικής Τάφρου στη Φθιώτιδα.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: Το 2016 ξεκίνησε πολύ καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πετύχαμε την ένταξη έργων 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να χρειαστεί να απεντάξουμε άλλα έργα. Αναφέρομαι σε έργα κομβικής σημασίας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα έργα στον Σπερχειό και τη Γέφυρα της Βίστριζας στη Φθιώτιδα, αλλά και η αποκατάσταση των πρανών για την ασφαλή διέλευση στο δίκτυο Καρπενησίου- Προυσού, στην Ευρυτανία. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα εν λόγω έργα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά για τον Ασωπό, τα οποία αποτελούν δέσμευσή μας από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ένα σημαντικό έργο στη Σκύρο. Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτηση των έργων όσο το δυνατό πιο σύντομα και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Οικονομίας, τον κ. Χαρίτση για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει».