Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή, στις φετινές Γιορτές του Δάσους και Μποτσάρεια 2015


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ απευθύνει πρόσκληση κάλεσμα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και μουσικά σχήματα για εθελοντική συμμετοχή, στις φετινές Γιορτές του Δάσους . Υποχρέωση μας στις δύσκολες στιγμές αυτές να στηρίξουμε την Γενέτειρα πατρίδα μας την Ευρυτανία όπως ο καθένας μπορεί.
Μποτσάρεια 2015
Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης» για πρώτη χρονιά διοργανώνει την αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου που θα πραγματοποιηθεί στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, το Σάββατο 8 Αυγούστου. Απευθύνουμε κάλεσμα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φιλαρμονικές των όμορων και μη Δήμων να μας ενισχύσουν με την παρουσία τους.
Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών στα τηλέφωνα: 22373-50024, 2237350043.

Ακολουθεί το τρίτο φύλλο της εφημερίδας ΄΄Ευρυτανική Εστία ΄΄ που εκδίδει η Ο.Ε.Σ.



Συμμετοχή Δημάρχου Αγράφων σε ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την οργάνωση των αυτοψιών στα πληγέντα κτίσματα από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού.Διαβάστε  ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318
  Κερασοχώρι, 23 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη ενημέρωσης παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την οργάνωση των αυτοψιών στα πληγέντα κτίσματα από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού.

Στην σύσκεψη παρόντες ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Τασιός, η Δ/ντρια της ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, κα Κλεάνθη με κλιμάκιο μηχανικών της υπηρεσίας, ο Δήμαρχος Αγράφων κος Μπαμπαλής με τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κος Σουλιώτης με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κα Καλαντζή και κος Φακίτσας με τους εκπρόσωπους των αρμοδίων υπηρεσιών από την Π.Ε. Ευρυτανίας.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΕΦΚ ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς για τις διατάξεις που καθορίζουν την λήψη Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων κτιρίων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως αυτά καθορίζονται από τα α) ΦΕΚ1143/16-6-2015 και β) ΦΕΚ1144/16-6-2015 τα οποία και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων  www.dimos-agrafon.gr .
Επίσκεψη και αυτοψία καθορίστηκε εχθές 22/07/2015 στην Τοπική Κοινότητα Αγράφων, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος Αγράφων και το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ θα την επισκεφτούν. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν στα υπόλοιπα σημεία, σε επόμενες επισκέψεις της ΔΑΕΦΚ, μέσα στον Αύγουστο με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου μας, οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, μπορούν να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να λάβουν τη Στεγαστική Συνδρομή με τη μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και 40% Άτοκου Δανείου.

Αιτήσεις για στεγαστική συνδρομή πληγέντων από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ανακοίνωση σχετική με  τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων  που πρέπει να ακολουθήσουν  οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2015 προκειμένου να λάβουν τη στεγαστική συνδρομή με τη μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και 40% Άτοκου Δανείου  εξέδωσε ο δήμος Αγράφων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318 Κερασοχώρι, 23 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2015 προκειμένου να λάβουν τη στεγαστική συνδρομή με τη μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής και 40% Άτοκου Δανείου θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής:
α) αίτηση προς την ΔΑΕΦΚ σύμφωνα με το υπόδειγμα που θα βρίσκεται στα ΚΕΠ και στην Ιστοσελίδα του Δήμου   www.dimos-agrafon.gr
β) φωτοαντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας (εάν δεν υπάρχουν απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση χρησικτησίας του ιδίου καθώς και δύο μαρτύρων, συνοδευόμενη από αντίγραφο μερίδας από το υποθηκοφυλακείο Καρπενησίου υποδείγματα των οποίων θα βρίσκονται επίσης στα ΚΕΠ και στην ιστοσελίδα του Δήμου)
γ) οδοιπορικό σκαρίφημα (θα συνταχθεί με την βοήθεια και των Υπηρεσιών)
δ) Φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου (με υπογραφή του ιδιοκτήτη)
Οι αιτήσεις θα μπορούν να κατατεθούν είτε στα ΚΕΠ του Δήμου είτε απευθείας στην ΔΑΕΦΚ (Κόνιαρη 43 Αμπελόκηποι ΤΚ 114 71 τηλ 210 87 04 700 ΦΑΞ: 210 40 263) και με e-mail στο : yas@ggde.gr.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα για τυχόν απορίες:
α) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 22373 50764
β) Δήμος Αγράφων 22373 51122 -118-119
γ) Δήμος Καρπενησίου 22373 50043-24-25





Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής .

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες του Ιανουαρίου & του Φεβρουαρίου .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη

Λαμία, 20 Ιουλίου 2015
                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες του Ιανουαρίου & του Φεβρουαρίου

• Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Αποκατάσταση ζημιών σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία
• Κώστας Μπακογιάννης: «Οι φυσικές καταστροφές δεν υπολογίζουν την οικονομική κρίση»
Έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά τις φυσικές καταστροφές του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, εκδόθηκαν δύο αποφάσεις από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με τις οποίες οριοθετούνται οι περιοχές για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Οι εν λόγω αποφάσεις έρχονται σε συνέχεια, μιας σειράς ενεργειών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, περιοχές των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές τον χειμώνα που μας πέρασε.

Στην προσπάθεια αυτή, ο ρόλος της Περιφέρειας υπήρξε καταλυτικός αφού αμέσως προέβη στην κήρυξη των πληγεισών περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αιτήθηκε την οριοθέτησή τους στο αρμόδιο Υπουργείο.

Με την πρώτη απόφαση του Υπουργείου (ΦΕΚ 1143/Β/16.6.2015), οι Τοπικές Κοινότητες Αργυρίων, Κολοκυθιάς και Μαρμάρων της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης και ολόκληρος ο Νομός Ευρυτανίας, πλην της Τοπικής Κοινότητας Κρικέλλου, της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας, του Δήμου Καρπενησίου, οριοθετούνται ως πληγείσες από τις κατολισθήσεις.
Παράλληλα, με τη δεύτερη απόφαση (ΦΕΚ 1144/Β/16.6.2015), ορίζονται ως πλημμυρόπληκτες, η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου και η Τοπική Κοινότητα Κόμματος, της Δημοτικής Ενότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων, καθώς επίσης η Τοπική Κοινότητα Περιβολίου, της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και η Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου, της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Και οι δύο αποφάσεις καθορίζουν τη λήψη Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Σημαντικό για τους ενδιαφερομένους πολίτες είναι να γνωρίζουν ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: α) αίτηση προς την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών β) φωτοαντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας (εάν δεν υπάρχουν, απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση χρησικτησίας υπογεγραμμένη από δύο μάρτυρες) γ) οδοιπορικό σκαρίφημα δ) Φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για πληροφορίες-διευκρινίσεις στα παρακάτω τηλέφωνα:
α) Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας: 2231351292
β) Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας: 2237350764
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η Ευρυτανία και η Φθιώτιδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με το μένος της φύσης. Σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές, οδικά δίκτυα, ιστορικά μνημεία αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι βρέθηκαν στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι φυσικές καταστροφές δεν υπολογίζουν την οικονομική κρίση. Και όλοι εμείς οφείλουμε να επαναφέρουμε τη ζωή των πολιτών στην κανονικότητά της. Με μεγάλη ανακούφιση και έπειτα από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας, λάβαμε την απόφαση του Υπουργείου, έστω και καθυστερημένα, γιατί μέχρι τη δημοσίευση αυτής -και ενώ οι καταγεγραμμένες ζημιές στις υποδομές και των δύο νομών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ- στην Περιφέρειά μας δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ προκειμένου να στηρίξει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης. Ξεκινάμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες».


Κώτσιας Θωμάς : Θα είμαι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας

Θα είμαι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας
Του Θωμά Κώτσια



Στην πολιτική δυστυχώς δεν κρινόμαστε από τις προθέσεις αλλά από το αποτέλεσμα. Έτσι παρά τις τεράστιες προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού όλους αυτούς τους μήνες της διαπραγμάτευσης, η συμφωνία με τους δανειστές μετατρέπει το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλίου, σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ και σε ένα ακόμα μνημόνιο, μάλιστα από μια κυβέρνηση, που υποσχόταν την κατάργηση των προηγούμενων μνημονίων.
Η νέα συμφωνία, όπως και οι προηγούμενες, δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα στην οικονομία και στις ζωές των ανθρώπων. Θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση και θα μεγαλώσει την απόγνωση στα λαϊκά στρώματα και σε περιοχές όπως είναι η Ευρυτανία. Η συμφωνία έρχεται να ψηφιστεί στη Βουλή με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες του κατεπείγοντος και με το "πιστόλι στον κρόταφο" των βουλευτών με τη γνωστή πλέον λογική του μονόδρομου, όπως και στα προηγούμενα μνημόνια με το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Επειδή πιστεύω ότι στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι, προσωπικά επέλεξα να καταψηφίσω τις συνταγές των μνημονίων, που μόνο στην έξοδο της χώρας από την κρίση δεν πρόκειται να οδηγήσουν.
Δεν θεωρώ ότι η επιλογή αυτή με καθιστά περισσότερο ευαίσθητο, ούτε περισσότερο αριστερό, έναντι των συναδέλφων βουλευτών, που επιλέγουν το ΝΑΙ. Έχει ο κάθε βουλευτής τη δική του οπτική για το καλό ή το κακό της κάθε επιλογής του, έχει την προσωπική του πορεία και τα δικά του όρια στα διλήμματα και στους εκβιασμούς. Έχουν ακόμα μερικοί ίσως και τις δικές τους στοχεύσεις γύρω από το πολιτικό τους μέλλον.
Σε ό, τι με αφορά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το καλό αυτού του τόπου και του λαού, περνά μέσα από ένα ακόμα μνημόνιο. Δεν ήταν αυτός ο στόχος της ζωής μου όταν ξεκινούσα, από τα κακοτράχαλα χωριά μας, μια μακρά πορεία πολιτικής και κοινωνικής δράσης από τα χρόνια της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Για μένα η ιδιότητα του βουλευτή είναι μέσο για ένα και μόνο σκοπό, να υπηρετώ τον τόπο μου και τις ανάγκες του και όχι για να βρω ρόλο στο κοινοβούλιο γκρεμίζοντας τις ζωές αυτών που με τίμησαν. Ο αγώνας και η αγωνία μου όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς, ήταν να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των ανθρώπων στη χώρα αλλά και στην Ευρυτανία, που όσο περισσότερο μας πόνεσε με τη σκληρή ζωή, τόσο περισσότερο την αγαπήσαμε και την αγαπάμε είτε μείναμε είτε αναγκαστήκαμε να φύγουμε από αυτόν τον τόπο.
Θέλω ακόμα να αναφερθώ στην απόφαση και την προτροπή κάποιων συντρόφων μου, μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Καρπενήσι, να υπερψηφίσω τη νέα συμφωνία. Τιμώ και σέβομαι τη γνώμη τους και ειλικρινά θα ευχόμουν να αποδειχθεί ότι αυτοί έχουν δίκιο και εγώ άδικο. Με όλους αυτούς τους συντρόφους μου, μας ενώνει μια προσωπική σχέση φιλίας και μια κοινή πορεία. Όλοι μαζί συμβάλλαμε έτσι ώστε οι Ευρυτάνες να εμπιστευτούν στον ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας και σε εμένα την εξαιρετική τιμή να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο. Μας συνέδεσε και μας δέσμευσε ένα πρόγραμμα αναγέννησης, ανασυγκρότησης και απαλλαγής της χώρας από τα μνημόνια. Όλες αυτές τις αρχές υπηρέτησα με συνέπεια και αυτές συνεχίζω να υπηρετώ και πάνω σε αυτές τις αρχές οφείλουμε να οικοδομούμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιδιαβαίνοντας αυτές τις ημέρες το νομό μας, όπως πάντα κάθε Σαββατοκύριακο και συνομιλώντας με τους συμπατριώτες, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τις συνέπειες του νέου μνημονίου καθώς και την αγωνία για την τύχη της κυβέρνησης και το μέλλον της Αριστεράς στον τόπο μας.
Όμως ό κίνδυνος για την κυβέρνηση και την Αριστερά δεν προέρχεται από το ΟΧΙ στα μέτρα της καταστροφής αλλά από τον εγκλωβισμό της στις πολιτικές των μνημονίων, που πολύ σύντομα θα την φέρουν αντιμέτωπη με το σύνολο της κοινωνίας και με τους νέους ανθρώπους. Σε όλη μου τη ζωή επέλεξα να είμαι από την πλευρά της κοινωνίας. Αυτό θα κάνω και τώρα.

Στελέχωση των μονάδων Π.Φ.Υ.του Δήμου Αγράφων ζητά ο Δήμαρχος Αγράφων .

Την άμεση στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Δήμου Αγράφων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατόπιν και της αποτελεσματικής του παρέμβασης για την παραμονή του Ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318 Κερασοχώρι, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Δήμου Αγράφων ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατόπιν και της αποτελεσματικής του παρέμβασης για την παραμονή του Ιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας.

Ο Δήμαρχος Αγράφων μέσω της επιστολής του εκθέτει στον Υπουργό Υγείας τις ανάγκες για την στοιχειώδη παροχή ΠΦΥ στο Δήμο Αγράφων ζητώντας την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, αλλά και την επαναλειτουργία των απομακρυσμένων Αγροτικών Ιατρείων Αγράφων και Ραπτοπούλου.

Ο κ. Θ. Μπαμπαλής επικαλούμενος την τεράστια αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ Ιατρών και Πολιτών στο Δήμο Αγράφων, και την ανάγκη εξάλειψης αυτής της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας σε βάρος των δημοτών, ζήτησε προς στελέχωση τις εξής θέσεις:
• 2 Ιατροί για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
• 1 Ιατρό για το Αγροτικό Ιατρείο Αγράφων
• 1 Ιατρό για το Αγροτικό Ιατρείο Ραπτοπούλου
• 1 Διοικητικό Υπάλληλο για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
• 1 Οδηγός για το Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας
• 3 Νοσηλευτές
• 1 Παρασκευαστής

Τη στελέχωση του Πυροσβεστικού κλιμακίου στη Γρανίτσα ζητά ο Δήμαρχος Αγράφων

Τη στελέχωση του Πυροσβεστικού κλιμακίου στη Γρανίτσα Αγράφων Ευρυτανίας αιτείται με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, απευθυνόμενος στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος , στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318 Κερασοχώρι, 21 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη στελέχωση του Πυροσβεστικού κλιμακίου στη Γρανίτσα Αγράφων Ευρυτανίας αιτείται με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, απευθυνόμενος στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος , στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Θ. Μπαμπαλής καλεί ανοιχτά τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να πραγματοποιήσουν επίσκεψη και επιτόπια αυτοψία με εκπροσώπους τους, προς απεμπλοκή των ενεργειών και επιτάχυνση των διαδικασιών κάλυψης του αιτήματός του.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων αφού επεσήμανε τις ιδιαίτερες ανάγκες του Δήμου για άμεση και έγκαιρη πυροπροστασία προκειμένου να προστατευτεί και διασφαλιστεί το φυσικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση η ζωή και περιουσία των πολιτών, επικαλείται την κοινή Υπουργική Απόφαση 23804 Φ.109.1/09 (ΦΕΚ 1417/Β/15-7-2009 – Διορθ. Σφαλ. στο ΦΕΚ 1707/ Β/18-8-2009) και ζητά την στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας, το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, προκειμένου να ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά στις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας.


Ο Δήμαρχος Αγράφων υπενθυμίζει ότι «… το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Γρανίτσας δεν θα επιβαρύνει πρακτικά τον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς το κτίριο υπάρχει – ανακαινίστηκε και διατίθεται πλέον κατάλληλο για τη στέγασή του.» Τέλος, αναφέρει: «…Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου έχει την δυνατότητα να το στελεχώσει από το υπάρχον προσωπικό της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μέρος αυτού του προσωπικού μετακινείται τακτικά για υπηρεσία σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όλα τα επόμενα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμο μας όπως:
 Τοποθέτηση πυροσβεστικών υδροστομίων
 Καθαρισμός και συντήρηση υδατοδεξαμενών
 Καθαρισμός και συντήρηση δημοτικών – δασικών και αγροτικών δρόμων,
όπως προβλέπεται από την πυροπροστασία και πολιτική προστασία δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον δεν λειτουργεί πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή ώστε να επέμβει άμεσα σε ανάλογες περιπτώσεις.»

Ανέκδοτο : Ιατρικές επισκέψεις ...

Πάει ένας παππούς στο γιατρό.
- Γιατρέ, του λέει, έχω ένα πρόβλημα. Κλάνω γιατρέ, κλάνω συνέχεια. Από τη στιγμή που μπήκα στο ιατρείο σου, να φανταστείς, πρέπει να έχω κλάσει πάνω από 10 φορές. Ευτυχώς, όμως, ούτε βρωμάνε, ούτε ακούγονται.
Τον εξετάζει ο γιατρός και του γράφει μια συνταγή.
- Λοιπόν παππού, του λέει. Θα πάρεις αυτά τα χάπια, τρεις φορές την ημέρα και να 'ρθεις σε 10 ημέρες.
Φεύγει ο παππούς και σε 10 μέρες επιστρέφει ξεφυσώντας απ' τα νεύρα.
- Γιατρέ, τι ήταν αυτό που μου 'κανες ; Όχι μόνο δεν σταμάτησα να κλάνω, αλλά τώρα, κάθε που θα κλάσω ξεσηκώνω τη γειτονιά. Πάλι καλά που δεν βρωμάνε. Μα τι ήταν αυτά τα χάπια που μου' δωσες ;
- Ωραία παππού, λέει ο γιατρός, και του γράφει άλλη μια συνταγή. Με τα πρώτα χάπια ξεβουλώσαμε τ' αυτιά, μ' αυτά τώρα πάμε να ξεβουλώσουμε και τη μύτη !!!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κοινή Προσπάθεια για την ανακήρυξη των Δελφών σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα των Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Ένας θεσμός, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, και από κοινού Δήμος Δελφών και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτός να φιλοξενηθεί το 2021 στην «Καρδιά της Ελλάδας».
Οι Δελφοί, αναμφισβήτητα αποτελούν ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας. Με σπουδαία αρχαιολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, διεθνούς αναγνώρισης, πληρούν σαφώς τις ιστορικές και πολιτιστικές προϋποθέσεις για να ανακηρυχτούν επάξια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Με συντονισμένες ενέργειες και με τη σύσταση μίας κοινής ομάδας εργασίας του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιχειρείται να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εν λόγω υποψηφιότητα που θα καταστήσει τον «Ομφαλό της Γης», την ισόβια αυτή κοιτίδα πολιτισμού, κέντρο της Ευρώπης, αλλά και θα συντελέσει αποτελεσματικά και έμπρακτα στην περαιτέρω ανάπτυξή της περιοχής, μιας και η νικήτρια πόλη λαμβάνει ένα σπουδαίο χρηματικό βραβείο.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμη και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα στιγμές, εμείς οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να σχεδιάζουμε το μέλλον, με αφετηρία τον σπουδαίο πολιτισμό της χώρας μας. Εμμένοντας στη συνεργασία μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, η Περιφερειακή Αρχή συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις τον Δήμο Δελφών, με τη βεβαιότητα ότι η ήδη υφιστάμενη θέση που κατέχει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Νέα Αναβολή Δημοπρασιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη

Λαμία, 20 Ιουλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα Αναβολή Δημοπρασιών
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι οι προγραμματισμένες για την 21η Ιουλίου 2015 δημοπρασίες έργων και μελετών, αναβάλλονται, για λόγους ανωτέρας βίας, για όσο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατή η λήψη εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ψήφισε ΟΧΙ στα μέτρα ο Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμάς Κώτσιας

Κατά συνείδηση ψήφισε ΟΧΙ στα μέτρα  ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώτσιας Θωμάς , μένοντας πιστός στις απόψεις του διαχωρίζοντας τη θέση του από την Κυβερνητική γραμμή αλλά κι από   την Κομματική προτροπή  της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ευρυτανίας ...
η οποία ανέφερε τα εξής :

Η Οργάνωση Μελών Ευρυτανίας συνεδρίασε την Τρίτη 14 Ιουλίου και αφού συζήτησε τις διαμορφούμενες πολιτικές εξελίξεις
Αποφάσισε ομόφωνα
Να στηρίξει τις επιλογές της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού
εκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη
Ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά το μέρος κυρίως των μέτρων που λαμβάνονται είναι κάκιστη, έγινε όμως κάτω από τραγικές συνθήκες ανοιχτών εκβιασμών που σήμαιναν τον πλήρη στραγγαλισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, κλείσιμο τραπεζών και απώλεια καταθέσεων και όχι μόνο. Τα μηνύματα που λάμβανε από την κοινωνία για άμεση ανάγκη ομαλοποίησης των έκτακτων συνθηκών και στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης. Την έλλειψη οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Τέλος την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών που προβλέπει η συμφωνία και τη διευθέτηση του χρέους.
επίσης αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας να στηρίξει την Κυβέρνηση.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ψήφιση ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ώρα της ευθύνης έφτασε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη, ανεξαιρέτως. Το «Κοινωνικό Πακέτο για τη Στερεά» είναι η απάντηση της Περιφέρειάς μας σε μία μεγάλη κοινωνική ανάγκη. Δουλεύουμε πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας. Ωστόσο δε θεωρούμε ότι κάνουμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη

                                                                  Λαμία, 15 Ιουλίου 2015
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο
Ψήφιση ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά»
από το Περιφερειακό Συμβούλιο
Άμεση απάντηση δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις ανάγκες των καιρών, με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου «Κοινωνικού Πακέτου» που θα συμβάλει καταλυτικά στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών που χρήζουν βοηθείας και στην έμπρακτη στήριξη μονάδων υγείας και υφιστάμενων κοινωνικών δομών. Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, υπερψηφίστηκε το σύνολο των κοινωνικών δράσεων που θα αναλάβει άμεσα η Περιφέρεια, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που ανακύπτουν, λόγω αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά», εντάσσονται οι εξής δράσεις:

1. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια θα συνδράμει με το ποσό των 125.000 ευρώ τις μονάδες υγείας της Στερεάς Ελλάδας για την προμήθεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών.

2. Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

3. Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

4. Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, τροφίμων και δωρεάν διάθεση αυτών.

5. Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, φαρμάκων και δωρεάν διάθεση αυτών.

6. Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», για τη στήριξη του έργου του και την από κοινού διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η διανομή τροφίμων και φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις δομές που έχουν αναπτύξει οι Ιερές Μητροπόλεις, οι Δήμοι και άλλοι φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, σε κάθε νομό, με τις οποίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, όλο αυτό το διάστημα, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ευρυτανίας : Στηρίζουμε τις επιλογές της Κυβέρνησης

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ευρυτανίας : Στηρίζουμε τις επιλογές της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και καλούμε το Βουλευτή Ευρυτανίας να στηρίξει την Κυβέρνηση.
Η Οργάνωση Μελών Ευρυτανίας συνεδρίασε την Τρίτη 14 Ιουλίου και αφού συζήτησε τις διαμορφούμενες πολιτικές εξελίξεις
Αποφάσισε ομόφωνα
Να στηρίξει τις επιλογές της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού
εκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη
Ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά το μέρος κυρίως των μέτρων που λαμβάνονται είναι κάκιστη, έγινε όμως κάτω από τραγικές συνθήκες ανοιχτών εκβιασμών που σήμαιναν τον πλήρη στραγγαλισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, κλείσιμο τραπεζών και απώλεια καταθέσεων και όχι μόνο. Τα μηνύματα που λάμβανε από την κοινωνία για άμεση ανάγκη ομαλοποίησης των έκτακτων συνθηκών και στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης. Την έλλειψη οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 
Τέλος την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών που προβλέπει η συμφωνία και τη διευθέτηση του χρέους.
επίσης αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας να στηρίξει την Κυβέρνηση.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου – 35100 , ΛΑΜΙΑ
Email : pedstereas@gmail.gr
Λαμία, 13/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Galini, στα Καμένα Βούρλα, η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
Την ημερίδα άνοιξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος και έθεσε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος για την επόμενη πενταετία, επιστέγασμα της πολύμηνης προσωπικής του επικοινωνίας με τους Δημάρχους και ύστερα από την διαβούλευση που έγινε κατά τόπους, σε αντίστοιχες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, «σχεδιάζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το αύριο της Στερεάς Ελλάδας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθως, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο για την δική του τοποθέτηση.
Ο Πρόεδρος αρχικά αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει χτιστεί ανάμεσα στην ΠΕΔ, τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη. «Στόχος της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια είναι να οικοδομήσουμε από κοινού μια ρεαλιστική στρατηγική για την Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να κάνουμε ό,τι το καλύτερο για τις τοπικές μας κοινωνίες. Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική και στόχευση. Οι δράσεις θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και να αποδίδουν προστιθέμενη αξία η μία στην άλλη» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος. Και συνέχισε: «Στρατηγική χωρίς χρήματα δεν γίνεται. Είναι απαράδεκτο μια Περιφέρεια που αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα, όπως είναι η πολύ υψηλή ανεργία, οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, η διαρροή κεφαλαίων προς το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας, η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την άτυπη και άναρχη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων να γίνεται αποδέκτης μόλις 190 εκατ. €, πολύ δε περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι το Πρόγραμμα της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 άθροιζε σε προϋπολογισμό 514 εκατ. €. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει πολύ μεγάλη ενίσχυση από τα Τομεακά Προγράμματα. Κρίνεται απαραίτητη η χρηματοδοτική ενίσχυση του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που θα γίνει εντός του 2017 καθώς και η κατανομή εθνικών πόρων στην Περιφέρειά μας ( όταν αυτό καταστεί δυνατό) για να εξασφαλισθεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των Περιφερειών».
Στο σημείο εκείνο, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς ενημέρωσε τους παριστάμενους πως η ΠΕΔ έχει αναλάβει πρωτοβουλία και έχει εκπονήσει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση για την άρση της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, ενώ τόνισε: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον κύριο Μπακογιάννη προσωπικά, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την πρότασή μας και να την προωθήσουμε από κοινού στα κέντρα αποφάσεων».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Υπερήφανος ανέφερε: «Έχουμε πλέον όλοι κατανοήσει πως δεν γίνεται να βοηθήσουμε τον τόπο μας αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν θέσουμε κοινούς στόχους για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Για τον λόγο αυτό, η ΠΕΔ, η Περιφέρεια και όλοι οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε συνεχή και αρμονική συνεργασία μεταξύ τους με στόχο ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο με προοπτική».





«Ευχαριστώ» από την Ευρωπαία Επίτροπο, κ. Corina Cretu, στον Κώστα Μπακογιάννη

Με επιστολή της, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Corina Cretu, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για τη φιλοξενία της στη Στερεά Ελλάδα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στη χώρα μας, τον περασμένο Μάιο, καθώς επίσης και για τις γόνιμες συζητήσεις που συντελέστηκαν στο περιθώριο αυτής.

Με την πεποίθηση ότι η Πολιτική Συνοχής η οποία παραμένει το κύριο όχημα για επενδύσεις, μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, η κ. Cretu δίνει έμφαση στη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και της Περιφέρειας, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ακόμη, η Επίτροπος ενθάρρυνε την Περιφερειακή Αρχή να εντάξει στη νέα προγραμματική περίοδο έργα και δράσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, διασφαλίζουν την εδαφική συνοχή και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, εμμένοντας πάντα στη στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης, την οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη ολοκληρώσει. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε πρόσκληση για κατάθεση ενός πιλοτικού προγράμματος που θα συνάδει με το πνεύμα της εν λόγω στρατηγικής, δίνοντας έμφαση στην οργάνωση της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και τη δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου, κάτι το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Περιφέρειας.

Κλείνοντας, εμφανίστηκε σίγουρη ότι μέσα από τη συνεργασία των δύο μερών θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα προγραμματική περίοδος και θα δρομολογηθεί ομαλά η νέα, μετριάζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης και βοηθώντας την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε τη ακόλουθη δήλωση:
«Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στις Περιφέρειες. Στην Ελλάδα της κρίσης, η ανάπτυξη εξασφαλίζεται μόνο μέσα από τη διεκδίκηση ολοένα και περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων. Ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα με την Επίτροπο, κ. Cretu, την οποία κι ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την περιοχή μας. Προχωράμε μπροστά και καταρτίζουμε ρεαλιστικές προτάσεις που διεκδικούν επάξια ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, αντισταθμίζοντας τους μειωμένους πόρους που λαμβάνουμε, εξαιτίας της στατιστικής στρέβλωσης που κατατάσσει τη Στερεά Ελλάδα στις υπό μετάβαση Περιφέρειες».

Συμμετοχή δημάρχου Αγράφων σε δραστηριότητες της Αυτοδιοίκησης

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ με τα εξής θέματα:

• οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα
• τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα
• η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
• η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Επίσης, την Δευτέρα 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής.



Συνάντηση Μπαμπαλή -Κουρουμπλή για θέματα των κέντρων υγείας

Tην ανάκληση μετακίνησης  γιατρού από το πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας πέτυχε ο Δήμαρχος Αγράφων .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ: 2237351318 Κερασοχώρι, 14 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015 ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος επισκέφθηκε κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη με αντικείμενο τα ζητήματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη στο Δήμο Αγράφων.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την παραμονή του Ιατρού στο πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας και όχι τη μετακίνησή του στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς και την διατήρηση των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Υπουργό Υγείας.

Εξέθεσε επίσης την ανάγκη για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας τόσο με ιατρικό όσο και με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αγράφων ζήτησε από τον κ. Υπουργό την παρέμβασή του για την στελέχωση με γιατρούς των αγροτικών ιατρείων Αγράφων και Ραπτοπούλου άμεσα, ώστε να μπορέσει να καλυφθεί ο Δήμος Αγράφων στο ελάχιστο στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Δήμαρχος Αγράφων ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή για την άμεση ανταπόκρισή του και την ανάκληση μετακίνησης του Ιατρού από το πολυδύναμο Ιατρείο Γρανίτσας.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

· Κώστας Μπακογιάννης: «Δουλεύουμε σκληρά και παρά τις αντιξοότητες, θέτουμε γερές βάσεις για το μέλλον»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Μπακογιάννης, στην εισήγηση του, αφού έκανε λόγο για το πρωτόγνωρο και ασταθές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, εντός του οποίου αναγκάζεται να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση, με στόχο την προστασία του πολίτη και την επίλυση των προβλημάτων του, επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και παρά τις αντιξοότητες θέτει γερές βάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά στη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του συνόλου των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, η οποία του επέτρεψε να γνωρίζει, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της Περιφέρειας, τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, αλλά και το αναπτυξιακό όραμά της.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων και όλων των κοινωνικών εταίρων.
Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του είναι τα εξής:
· Στο νέο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προβλέπονται συνολικοί πόροι 190 εκατ. ευρώ, προερχόμενοι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (148,5 εκατ. ευρώ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (41,5 εκατ. ευρώ).


· Νέα στοιχεία στο νέο ΠΕΠ:

1. Υλοποίηση δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα και χάραξη κοινωνικής πολιτικής από την Περιφέρεια.

2. Υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας και προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.


· Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διαχειριστεί συνολικά 492 εκατ. ευρώ. Στα 190 εκατ. ευρώ του ΠΕΠ, αναμένουμε να προστεθούν 82 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για έργα Περιβάλλοντος και περίπου 220 εκατ. ευρώ από το Γεωργικό Ταμείο για έργα και δράσεις αγροτικής ανάπτυξης.



· Σε καμία ωστόσο περίπτωση αυτά δεν είναι αρκετά. Κατά την Περίοδο 2007 – 2013, η χρηματοδότηση ανήλθε στα 514,7 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής και του Γεωργικού Ταμείου. Η χρηματοδότηση του νέου προγράμματος ισούται με το 1/3 των χρημάτων του προηγούμενου προγράμματος.

· Αθροιστικά, οι εθνικοί και οι κοινοτικοί πόροι στην Στερεά Ελλάδα αντιστοιχούν στο μισό του μέσου όρου των υπολοίπων ελληνικών Περιφερειών, αφού, είναι ευρέως γνωστό πως έχουμε πέσει θύματα μίας στατιστικής στρέβλωσης.

· Για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της υποχρηματοδότησης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:


1. Διεκδικεί αύξηση της εκχώρησης κονδυλίων από τα τομεακά Προγράμματα


2. Επιμένει στην κατανομή σημαντικού τμήματος του ποσού που υπολογίζεται στα 2 δις ευρώ, στο πλαίσιο της ανακατανομής πόρων που θα γίνει το 2016, με βάση τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, όπως προβλέπει ο Κανονισμός 1303/2013.

3. Επιχειρεί την ενίσχυση του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεμάτων και τη συμμετοχή του σε οριζόντια προγράμματα όπως: Horizon 2020, Erasmus+, LIFE. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη κατατεθεί μία σειρά από προτάσεις.


4. Σχεδιάζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων μόχλευσης πόρων από φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αρμόδια Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Cretu.


· ΠΕΠ 2007-2013


1. Η Περιφέρεια τους 10 πρώτους μήνες προέβη σε εξορθολογισμό της εξυγίανσης, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τον στόχο του 105% και επιτάχυνση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των έργων.


2. Ωστόσο, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην πληρωμή των έργων κατά το τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν παγώσει και να είναι εμφανής πλέον ο κίνδυνος μη ολοκλήρωσης σημαντικού αριθμού εξ αυτών έως τις 31/12/2015.



· Από τις 9 Απριλίου 2015 δεν έχουν εκτελεστεί κατανομές και δεν έχουν γίνει πληρωμές σε έργα ΕΣΠΑ που εκτελούνται στη Στερεά Ελλάδα και διαχειρίζεται η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ και μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ. Το σύνολο των οφειλομένων, μόνο στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ανέρχεται στις 8.920.000 ευρώ.


· Οι πληρωμές σε 42 έργα συνολικού ποσού 4.790.000 ευρώ δεν έχουν πληρωθεί για πάνω από 3μήνες, ενώ όλες οι εγκρίσεις υπάρχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος.


· Για 27 έργα έχουν ζητηθεί κατανομές ύψους 4.132.733 ευρώ τον Ιούνιο του 2015 από την Διαχειριστική Αρχή. Για αυτά τα έργα δεν υπάρχει ακόμη ούτε η έγκριση του ΠΔΕ προς την Τράπεζα της Ελλάδος.





· ΠΕΠ 2014-2020



1. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κινείται με ταχείς ρυθμούς και στην ενεργοποίηση του νέου ΠΕΠ 2014-2020. Δυστυχώς, διαπιστώνονται καθυστερήσεις από το κεντρικό κράτος, δεδομένου ότι ενώ τα Προγράμματα, έχουν εγκριθεί από τον Δεκέμβριο 2014, οι επόμενες απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της υλοποίησης, ξεκίνησαν αργά, ενώ σήμερα υπολείπονται μία σειρά από απαραίτητες διαδικασίες που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί (π.χ. ολοκλήρωση και έκδοση Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του νέου ΕΣΠΑ, απόφαση επιλεξιμότητας δαπανών, ενεργοποίηση ΟΠΣ κλπ.)



· Προτεραιότητες μας αποτελούν:


1. Αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και υποστήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από την κρίση. Σύμφωνα με την Περιφερειακή μας Στρατηγική, θα διατεθούν περίπου 69 εκατ. ευρώ για το σκοπό αυτό.


2. Τόνωση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας, βάσει των κατευθύνσεων της Περιφερειακής RIS3.


3. Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Καινοτομίας και Κέντρου Επιχειρηματικότητας.


4. Κατασκευή δικτύου αγωγών μεταφοράς και διανομής Φυσικού Αερίου για την εξυπηρέτηση όλων των μεγάλων πόλεων και των περιοχών με υψηλές βιομηχανικές συγκεντρώσεις.


5. ΠΕΣΔΑ (Λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων)


6. Να καταστήσουμε την άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση Σχηματαρίου/ Οινοφύτων / Θήβας ως μια ΒΙΠΕ πρότυπο, προχωρώντας στην τακτοποίηση, θεσμοθέτηση και δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών.


7. Υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Ενσωμάτωση των Ρομά στη βάση της Περιφερειακής μας Στρατηγικής, με διάθεση περισσοτέρων από 5,7 εκατ. ευρώ.

· Προγραμματίζουμε:


1. Έργα υποδομής για τα υγρά και τα στερεά απόβλητα, αντιπλημμυρικής προστασίας και πολιτικής προστασίας, αστικές αναπλάσεις στα πλαίσια ολοκληρωμένων σχεδίων χωρικής ανάπτυξης, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, υποδομές στην κοινωνική πολιτική, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Επίσης, παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας του νερού και τη συμμόρφωση προς τις κοινοτικές οδηγίες, υποδομές βελτίωσης της προσπελασιμότητας και έργα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου.


2. Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της καινοτομίας, της «έξυπνης εξειδίκευσης» και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

3. Ανάπτυξη και προώθηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας με στόχο την αναβάθμιση της περιφερειακής και τοπικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την ηλεκτρονική διασύνδεση επιχειρήσεων με πελάτες, άλλες επιχειρήσεις, και το Δημόσιο.


4. Δράσεις αναβάθμισης της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας και βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.


5. Επένδυση στην κοινωνική οικονομία και δράσεις κοινωνικής μέριμνας, καθώς επίσης καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής, ενθάρρυνσης και γενικότερα υποστήριξης ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.


Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Κώτσιας ΝΑΙ για την μη απώλεια της δεδηλωμένης ! Πέρασε με 251 ΝΑΙ η ελληνική Πρόταση

Κοινή Δήλωση υπογράφει ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμάς Κώτσιας στην οποία  οι υπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ. Α. επισημαίνουν ότι το σημερινό τους «ναι» υπαγορεύεται από πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM.
Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.
Ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ:
-Όχι ψήφισαν: η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
-Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας .
-Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.
«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους», τόνισε αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση" και καταλήγει: "Όλα τα άλλα στην ώρα τους».
Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισαν σήμερα το πρωί κυβερνητικές πηγές.Σημείωναν επίσης ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.
Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι ίδιες ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Λαφαζάνης: Δεν στηρίζω πρόγραμμα λιτότητας
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση: «Με το “παρών” εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια “πρόταση” που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δε στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους “θεσμούς” και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρώ - νεοαποκοικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους - μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».
Δήλωση με την οποία επισημαίνουν ότι το σημερινό τους «ναι» υπαγορεύεται από πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για τους Λίτσα Αμανατίδου, Κώστα Δελημήτρο, Ζήση Ζάννα, Γιάννη Ζερδελή, Κώστα Ήσυχο, Ηλία Ιωαννίδη, Ηλία Καματερό, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Θωμά Κότσια, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο, Στέφανο Σαμοϊλη, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νίκο Χουντή. Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση προς τους θεσμούς, στη βάση της οποίας η κυβέρνηση ζητάει την ψήφο τους ως εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευθεί τους βρίσκει ριζικά αντίθετους.
«Το δικό μας ναι που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως ναι στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα. Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξης, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην Οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους», καταλήγουν στην κοινή δήλωσή τους.
«Δεν πρόκειται απλώς για εξουσιοδότηση, αλλά για τρίτο μνημόνιο» αναφέρουν σε αιχμηρή, κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, που επέλεξαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία.
Πηγή :ethnos.gr

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Περιφέρεια : Πρόγραμμα ΄΄Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής΄΄

Ανοιχτή Πρόσκληση προς τους δυνητικά ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος
«Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» από το ταμείο ευρωπαϊκής βοηθείας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως επικεφαλής εταίρος (δικαιούχος) των Κοινωνικών Συμπράξεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, πρόκειται να υλοποιήσει στις ανωτέρω Περιφερειακές Ενότητες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς και βασικής υλικής συνδρομής. Στηρίζει επίσης συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Τα κριτήρια, ο τρόπος υπαγωγής και τα σημεία εξυπηρέτησης των δυνητικά ωφελουμένων στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) για κάθε μία από τις Περιφερειακές Ενότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτυπώνονται στις προσκλήσεις που επισυνάπτονται.

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα από μέρους των δυνητικά ωφελουμένων ορίζεται από 15 Ιουλίου 2015 έως 5 Αυγούστου 2015.




Μπακογιάννης ...Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία

1η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης
Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020
Κώστας Μπακογιάννης: «Αφουγκραζόμενοι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,
θα σχεδιάσουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το αύριο της Στερεάς Ελλάδας»

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Galini, στα Καμένα Βούρλα, η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.

Η ημερήσια διάταξη και ο σχετικός φάκελος των εισηγήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.stereaellada.gr.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της Συνεδρίασης σε πραγματικό χρόνο (livestreaming).

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Κώστας Μπακογιάννης, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κόντρα στους καιρούς και στην αβεβαιότητα των ημερών, προχωρά απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία. Επιμένουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και με όλες μας τις δυνάμεις συνεχίζουμε τον σχεδιασμό και θέτουμε γερές βάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο. Τους τελευταίους μήνες, βρέθηκα σε κάθε Δήμο της Στερεάς, συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία από κοινού, Δήμοι και Περιφέρεια, να θέσουμε προτεραιότητες, να εντοπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα και να καταγράψουμε το αναπτυξιακό όραμα κάθε τοπικής κοινωνίας, στοιχεία τα οποία θα ενσωματωθούν στις προτάσεις μας. Τη Δευτέρα λοιπόν, θα λάβουμε υπόψη τις καταγεγραμμένες ανάγκες των πολιτών της Στερεάς και αφουγκραζόμενοι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα σχεδιάσουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το αύριο της Στερεάς Ελλάδας».

Πρόσκληση της Ο.Ε.Σ. για το ετήσιο Αντάμωμα !

Πρόσκληση της Ο.Ε.Σ. για το ετήσιο Αντάμωμα ! Πρόσκληση στο  θεσμικό ετήσιο Πανευρυτανικό Αντάμωμα 2015 απευθύνει σε όλους τους Ευρυτάνες το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων !Το φετινό θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Κυπριανό Κλειτσού Ευρυτανίας την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 .


Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για τη στήριξη των μονάδων υγείας της Περιφέρειας

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για τη στήριξη των μονάδων υγείας της Περιφέρειας
· Παροχή οικονομικής βοήθειας για τα αναλώσιμα και παροχή καυσίμων
· Παροχή επιδόματος σε επικουρικούς γιατρούς και γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, διευρυμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Μιχάλη Βενιζέλου, καθώς επίσης των διοικητών των Νοσοκομείων και των διευθυντών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας.
Με βασικό στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των μονάδων υγείας, οι οποίες, είναι επιτακτική ανάγκη, να θωρακιστούν από τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, έγινε μία ουσιαστική συζήτηση και ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, ως απάντηση στις ανάγκες που γεννήθηκαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προβαίνει άμεσα στις εξής δράσεις:
1. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για την παροχή οικονομικής βοήθειας για την αγορά αναλωσίμων.

2. Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

3. Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά το πέρας της σύσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας, θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ξεπερνώντας τις τυπικές της αρμοδιότητες και προσπαθώντας να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, συγκάλεσε σήμερα μία σύσκεψη με τον εκπρόσωπο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, τους διοικητές των νοσοκομείων και τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας. Στόχος μας είναι έμπρακτα, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις, να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πρωτοβάθμια υγεία».

Φωτογραφίες από τη σημερινή συνάντηση για την υγεία...









Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Σε ετοιμότητα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Παρά τις αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζεται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο τον καύσωνα όσο και τις πυρκαγιές που πιθανώς να συμβούν εν μέσω καλοκαιριού.
Σε άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα διασωστικά σώματα, τους κατά τόπους εθελοντές, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, για κάθε πιθανό κίνδυνο που ελλοχεύει, τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, δηλώνει παρούσα και έτοιμη να λειτουργήσει προς όφελος του κάθε πολίτη και της περιουσίας του, καθώς επίσης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.


Συνημμένα αποστέλλονται το ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό για τις πυρκαγιές, τον καύσωνα και τις φυσικές καταστροφές, προκειμένου, εφόσον οποιοδήποτε ΜΜΕ επιθυμεί, να το δημοσιοποιήσει.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα απευθύνει κάλεσμα στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να αναρτήσουν το κοινωνικό μήνυμα που είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής wetransfer στο link: http://we.tl/ip4sZSjqlT για 6 ημέρες ή εναλλακτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=rOD4u0A2uw8

Τέλος, αναφορικά με τη μετάδοση του κοινωνικού τηλεοπτικού μηνύματος από τηλεοπτικούς σταθμούς, η οποία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τη συνημμένη απόφαση του ΕΣΡ, αυτό θα είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής wetransfer στο link: http://we.tl/2mVA9weVO7 για 6 ημέρες.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, η προστασία του συνάνθρωπού μας και του περιβάλλοντος είναι ευθύνη του καθενός και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας.

Για άμεση επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα εξής τηλέφωνα:
Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: 2231351292
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας: 2261029036
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας: 2221020000
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ευρυτανίας: 2237350712
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φθιώτιδας: 2231351292
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φωκίδας: 2265350620