Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ρέμπελος , νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου

Νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ρέμπελος. Ο Δεύτερος κατά σειρά  μετά τον Νικόλαο Μητροπολίτης Ευρυτανίας εκλέχθηκε σήμερα με 62 ψήφους από τους ογδόντα  που είχαν δικαίωμα ψήφου 
Ο νέος Μητροπολίτης έλαβε από την αρχή το χρίσμα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο .
Δεύτερος με 12 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος. 
Ο νέος Μητροπολίτης γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας .
Το 1985 έλαβε το πτυχίο της παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών . 
Το Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο . 
Η χειροτονία του θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου .
Άξιος ευχόμαστε στο νέο Ποιμενάρχη , Υγεία και Δύναμη !


Δείτε ολόκληρο το κείμενο της Ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου 

Ως νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου με ψήφους 62, εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ρέμπελο. 
Προηγήθηκε η κατάρτιση του τριπροσώπου για το οποίο εξελέγησαν οι Αρχιμανδρίτες Γεώργιος Ρέμπελος, κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, με ψήφους 63, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με ψήφους 34 και ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας, κληρικός της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, με ψήφους 15. Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος, γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Εὐβοίας, και θα είναι ο δεύτερος Επίσκοπος στην ιστορία της Μητροπόλεως, η οποία ιδρύθηκε το 1979. 
Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική μας Αεροπορία. 
Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Α/θμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. 
Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.Ιερωνύμου. 
Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Π.Μ. και διπλανές ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος. Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως Β΄Γραμματέας –Πρακτικογράφος. 

 Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2016 στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών

Δείτε την ανακοίνωση για τη διαδικασία εκλογής 

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, στην τρίτη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. 

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, ο οποίος απουσίασε αιτιολογημένα.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Καρπενησίου. Επί συνόλου 80 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλογής έλαβε 73 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 6 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος.Κατόπιν η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλογής.
Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν: 
1) Ἀρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Ρέμπελος, ψήφους 63
2) Ἀρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ψήφους 34
3) Ἀρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας, ψήφους 15 
Επίσης ευρέθησαν 3 λευκές και μία άκυρη ψήφοι. 
Κατά την δεύτερη ψηφοφορία, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Ρέμπελος, με 62 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, 12 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας 1 ψήφο. 
Επίσης ευρέθησαν και 5 λευκές ψήφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: