Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών 2.000.000. ευρώ για την κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Ίναχο στη Φθιώτιδα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η δέσμευση του ποσού των 2.000.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Ίναχο του επαρχιακού δρόμου Περιβολίου – Μαρμάρων, Νομού Φθιώτιδας», έπειτα από τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άντληση κονδυλίων.

Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα αναγκαίο για τη Δυτική Φθιώτιδα και τους κατοίκους της που θα συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της οδικής υποδομής η οποία επλήγη ανεπανόρθωτα, κατά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον Φεβρουάριο του 2015.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού αποκατέστησε προσωρινά την κυκλοφορία στην περιοχή, δεσμεύθηκε και πλέον δρομολογεί την απόδοση μόνιμης λύσης, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας τη χρηματοδότησή της από το κεντρικό κράτος.

Η νέα γέφυρα εγγυάται την ασφαλή διέλευση, ενώ αναμένεται να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας, συνδέοντας τα ορεινά χωριά της περιοχής του οικισμού Περιβόλι Σπερχειάδος με την Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου και τον υπόλοιπο νομό Φθιώτιδος.

Επόμενος στόχος είναι η άμεση δημοπράτηση του έργου, μέσω των υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την έγκριση των 16 εκατ. για έργα ζωής στην Περιφέρειά μας, καταφέραμε, ξεκινώντας το νέο έτος, να κάνουμε πράξη την υπόσχεση που δώσαμε στους κατοίκους της Δυτικής Φθιώτιδας. Διεκδικήσαμε μόνιμη λύση για να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και προχωρούμε άμεσα στην δημοπράτηση του έργου για να μην πάει ούτε μία μέρα χαμένη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: