Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Στα όριά του ο Δήμαρχος Αγράφων για τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων

Στα όριά του ο Δήμαρχος Αγράφων για τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων – Η συνάντησή του με την Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ 

Τρίτη 14 Ιουνίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων με την Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κα Αγγελική Βαγενά, στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, προκειμένου για άλλη μία φορά να εκθέσει τα τεράστια προβλήματα και τις εγκληματικές ελλείψεις των Υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων. 

 Αγανακτισμένος ο κ. Μπαμπαλής, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Απόστολο Μάκκα και κα Βασιλική Φεγγούλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λεωνίδα Τελώνη, την Πρόεδρο της ΤΚ Κερασοχωρίου κας Μαρίας Μαρούλη και του Προέδρου Δυτ. Φραγκίστας Γεώργιου Περούλα, ανταποκρινόμενος στην οργή και απογοήτευση των κατοίκων κι έχοντας κατανοήσει πλήρως την ανασφάλεια τους σε θέματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, εξέθεσε λεπτομερώς στην κα Βαγενά τις ουσιαστικές ελλείψεις και τόνισε την επιτακτική ανάγκη καλύψεώς τους. 

Ο Δήμαρχος Αγράφων, βασιζόμενος στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου, με αρίθμ. 1/2016 (ΑΔΑ:ΩΙ3ΠΩ6Α-ΑΤ9), στις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις του τόσο προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και στις συνεχείς επισκέψεις του στο Υπουργείο Υγείας, ανέλυσε μεταξύ άλλων και τις ανάγκες για κάλυψη σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του ορεινού Δήμου Αγράφων (μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πολλών οικισμών – ακραία καιρικά φαινόμενα – μη ασφαλές οδικό δίκτυο κ.α.) αλλά και στα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του (ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού – ευπαθείς ομάδες κ.α. –σχολικές μονάδες κα). 

Η Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κατόπιν της επισκέψεώς της στο ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας και συζητήσεως με το Δήμαρχο, δήλωσε ότι κατανοεί πλέον τη σοβαρότητα της κατάστασης και το μέγεθος των προβλημάτων και εξέφρασε την πρόθεσή της για επίλυση των ζητημάτων που ταλαιπωρούν τη Δυτική Ευρυτανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: