Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

To μήνυμα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για τον Ηλία Λιάσκο

Αυτές τις μέρες όλη η Ευρυτανία θρηνεί απαρηγόρητη τον άδικο και απρόσμενο θάνατο του Ηλία Λιάσκου .
Έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή το βράδυ 17 Ιουνίου 2016 όταν έπεσε από ένα δένδρο στην αυλή του σπιτιού του στα Φουσιανά της Πρασιάς.

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος και τόσο το Δ.Σ. όσο και οι απλοί Γρανιτσιώτες θρηνούν για το χαμό του και συμμερίζονται τον αβάστακτο πόνο της οικογένειάς του.
Ο Ηλίας άφησε πίσω του βαριές παρακαταθήκες αγάπης, φιλίας, απλότητας, ευγένειας και προ παντός ανθρωπιάς που θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Θα λείψει σε όλους μας η καλοσύνη του, η μετριότητά του, η σοφία της σκέψης του, το μόνιμο αθώο και αισιόδοξο χαμόγελό του. Ήταν ίσος μεταξύ ίσων χωρίς αποστάσεις και χωρίς ιδιαίτερες προσεγγίσεις. Όταν συνομιλούσες μαζί του ένοιωθες ψηλότερος και πιο αξιόλογος. Είχε τον τρόπο να σε ανεβάζει και να σε κάνει ισάξιο συνομιλητή του. ‘Όπως επίσης είχε τον τρόπο να μεταδίδει την αύρα της γνώσης του τόσο απλά και τόσο κατανοητά που και ο πλέον ανίδεος μπορούσε να τον καταλάβει και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του. 

Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος. Γενικός Γραμματέας και τελευταία Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης, μέσα από τις τάξεις της οποίας έδινε καθημερινά τις δικές του μάχες για τον πολιτισμό και την καλυτέρευση της ζωής των Ευρυτάνων. 

Αλλά όσο ασχολούμαστε με τον Ηλία τον Λιάσκο αυτά που θυμόμαστε και αυτά που θέλουμε να πούμε δεν έχουν τελειωμό. Ευχόμαστε να είναι ελαφρό το χώμα της γενέτειράς του που θα τον υποδεχτεί σε λίγη ώρα και ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, τους συγγενείς του και στο αμέτρητο πλήθος των φίλων και συμπατριωτών του, που είτε τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, είτε νοερά βρίσκονται κοντά του τούτες τις ώρες. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: