Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Προετοιμασία της Ευρυτανίας για τα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ της Νέας Προγραμματικής Περιόδου

Την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας στην Λαμία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την διατύπωση απόψεων σχετικά με τον συντονισμό και την κοινή δράση των τοπικών φορέων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής στρατηγικής για την Π.Ε Φθιώτιδας και την Π.Ε Ευρυτανίας, που θα αφορά τα νέα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, με τη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φθιώτιδας κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, του Δημάρχου Αγράφων κ. Θόδωρου Μπαμπαλή, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε ΟΤΑ κ. Γεωργίου Τσούρτου, του Α΄ Αντιπροέδρου του Δ.Σ κ. Γεωργίου Τσάμπρα, του Διευθυντή Ευρωπ. Προγραμμάτων κ. Λεωνίδα Ράπτη και των στελεχών της Ο.Τ.Δ της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε».

 Στην Τεχνική Σύσκεψη έγινε ανάλυση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER, το στάδιο της προετοιμασίας της πρότασης, την οριστική διαμόρφωση της περιοχής παρέμβασης και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον συντονισμό και την οργάνωση της τοπικής στρατηγικής στην Π.Ε Φθιώτιδας και την Π.Ε Ευρυτανίας. Επίσης συζητήθηκαν οι στόχοι, τα μέτρα και οι πιθανές δράσεις του νέου προγράμματος για την μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του νέου Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: