Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ανταποδοτικά ...συνάντηση του προέδρου της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε.

Με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα  το μεσημέρι (12-12-2016)  στα γραφεία του ΤΕΕ στο Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών κ. Αλέξης Καρδαμπίκης. 
Θέμα της συζήτησης ήταν η θέση του ΤΕΕ για το αίτημα της θέσπισης ανταποδοτικού “πράσινου” τέλους ύδατος από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. και ανταποδοτικών μέτρων από τη ΔΕΗ για την Ευρυτανία 

Ως γνωστόν η ΔΕΗ, καθιερώθηκε και αναπτύχθηκε στον ελλαδικό χώρο κυρίως λόγω των μεγάλων υδροηλεκτρικών εργοστασίων της. Το σημαντικότερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και βασικός πυλώνας της ΔΕΗ, είναι των Κρεμαστών που τροφοδοτείται από τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα της ομώνυμης λίμνης.

Για να γίνει η λίμνη των κρεμαστών, θάφτηκαν ολόκληρα χωριά, ξεριζώθηκε κόσμος, πνίγηκαν εκκλησίες, αφανίστηκαν πολιτιστικά μνημεία, καταστράφηκαν σπίτια, χωράφια, περιουσίες και προκλήθηκαν ως γνωστόν οι μεγαλύτεροι σεισμοί στην περιοχή. 

Όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται τα νερά των μεγάλων ποταμιών του Αχελώου, του Ταυρωπού, του Αγραφιώτη και των παραποτάμων τους, χωρίς να αποδώσει κάτι σημαντικό στην Ευρυτανία και ιδιαίτερα στη φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας που έχει το γηραιότερο πληθυσμό, στη Δυτική Ευρυτανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: