Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Με λαμπρότητα και θέρμη υποδέχθηκε ο Δήμος Αγράφων τον Νέο του Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο

Με λαμπρότητα και θέρμη υποδέχθηκε ο Δήμος Αγράφων τον Νέο του Ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, υποδέχθηκαν τα Άγραφα τον Νέο τους Ποιμενάρχη.

Στην επίσημη τελετή υποδοχής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου παραβρέθηκαν σύσσωμοι, η Δημοτική Αρχή Αγράφων, οι αιρετοί της Ευρυτανίας, ο κλήρος και πλήθος κόσμου.

 Περί ώραν 11:00 κατέφθασε ο κ.κ. Γεώργιος στην έδρα του Δήμου , στο Κερασοχώρι, όπου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, και όλοι οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, τον υποδέχθηκαν με θέρμη.

 Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Αγράφων, οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Δ.Σ, τον οδήγησαν στο Δημαρχείο Αγράφων όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντησή τους, στο Γραφείο Δημάρχου. Στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης συγκεντρώθηκε πλήθος Αγραφιωτών, κληρικοί Αγράφων καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Πρόεδροι των Αγράφων, οι οποίοι σε κλίμα χαρμόσυνο, με χειροκροτήματα και κωδωνοκρουσίες, υποδέχθηκαν το νέο Μητροπολίτη τους, ενώ μικρά παιδιά έραιναν με ροδοπέταλα το διάβα του.

 Μετά τη δοξολογία που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Αγράφων πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, υπενθυμίζοντας την ιστορικότητα του Δήμου Αγράφων, αναφερόμενος τόσο σε ιστορικά γεγονότα, όσο και σε σημαντικές προσωπικότητες του τόπου, χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Σεβασμιότατε, τούτος ο τόπος και ο λαός έχουν τεράστιες δυνατότητες. Εμείς ως σημερινή Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε από την πλευρά μας τα πάντα για να προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο στη σχέση μας με την τοπική εκκλησία, δεσμευόμενοι σήμερα ενώπιον σας αλλά και ενώπιον του Αγραφιώτικου λαού, ότι θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί στο έργο σας.»

 Έπειτα ο Δήμαρχος Αγράφων, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο μία Αρχιερατική Μίτρα. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και ο τελετάρχης και Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Ο Αιδεσιμολογιώτατος προσέφερε εκ μέρους της ενορίας του, της Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου και του Συλλόγου Νέων Κρέντης, στο Σεβασμιότατο, ένα καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, μια ξύλινη σκαλιστή ράβδο, μια ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγ. Γεωργίου και την προσωπογραφία του Σεβασμιότατου, δημιουργήματα των δασκάλων και μαθητών του δημιουργικού εργαστηρίου Αγ. Νεκταρίου Κρέντης.
 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, στην αντιφώνησή του, βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμο Αγράφων και τους Αγραφιώτες για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, ευχήθηκε με τη στήριξη όλων να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Αγραφιωτών, ενώ δήλωσε ότι συνδέεται άμεσα εδώ και χρόνια με τους Αγραφιώτες καθώς ήδη από την προηγούμενη ενορία του, είχε πάνω από 1500 Αγραφιώτες ενορίτες.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα στίχο από τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου : «των Ελλήνων οι Κοινότητες, είτε με αρχαιότητες, είτε με ορθοδοξία, φτιάχνουν νέο Γαλαξία», θέλησε να τονίσει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Κοινότητας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά « Η Πολιτεία μας βλέπει όλους ως αριθμούς, δε βλέπει ανθρώπους, δε βλέπει πόνο, δε βλέπει νοσταλγία, παρά μόνο νούμερα.. και αυτή η λογική καταστρέφει την επαρχεία .. και καταστρέφει και αυτόν τον ευλογημένο τόπο.. εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος» συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα θετικά χαρακτηριστικά της περιοχής των Αγράφων, καλώντας όλους να αντισταθούν και να επιδείξουν δυναμισμό για την ανάπτυξη του τόπου μας και ιδίως τους νεότερους.
 Με το πέρας της τελετής, ο Δήμος Αγράφων προσέφερε κέρασμα στους παραβρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. και ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του νέου Ποιμενάρχη. 

 Στην τελετή εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν επίσης: ο τέως Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, δημοτικοί σύμβουλοι Καρπενησίου, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, ο Αστυνομικός Δ/ντης Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, ο Διοικητης ΑΤ Κερασοχωρίου, ο υποδιοικητής της ΠΥ, ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ, ο Δ/ντης του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας, ο προϊστάμενος του ΟΤΕ, ο Δ/ντης Εθνικής Τράπεζας Ραπτοπούλου, ο Δ/ντης της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, οι Δ/ντες των Σχολείων του Δήμου, όπως και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Αγράφων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: