Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Έξι νέα μεγάλα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Έξι νέα μεγάλα έργα στην Στερεά Ελλάδα με προϋπολογισμό 8,1 εκατ. ευρώ 
Την ένταξη έξι σημαντικών έργων υποδομής, προϋπολογισμού 8.100.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. 
 Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, την ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και την ενίσχυση των δομών πρόνοιας. Αυτές οι ουσιαστικές παρεμβάσεις, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των, συνολικά, 41 νέων έργων και μελετών της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 35.673.57,76 Ευρώ για το 2016. 
 Τα 6 νέα έργα: 
 1) ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΓΛΥΦΑΣ με προϋπολογισμό 2εκατ. € Επέκταση λιμένα Γλύφας σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές με σκοπό την διευκόλυνση διακίνησης εμπορευμάτων. 
2) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ με προϋπολογισμό 2.433.000,00 € Το Νέο πλωτό Αντλιοστάσιο το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο της συστηθεισόμενης εργολαβίας προς αποκατάσταση της λειτουργίας του, σήμερα ευρίσκεται μετατοπισμένο εκατοντάδες μέτρα από την κανονική του θέση και προσαραγμένο στην όχθη της λίμνης και συγκεκριμένα επικαθήμενο στο κανάλι εκ beton μεταφοράς νερού. Τελευταίο έτος χρήσης και λειτουργίας του αντλιοστασίου ήταν το έτος 2009 ή το 2010. Έκτοτε δεν χρησιμοποιήθηκε διότι τα ακόλουθα έτη ήταν με υψηλή υδροφορία και η στάθμη της λίμνης σε υψηλά επίπεδα, οπότε το χερσαίο αντλιοστάσιο λειτουργούσε αυτόνομα και χωρίς υποβοήθηση από τα πλωτά. 
3)ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΡΙ με προϋπολογισμό 2.600.000,00 € Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικών εργασιών, μελέτη οδοποιίας, γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γεωτεχνική μελέτη, υδραυλική μελέτη, στατική μελέτη καθώς και μελέτη Κτηματολογίου. Προβλέπεται η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας της κυκλοφορίας αλλά και των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο., ειδικά στο μελετώμενο τμήμα το οποίο αποτελεί και το πλέον νευραλγικό τμήμα της οδού καθόσον η γεωμετρία και το ανάγλυφο επιτρέπουν την υπερβολική αύξηση ταχυτήτων για τον δεδομένο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. 
 4) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΛΕΫ ΕΠΙ TOY ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΡΙΟΥ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ με προϋπολογισμό 230.000 € Προβλέπεται η κατασκευή νέας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ επί του Σπερχειού ποταμού στην περιοχή Καστρίου Ν. Φθιώτιδας. Επίσης προβλέπονται οι εργασίες τοπικού καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού και μικρής κλίμακας επεμβάσεις για την κατασκευή των προσβάσεων από και προς τη γέφυρα και την σύνδεσή τους με υφιστάμενη αγροτική οδό. 
 5) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΠΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ προυπολογισμού 400.000,00 € Προμήθεια και εγκατάσταση Εξοπλισμού εστίασης. Προμήθεια επαγγελματικών πλυντηρίων για ρούχα και σεντόνια. Προμήθεια συμπληρωματικούεξοπλισμού - ιατρικού και Φυσιοθεραπείας - λειτουργίας του Κέντρου. Συμπλήρωση υφιστάμενου βασικού εξοπλισμού με πρόσθετες αναγκαίες συσκευές. 

 6) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΣΥΛΛΑ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ προυπολογισμού 437.000,00 € Προβλέπεται να υλοποιηθούν δράσεις για τη στάση των αυτοκινήτων, την διαμόρφωση κατάλληλων φυτεύσεων κυρίως με καλαμιώνες περιμετρικά της απαλλοτριωμένης έκτασης, καθώς και με διάσπαρτα δέντρα για την παροχή σκιάς στους επισκέπτες, την κατασκευή πληροφοριακών πινακίδων, την κατασκευή δικτύου μονοπατιών γύρω από το αναστηλωμένο μνημείο, ώστε να είναι εφικτή η περιμετρική κίνηση των επισκεπτών, η κατασκευή περιμετρικά του μνημείου μιας επιφάνειας, ώστε να είναι εφικτή η θέασή του χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεχής κοπή της αυτοφυούς βλάστησης, καθώς και η κατασκευή καθιστικών, ώστε να υπάρχει ικανός χώρος στάσης για μια ομάδα επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου