Ελάτε στην παρέα μας !

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας για προχωρημένους που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων στο Μουσείο της Βίνιανης – Μεγάλη η συμμετοχή

Με θετικές εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε εχθές 14 Φεβρουαρίου, το Διήμερο Σεμινάριο Μελισσοκομίας – Βασιλοτροφίας για προχωρημένους που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων στο Μουσείο της Βίνιανης. 

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμμετέχοντες, επαγγελματίες και μη, κάτοικοι του Δήμου Αγράφων αλλά και γειτονικών Δήμων της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Θεόδωρος Πασχιδης (μελισσοκόμος και εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών), ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ασθένειες των μελισσιών (βαρόα – νοζεμίαση κα) και στους τρόπους καταπολέμησής τους, ενώ ανέλυσε αρκετούς τρόπους βασιλοτροφίας.

 Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα και δόθηκαν αρκετές συμβουλές σχετικά με τα συνήθη λάθη των μελισσοκόμων. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πασχίδης προέτρεψε τους Ευρυτάνες μελισσοκόμους να συνενωθούν εξηγώντας τα ωφέλη μιας τέτοιας κίνησης. Στο τέλος του Σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 12 ωρών. 

Το παρόν στο Σεμινάριο έδωσαν περί τους 75 συμμετέχοντες, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μάκκας και συνεργάτες τους. 

Ο κ. Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσια τους, τον Εισηγητή του Σεμιναρίου κ. Θεόδωρο Πασχίδη και την εθελόντρια κα Βούλα Σούκη που συνέβαλε στη διεξαγωγή του, ενημέρωσε τους παρεβρισκόμενους για την ιστορία του Μουσείου και της Παλιάς Βίνιανης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: