Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Χρήστος Αρβανίτης νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, μέσα από μία διαδικασία απόλυτα δημοκρατική, αφού προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή προβληματισμών, προτάσεων και απόψεων. 

Η συγκρότηση σε σώμα έγινε την περασμένη Κυριακή (7 Φεβρουαρίου) το απόγευμα, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Στη συνεδρίαση αυτή, όπως προβλέπει το καταστατικό, προήδρευσε ο πλειοψηφών σύμβουλος Χρήστος Αρβανίτης, ενώ η ευθύνη τήρησης των πρακτικών ανατέθηκε στην Δήμητρα Παπασπύρου
Ακολούθως, ο πλειοψηφών σύμβουλος, ενημέρωσε ότι για αποφυγή ενδεχόμενων αστοχιών και προς χάρη του ενωτικού πνεύματος, είχε ήδη προβεί σε διερευνητική επικοινωνία με όλα τα μέλη του Συμβουλίου και αφού έγινε γνώστης των προθέσεών τους, διαπίστωσε ότι μπορεί να προκύψει ανάληψη αξιωμάτων χωρίς προστριβές, μέσα σε συγκαταβατική αλλά πλήρως δημοκρατική και διαφανή διαδικασία. 

Μέσω της εισήγησής του, πρότεινε ένα μέλος για κάθε αξίωμα και καθώς τα ενδιαφερόμενα μέλη αποδέχτηκαν την πρόταση, χωρίς να προκύψουν αντιπροτάσεις, ακολούθησαν μυστικές ψηφοφορίες όπου μοναδικός αντίπαλος των υποψηφίων ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια.

 Η σύνθεση του νέου Συμβουλίου 
Πραγματοποιήθηκαν έτσι δέκα ψηφοφορίες (μία για κάθε αξίωμα), και - τελικά - αφού καταμετρήθηκαν οι θετικές ψήφοι και τα λευκά ψηφοδέλτια, το νέο Διοικητικό σχήμα έλαβε την ακόλουθη μορφή:


Πρόεδρος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Α ΄ Αντιπρόεδρος: ΝΙΚΗ ΤΖΑΝΑΚΟΥ - ΡΕΚΚΑ Β΄ 
Αντιπρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ 
Γενική Γραμματέας: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΤΙΔΑ 
Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Οργανωτικός Γραμματέας: ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ 
Ταμίας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 
Βοηθός Ταμία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΗΣ 
Εφορος Δημοσίων Σχέσεων: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Εφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ 
Μέλος: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ 
Μέλος: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ 
Μέλος: ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
Μέλος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΙΑΒΙΤΗΣ 
Μέλος: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

 Οι άμεσες προτεραιότητες 


Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ήταν το γεγονός ότι τα μέλη της νέας διοίκησης συναποδέχτηκαν την υποχρέωση να συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους για ομαλή και αποδοτική λειτουργία της Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από τη θέση που θα κατέχουν στο νεοεκλεγμένο Συμβούλιο. 

Με την εμπειρία των παλαιών μελών, τη θέρμη των νεότερων και τη γενική εκτίμηση ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται», φάνηκε ξεκάθαρα ότι διανοίγεται μια νέα σελίδα στην ιστορική διαδρομή του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Ευρυτανίας, σε επίπεδο Συλλόγων.

 Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι η τροποποίηση του καταστατικού και η διαμόρφωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας όλων των Οργάνων της Ο.Ε.Σ. (Συνέδρια, Διοικητικό Συμβούλιο, Εποπτικό Συμβούλιο), ούτως ώστε, να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία, να εξαλειφθούν ασάφειες ή λάθη, να αποφεύγονται παρερμηνείες, και – τέλος – να μην προκύπτουν αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων. 
Με δεδομένη την καλή διάθεση όλων για προσφορά εργασίας και συνεισφορά στο γενικό καλό, διανοίγονται πλέον προοπτικές για αναζωογόνηση λειτουργίας της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων, η οποία βρέθηκε την τελευταία δεκαετία στη δίνη αλλεπάλληλων κρίσεων.


Καλή επιτυχία ευχόμαστε στη Νέα Διοίκηση της Ο.Ε.Σ. !

Δεν υπάρχουν σχόλια: