Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βοήθεια σε 12.460 πολίτες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, οι συμβάσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής σε πολίτες που έχουν ανάγκη. 

 Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή τροφίμων και βασικών ειδών σε 12.460 πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
 Το ίδιο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, προβλέπει επιπλέον συμπληρωματικές δράσεις στήριξης των ωφελούμενων όπως νομική βοήθεια, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού κ.α. τα οποία θα υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό. 

 Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. 
 Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θα είμαστε ευτυχείς όταν ο αριθμός των δικαιούχων αυτών των παροχών μειωθεί. Μέχρι τότε, κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μη χάσουμε ούτε σεντ του ευρώ που μπορεί να φέρει τα απαραίτητα σε κάθε οικογένεια της Στερεάς Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: