Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς είχαν προσκληθεί σε αυτή όλοι οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ προκειμένου να δώσουμε μια οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ημέρα αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την Στερεά Ελλάδα και στη βάση της σημερινής μας απόφασης θα οικοδομηθεί η επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που ταλανίζει χρόνια την Περιφέρειά μας. Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας δεν φταίει ούτε η ΠΕΔ ούτε κι οι Δήμοι. Η ευθύνη της διόγκωσης του προβλήματος βαρύνει αποκλειστικά το κεντρικό κράτος, με τα διαρκή του πισωγυρίσματα και τις αλλεπάλληλες αναβολές επί αναβολών και αλλαγές επί αλλαγών. Σήμερα, όλοι μαζί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην ΚΕΔΕ και θα πιέσουμε για να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση για τους Δήμους και τους δημότες μας». 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Δημάρχων και των Μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με το Σώμα να αποφασίζει κατά πλειοψηφία τη σύσταση δύο (2) ΦΟΔΣΑ (ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. και συσταθείς με τον Ν. 4071 «Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Α.Ε.») και ενός νησιωτικού ΦΟΔΣΑ (Σκύρος). Κρίνεται απαραίτητο να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης (με τους τρεις ΦΟΔΣΑ) κατέληξαν οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας σε συνάντηση που είχε προηγηθεί στην Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Παγώνη. 
Την ανωτέρω πρόταση καταψήφισε ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς, ο οποίος πρότεινε τη σύσταση τριών (3) ΦΟΔΣΑ (Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα). Επιπλέον, ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δ.Σ. για: 
1. Την παροχή σύμφωνης γνώμης για τη σύνταξη του ΠΕΣΔΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με βάση τη διαπιστωτική πράξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και 
2. Την συμβολή της Θεματικής Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στην τελική διαμόρφωση του ΠΕΣΔΑ. 
Εν συνεχεία, τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. η επιστολή του Δημάρχου Δελφών

Δημοσίευση σχολίου