Ελάτε στην παρέα μας !

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Επιδρομή λύκων σε στάβλους στο Δίστομο

Μια νέα επιδρομή λύκων σε στάβλους και κοπάδια αιγοπροβάτων ανεβάζει σε 22 τα κατασπαραγμένα ζώα μέσα σε μια μόλις εβδομάδα στο Δίστομο, σημαίνοντας παράλληλα συναγερμό στους κάτοικους της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας καθώς πλέον τα κρούσματα είναι μέσα στον αστικό ιστό! 

Η νέα άσχημη εξέλιξη με τους λύκους στο Δίστομο που παίρνει διαστάσεις απειλής και για τους ανθρώπους συνέβη αυτή την φορά πιο κοντά, σε στάβλο, δίπλα στο Κλειστό Γήπεδο του μπάσκετ Διστόμου με θύματα οκτώ (8) πρόβατα! 

Το προηγούμενο κρούσμα ήταν στις αρχές της εβδομάδας με κατασπαραγμένα 14 κριάρια μέσα σε περιφραγμένη μάντρα μόλις 1 χιλιόμετρο από την κωμόπολη του Διστόμου, μέσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και περιοχή περιπάτου και των κάτοικων! 

Τώρα ήταν δίπλα σε χώρο άθλησης παιδιών! Όπως σημειώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι, περιμένουν να δουν τις ενέργειες των υπεύθυνων της Πολιτείας, μετά την ευρεία δημοσιότητα που πήρε στον τύπο της Στερεάς Ελλάδας το δημοσίευμα για το προηγούμενο κρούσμα με τίτλο ''Ρημάζουν οι λύκοι την κτηνοτροφία στο Δίστομο!'' 

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι λύκοι ή υβρίδια λύκων , ρημάζουν την κτηνοτροφία όχι μόνο στα όρια του οικείου Δήμου Διστόμου, Αράχωβας,Αντικυρας, αλλά ολόκληρου του Παρνασσού, της Κίρφης και των βοσκήσιμων περιοχών του Ελικώνα, τα χωριά Δαύλεια, Βελιτσα, Αγόριανη, Δεσφίνα κλπ , ενώ έχουν θεαθεί και στην Παραλία,έξω από τα Άσπρα Σπίτια και έξω από την Λιβαδειά!
Πηγή : ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: