Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων...

 Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν θα οδηγούν σε αυξήσεις μισθών αλλά θα στοχεύουν στην εξομοίωση των αποδοχών για υπαλλήλους διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών που έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα, αλλά και περικοπές πρόσθετων επιδομάτων και παροχών που χορηγούνται σε χιλιάδες εργαζομένους στο Δημόσιο (για υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω μετακινήσεων εκτός έδρας κ.λπ.), προαναγγέλλει η κυβέρνηση μέσω της «λίστας Βαρουφάκη» με τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται ότι σχεδιάζει να επιβάλει, σε συνεργασία με τους δανειστές, δραστικές μειώσεις σε δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την καταβολή κοινωνικών παροχών, την παιδεία, την εθνική άμυνα, τις μεταφορές και την τοπική αυτοδιοίκηση!
Οπως ήδη έχει αποκαλύψει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και επιβεβαιώνει το κείμενο με τις «δεσμεύσεις Βαρουφάκη», στο ενιαίο μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου θα επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις με στόχο να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα.
Ουσιαστικά, με τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα επιδιωχθεί να συνδεθούν οι αμοιβές όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους. Επιπλέον, με τις αλλαγές στο μισθολόγιο θα επιδιωχθεί και η λεγόμενη «αποσυμπίεση» της κατανομής των μισθών στα μισθολογικά κλιμάκια, εξέλιξη η οποία σημαίνει ότι η κλιμάκωση των αμοιβών θα είναι πιο ευρεία με πιθανές μειώσεις στα κατώτατα επίπεδα!
Το σχέδιο που θα προωθηθεί δεν θα διαφέρει και πολύ από αυτό που σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς περίπου την ίδια δέσμευση είχε συμπεριλάβει στα δύο τελευταία αναθεωρημένα Μνημόνια και ο κ. Ι. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών εκείνης της κυβέρνησης! Συγκεκριμένα, στα δύο εκείνα Μνημόνια ο κ. Στουρνάρας είχε δεσμευθεί ότι: Το σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο θα επανεξεταστεί με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών συνάδουν με την ποιότητα των παρεχομένων δημοσίων υπηρεσιών και ταυτόχρονα είναι δημοσιονομικά βιώσιμα.
Η επανεξέταση του συστήματος αμοιβών θα περιλαμβάνει μια δημοσιονομικά ουδέτερη αναθεώρηση του μισθολογίου, με σκοπό να «αποσυμπιεστεί» το εύρος των μισθών σε συνάρτηση με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού, με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται επίσης για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές προς τους εργαζομένους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή στα λεγόμενα «μη μισθολογικά επιδόματα», τα οποία συνίστανται σε αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση, για δαπάνες εκτέλεσης υπηρεσίας και για μετακινήσεις εκτός έδρας!
Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

«Έφυγε» ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας, Βασίλης Τσίπρας

«Έφυγε» ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας, Βασίλης Τσίπρας Στην αιωνιότητα ταξίδεψε ο γνωστός και διακεκριμένος ποινικολόγος, Βασίλης Τσίπρας, που εξελέγη βουλευτής Ευρυτανίας με τη Ν.Δ. αντικαθιστώντας στις 26.9.2000 με απόφαση του εκλογοδικείου τον κ. Δ. Τσιαμάκη.
Ο αείμνηστος πέθανε χθες από έμφργμα στην Αθήνα. Γεννήθηκε στη Βούλπη Ευρυτανίας το 1939. Παντρεύτηκε την Ελένη Φραγκεδάκη, οικονομολόγο και από το γάμο του απόκτησε 2 γιους, που είναι και αυτοί Δικηγόροι.

Τελείωσε το σημερινό Λύκειο, τότε 8\ταξιοΓυμνασιο, στο Καρπενήσι.
Εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε πτυχίο και στη συνέχεια άδεια δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν εξετάσεων στον ‘Αρειο Πάγο. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων μετείχε ενεργά και δυναμικά σε όλες τις εκδηλώσεις για την προάσπιση των φοιτητικών προβλημάτων και ακαδημαϊκών ελευθεριών . Δυναμική ήταν η παρουσία του σε κάθε εκδήλωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταπιεζομένων λαών .

Σύσκεψη για τα προβλήματα υγείας στην Ευρυτανία

Τα προβλήματα του συστήματος υγείας στο νομό Ευρυτανίας, που απειλείται με κατάρρευση από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, τέθηκαν σήμερα Τρίτη 24/2/2015, στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Θωμά Κώτσια και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών - νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων των υγειονομικών μονάδων του νομού.

Στη συνάντηση και στη σύσκεψη, που ακολούθησε ο Γ.Γ. Του Υπουργείου κ. Γ. Μπασκόζος και οι αρμόδιοι επικεφαλής των γραφείων του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  η υγεΙα στην Ευρυτανία και αναζητήθηκαν άμεσες και πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ειδικότερα ο βουλευτής του νομού και οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων ζήτησαν να ληφθεί άμεσα πρόνοια για:
--Την ενίσχυση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου.
--Την πρόσληψη κατά  προτεραιότητα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες του νομού.
--Την πλήρη  λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού με την απαραίτητη τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου.
-- Την κάλυψη των κενών σε γιατρούς ώστε να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία του νομού.
-- Την αντιμετώπιση των σοβαρών  λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας.
 Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε να προωθήσει σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία άμεσες λύσεις στα επείγοντα θέματα ώστε σε πρώτη φάση να μην καταρρεύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο νομό Ευρυτανίας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι κ.κ. Β. Αθανασούλιας, εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, Ν. Παπανικολάου, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας, Κ. Κρητικός Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας  και οι Ν. Ανδρέου Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Καρπενησίου, Χρ. Κοζιώρης Αντιπρόεδρος και Γ. Μπουμπουρής μέλος της διοίκησης του σωματείου.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Γρέντζελος Νίκος , παρουσίαση Ιστοσελίδας Ε.Ο .Δ. Αττικής

Ο  συντοπίτης μας (Βρουβιανά ) και εκπαιδευτής  οδηγών κ. Νίκος Γρέντζελος  παρουσίασε τη νέα Ιστοσελίδα του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δ. Αττικής ! 
Καλή συνέχεια με πολλές επιτυχίες ευχόμαστε !

Επιμονή και υπομονή στην παιδεία και στην εξάντληση των περιθωρίων  ΜΑΘΗΣΗΣ !


 Τα σημαντικότερα προβλήματα και η πορεία του κλάδου μέσα στην κρίση,  απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση του  Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δ. Αττικής. Ένα από τα κεντρικά θέματα της ΓΣ, υπήρξε και η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Σωματείου. Κατά την έναρξη της ΓΣ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου.
Την ΓΣ χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της διοίκησης και καλές δουλειές στον κλάδο.
Την έναρξη της Γ.Σ. έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Σταύρος Σαξιώνης ο οποίος αναφέρθηκε στη ιστοσελίδα του Σωματείου η οποία, όπως, είπε αιτία είχε την «αύρα» που προήλθε από την ιστοσελίδα του ΕΕΑ η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες στους επαγγελματίες.
Την ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιστοσελίδας έκανε ο ΓΓ του Σωματείου κ. Νίκος Γρέντζελος. Δείτε το σχετικό βίντεο ! Σε αναμονή οι καθαρίστριες ...

«Παγώνει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, καθώς ο Άρειος Πάγος με τη συναίνεση του Δημοσίου ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως διατηρείται η αναστολή της επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.
Ωστόσο, ο συνήγορος των καθαριστριών υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχουν υποσχεθεί πως το θέμα των καθαριστριών θα είναι το πρώτο στο
οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση, προκειμένου να μπει τέλος στην αδικία.
Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να αναζητήσει κάποιο παραθυράκι προκειμένου οι απολυμένες καθαρίστριες να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά έως τις 13 Οκτωβρίου η υπόθεση «παγώνει», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να βάλει στο ψυγείο ακόμα μία από τις εξαγγελίες της. -

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο γάτος !

Ένας τύπος μισούσε θανάσιμα τον γάτο της γυναίκας του και αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 20 οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει στο πάρκο. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο. Την επόμενη ημέρα αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί πηγαίνοντάς τον με το αυτοκίνητο 40 οικοδομικά τετράγωνα μακριά και να τον αφήσει. Καθώς επέστρεφε στο σπίτι, ο γάτος ερχόταν από τον δρόμο.
Συνέχισε αφήνοντας τον γάτο όλο και πιο μακριά, αλλά το  άτιμο το γατί πάντοτε επέστρεφε στο σπίτι.
Τελικά, αποφάσισε να τον οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα μακριά, να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να στρίψει αριστερά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, να περάσει την γέφυρα, να στρίψει δεξιά, να οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα, μέχρις όπου έφτασε σε ασφαλή απόσταση, κατά την γνώμη του, και εγκατέλειψε τον γάτο εκεί πέρα. Μερικές ώρες αργότερα, τηλεφώνησε στο σπίτι του :
- Τζένη, ο γάτος είναι εκεί;
- Ναι, γιατί ρωτάς;
Έξω φρενών ο τύπος απαντά :
- Για φερ΄ τον στο τηλέφωνο τον πούστη γιατί χάθηκα και θέλω οδηγίες για να γυρίσω σπίτι...!!!

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ Ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Του Θωμά Κώτσια
Βουλευτή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ
Όποια κατάληξη και αν έχει η «μάχη των Βρυξελλών» για την Ελλάδα ένα είναι βέβαιο: Μόλις τώρα αρχίζει ο «πόλεμος» για μια άλλη Ευρώπη. Πίσω από τις σκληρές διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες, τα κείμενα και τις διατυπώσεις, πίσω από τα σχόλια, τα καρφιά, και τις αναλύσεις, πίσω από τις κραυγές και τους ψιθύρους, πίσω από όλα αυτά, βρίσκεται μια μεγάλη αγωνία και μια μεγάλη σύγκρουση. Μια σύγκρουση που γίνεται για το μέλλον, αφορά την Ευρώπη, τη θέση της Ελλάδας σε αυτή και για έναν βασικό λόγο: Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πίσω από τα αλλόκοτα, που συμβαίνουν το τελευταίο 20ήμερο, μια προσπάθεια του Βερολίνου να παγιώσει στη γηραιά ήπειρο ένα καθεστώς Γερμανικής Ευρώπης και όχι μια Ευρωπαϊκή Γερμανία. Αν οι λαοί και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν βάλουν φρένο γρήγορα και αποφασιστικά σε αυτή την προοπτική, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για την Ευρώπη και το μέλλον της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο μοιράζει τελεσίγραφα. Ούτε είναι η πρώτη φορά, που ο χερ Σόϊμπλε εξαπολύει απειλές. Είναι όμως η πρώτη φορά που παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας λέγοντας ότι λυπάται τους Έλληνες , που ψήφισαν μια ανεύθυνη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ευρώπης, ένας υπουργός να επεμβαίνει τόσο ανοιχτά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας και να κατηγορεί με τέτοιες φράσεις έναν λαό γιατί δεν επέλεξε κυβέρνηση της αρεσκείας του Βερολίνου. Πρωτοφανή πράγματα αλλά συνηθισμένα για τον χερ Σόϊμπλε. Έτσι έχει μάθει από τους προηγούμενους, οι οποίοι μάλιστα δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη ούτε για μια στοιχειώδη αντίδραση. Είχε μάθει να απειλεί, να αποφασίζει, να διατάζει και η τότε …υπεύθυνη κυβέρνηση, να ακολουθεί. Τώρα, τα πράγματα αλλάζουν. Απειλεί, αποφασίζει, διατάζει αλλά η νέα κυβέρνηση δεν ακολουθεί. Η ανεύθυνη.
Η μάχη που δίνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις πρώτες 25 ημέρες για να σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση και να ανατάξει την οικονομία θα είναι σκληρή και δύσκολη. Ήδη έχει πετύχει πολλά. Πριν από όλα κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα και να προκαλέσει τις πρώτες ρωγμές στο …τείχος του Βερολίνου, που …κυκλώνει και απειλεί να πνίξει την Ευρώπη. Κυρίως πέτυχε ένα πρόβλημα που φάνταζε Ελληνικό, σήμερα να θεωρείται πανευρωπαϊκό, ίσως και παγκόσμιο αν κρίνει κανείς από το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Κατάφερε ακόμα να αμφισβητήσει στην πράξη μια ακραία λογική, που θεωρεί ότι υπεράνω όλων είναι η τήρηση των κανόνων. Ότι οι πολιτικές δεν αλλάζουν, οι δεσμεύσεις τηρούνται, οι συμφωνίες δεν ανατρέπονται. Ανεξαρτήτως τι θέλουν και τι ψηφίζουν οι λαοί.
Πρόκειται για επικίνδυνη, αντιδημοκρατική αλλά και υποκριτική λογική, που απειλεί ευθέως τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Γιατί αν, παρ’ ελπίδα, υιοθετούνταν το αδιατάρακτο και η ακινησία των συμφωνιών και των πολιτικών τότε δεν θα έπεφτε ποτέ το Τείχος του Βερολίνου στη Γερμανία, ούτε η δικτατορία του Φράνκο στην Ισπανία, ούτε βεβαίως η χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.
Και είναι υποκριτική αυτή η λογική και η εμμονή του Βερολίνου γιατί προσπαθεί να κρύψει τον βασικό του στόχο: να «πνίξει την Ελλάδα» και να υπονομεύσει τη νέα κυβέρνηση και ό,τι αυτή συμβολίζει για τους λαούς του νότου και όχι μόνο. Θέλει, γονατίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, να κόψει τον «αέρα» των Podemos και του Sinn Fein, που βαδίζουν ολοταχώς προς την εξουσία στην Ισπανία και την Ιρλανδία. Συνοδοιπόρους και υποστηριχτές σε αυτή την προσπάθεια έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μαζί με τους Ευρωπαίους «Σοσιαλιστές» και τους εκφραστές της πολιτικής τους στις ίδιες τις χώρες θύματα, όπως τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στην Ελλάδα, τον Ραχόη στην Ισπανία και όλους όσους προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης παρά μόνο αυτός της υποταγής και της υποδούλωσης στα οικονομικά συμφέροντα που με συνέπεια υπηρέτησαν.
Πρόκειται για άκρως επικίνδυνες και κυνικές λογικές, που δεν έχουν μέλλον στον σύγχρονο κόσμο. Και γι’ αυτό πρέπει να ηττηθούν πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα-πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη. Αυτό θα είναι και το μεγάλο αδιέξοδο μπροστά στο οποίο θα βρεθεί αργά ή γρήγορα και η ίδια η Γερμανία. Εκτός και αν αλλάξει εγκαίρως ρότα.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νέο ΕΣΠΑ

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για τη βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΕΣΠΑ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Πατούλης, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Δ. Καφαντάρης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ και μέλος της Επιτροπής Γ. Μουράτογλου, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης, Δ. Μπίρμπας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΤΑ και μέλος της Επιτροπής Ν. Χιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και μέλος της Επιτροπής Γ. Μέξης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Π. Βασιλείου και ο σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Μαΐστρος.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τους δήμους και κυρίως για το νέο ΕΣΠΑ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Επιτροπή ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ κατέληξε στις εξής προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσει προς συζήτηση στην κυβέρνηση:
Για το τρέχον ΕΣΠΑ 2007-2013 να λυθεί η εκκρεμότητα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των έργων δήμων τα οποία διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης.
Για το νέο ΕΣΠΑ:
- Να εγκριθεί η χρηματοδότηση υποστήριξης των δήμων από την Τεχνική Βοήθεια, που διαχειρίζεται η ΜΟΔ για την ωρίμανση των νέων έργων τους, όπως είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.
- Να υιοθετηθεί η πρόταση της ΚΕΔΕ για το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης των δήμων ως δικαιούχων του νέου ΕΣΠΑ, που θα περιλαμβάνει την υποστήριξη των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Επιτροπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενδυνάμωση των ορεινών και νησιωτικών δήμων, την οργάνωση και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό όλων των δήμων, την υποστήριξη για τη διασφάλιση της διαχειριστικής τους επάρκειας κ.λπ.
- Να ρυθμιστεί νομοθετικά η δυνατότητα κάθε δήμου να προκηρύσσει και να υπογράφει σύμβαση για τεχνικό σύμβουλο υποστήριξης των υπηρεσιών του για την ωρίμανση και την εκτέλεση των έργων του.
Όσον αφορά το θέμα της διαχειριστικής επάρκειας των δήμων η ΚΕΔΕ ζητά:
- Να διατηρήσουν τη βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας, όσοι δήμοι την έχουν ήδη αποκτήσει.
- Να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους που θέλουν να αποκτήσουν διαχειριστική επάρκεια.
Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγραμματισμού, να διασφαλιστούν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι διαχειριστικής επάρκειας ή υλοποίησης των έργων, όπως η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων,
Τέλος, να διασφαλιστεί θεσμικά και προγραμματικά ο διακριτός ρόλος δήμων και περιφερειών στην εξειδίκευση, τη διαχείριση και την εφαρμογή Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πηγή : ΑΙΡΕΤΟΣ

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Περιφέρεια Στερεάς ,Παραίτηση Αποστόλου

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας γνωστοποιεί την παραίτησή του  από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο  Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου


Προς Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Μπακογιάννη Κωνσταντίνο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριε Περιφερειάρχη

Δια της παρούσης, σας δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 του ν. 3852/2010. Η ανάληψη υπουργικών καθηκόντων στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, δε μου επιτρέπει να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντα μου ως Περιφερειακού Σύμβουλου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Προεδρείο, το Σώμα, τα μέλη της παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» και εσάς για τη σημαντική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε ως τώρα με γνώμονα πάντα την υπηρέτηση του συμφέροντος των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Και βεβαίως τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύθηκαν την ανθρωποκεντρική μας πρόταση για μια Περιφέρεια με δυναμική κοινωνικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.

Είμαι στη διάθεση σας για τα θέματα που αφορούν στον τομέα της αγροτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης & τροφίμων και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των πολλών και σημαντικών ζητημάτων της Περιφέρειας μας.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Αποστόλου 

Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Νέες σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση Τσίπρα αυτή τη φορά σε.... γαλλικό πνεύμα.
Οι αλλαγές αυτές δεν περιλαμβάνουν απολύσεις, αλλά κινητικότητα και αξιολόγηση με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή απόδοση των εργαζόμενων.
Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνει με το λεγόμενο γαλλικό μοντέλο αξιολόγησης ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων. Για τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει τεχνική βοήθεια από τη Γαλλία.
Επίσης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν τα οργανογράμματα των υπουργείων με εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τέλος, ξεκινάει ένα ευρύτατο πρόγραμμα κινητικότητα, εθελοντικής, έτσι ώστε να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό χωρίς επιπλέον προσλήψεις για την καλή λειτουργία των νέων δομών. Η κινητικότητα θα χωριστεί σε τρία κύματα:
στο πρώτο θα περιλαμβάνονται οι 3.900 απολυθέντες και θα γίνει ως το τέλος του μήνα,
στο δεύτερο θα περιλαμβάνονται οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και θα γίνει τους επόμενους μήνες
το τρίτο θα γίνει στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016, όπου αφού καταμετρηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών θα ζητηθεί από τους υπαλλήλους να τις καλύψουν εθελοντικά, έτσι ώστε να καθοριστούν και οι ανάγκες του δημοσίου για να γίνουν στη συνέχεια οι προσλήψεις που χρειάζονται με πιο ορθολογικό τρόπο.
  Πηγή :   ΕΘΝΟΣ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Ο.Ε.Σ. : Κάλεσμα Εθελοντισμού !

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 Κλεισθένους 17 -Τ.Κ. 105-52  - Αθήνα
Τηλ- Fax: 210 3834451 -6980764652
 Εmail: oesevrytanias@gmail.com        
www.oes.gr 
Ανοικτή Πρόσκληση προς τους Πολιτιτιστικούς Συλλόγους της Ευρυτανίας και τους  Απανταχού Ευρυτάνες

Αναμφισβήτητα οφείλουμε  ένα  μεγάλο μπράβο στον Δήμο Καρπενησίου, στον Δήμο Αγράφων, στην Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας, στην Περιφέρεια στερεάς Ελλάδας, στην Πυροσβεστική Καρπενησίου, στην 7η ΕΜΑΚ Λαμίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας στα συνεργεία της ΔΕΗ ,στα συνεργεία του ΟΤΕ που  έδωσαν και δίνουν πραγματική μάχη μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες στα χωριά  των  δήμων και σε όλη την Ευρυτανία  για την  επίλυση .
Η ιδιαίτερη πατρίδα μας υπέστη πολλές και μεγάλες καταστροφές από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επεκράτησαν στις 31-01-2015 και 1-02-2015 στην Ευρυτανία και είχε ως  με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές στα οδικά δίκτυα- γέφυρες –κατολισθήσεις- σπίτια κ.λ.π.  Απευθύνουμε Πρόσκληση –Κάλεσμα  προς όλους τους δυναμένους Ευρυτάνες   στα πλαίσια του εθελοντισμού  να βοηθήσουν   στην προσπάθεια αποκατάστασης  των ζημιών π.χ Μηχανικοί-εργολήπτες-Μελετητές–εργολήπτες  διπλωματούχοι και εμπειροτέχνες  και οποιαδήποτε άλλοι τεχνικοί να συνδράμουν για τον τόπο τους η το χωριό τους, με οποίο τρόπο κρίνουν και να βοηθήσουν επικουρικά το έργο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων να έρθουν σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους Δήμους  και την Περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.
 Σαφώς ο εθελοντισμός δεν έρχεται να επιλύσει τα πολυσύνθετα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Για τους πολίτες είναι ένας ενεργός τρόπος παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες. Σε μια αισιόδοξη προοπτική θα λέγαμε ότι οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας.
Παρ όλα αυτά τις δύο τελευταίες δεκαετίες η παρουσία του οργανωμένου εθελοντισμού γίνεται όλο και πιο αισθητή καθώς και η αφύπνιση του επιστημονικού ενδιαφέροντος για το θέμα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κουλτούρα της προσφοράς, του εθελοντισμού και η κοινωνική διάσταση του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης επανέρχονται – παρά τις πολλαπλές δυσκολίες- στα «σύγχρονα συστήματα ευημερίας» και οι πολίτες μπορούν εν δυνάμει να βρουν τρόπους δημιουργικής και ουσιαστικής κοινωνικής εθελοντικής προσφοράς.
 Έχουμε Ευρυτάνες παντού, από διάφορα επαγγέλματα προερχόμενοι, με διασυνδέσεις σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα… Να προσπαθήσουμε με την βοήθειά σας πάντα ,είναι να έρθουμε σε επαφή με κάθε σύλλογο πολιτιστικό , φιλανθρωπικό, ή άλλους οργανωμένους συλλόγους, με τα κοινωνικά δίκτυα και τον επιχειρηματικό κόσμο της κάθε περιοχής, και να υλοποιήσουμε αυτή την ισχυρή συμμαχία που θα μπορέσει να μας βγάλει από τα πολύ σοβαρά προβλήματά μας… Θέλουμε να πετύχουμε  πλήρη καταγραφή των αναγκών της κάθε περιοχής που ζει ένας έστω Ευρυτάνας… Γιατί , εμείς ως Ευρυτάνες έχουμε και την δύναμη και την αξιοσύνη, να βοηθάμε, να συμπαραστεκόμαστε και να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας..
Σκοπός μας πρέπει να είναι η ενότητα και μια νέα αντιμετώπιση όλων των καθημερινών προβλημάτων μας που προέκυψαν άθελά μας… με εμάς , αλλά χωρίς εμάς… Όλοι  Μαζί, μπορούμε να παλέψουμε για το αύριο του τόπου μας και το δικό μας... Μαζί, μπορούμε να ζωντανέψουμε ξανά ό,τι προσπαθούν να σβήσουν οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε!
Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.
<<  Τα χέρια που βοηθάνε είναι πάντα καλύτερα κι ανώτερα από τις προσευχές και τα ευχολόγια..."  >>

Για το Δ.Σ. της ΟΕΣ

     Η Πρόεδρος                          Η Γενική Γραμματέας

                                          Αγγελική Σκοτίδα                     Νίκη Ρέκκα-Τζανάκου

Αναβολή όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο δήμο Αγράφων


Στην αναβολή όλων των προγραμματισμένων  πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων     προχωρά ο δήμος Αγράφων εξαιτίας της  κατάστασης ανάγκης στην οποία μπήκε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας
     

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επειδή ο Δήμος Αγράφων τέθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για διάστημα τριών (3) μηνών από την 1η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαΐου 2015, με το υπ’ αριθμ. 703/01-02-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ανακοινώνεται πως μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές ημερίδες που είχαν προγραμματιστεί.

Μετά το πέρας της περιόδου αυτής θα ανακοινωθούν εκ νέου οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια και οι ημερίδες.


Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις καλέστε στο 22373-51320.

Δήμος Αγράφων ενέργειες αντιμετώπισης καταστροφών κι ενημέρωση

φωτο: Σεραφείμ Τριαντάφυλλος 
Δελτίο Τύπου  σχετικό  με τις καταστροφικές πλημμύρες και την  κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης που τέθηκε εξέδωσε ο Δήμος Αγράφων
Δείτε Αναλυτικά

Κερασοχώρι, 10 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που έθεσαν τον Δήμο Αγράφων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε του δημότες μας, για τις ενέργειες του Δήμου και των υπηρεσιών του καθώς και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και των αρμοδίων Υπουργείων.
Συγκεκριμένα:
 • Δευτέρα 2/2/2015: Επίσκεψη του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώτσια Θωμά στο Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο, μετέβησαν στον οδικό άξονα Κερασοχωρίου – Αγράφων όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα.
 • Τρίτη 3/2/2015, και Τετάρτη 4/2/2015: Μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών επισκέφτηκαν μαζί με το Δήμαρχο τα χωριά του Δήμου και τα σημεία που υπέστησαν ζημιές.
 • Πέμπτη 5/2/2015: Τις πληγείσες περιοχές στην Δημοτική Ενότητα  Αγράφων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο.
 • Παρασκευή 6/2/2015: Ο Δήμαρχος Αγράφων επισκέφθηκε τους πληγέντες των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου.
 • Τρίτη 10/2/2015: Την Δημοτική Ενότητα των Αγράφων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Τασιός Αριστείδης με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο.
Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου, επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές  όπου καταγράφουν τις ζημιές.
Στα ΚΕΠ του Δήμου Αγράφων συγκεντρώνονται αιτήσεις των δημοτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Ο Δήμαρχος Αγράφων ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες , τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και Τοπικούς Συμβούλους για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ευχαριστεί τον Βουλευτή Ευρυτανίας για την άμεση ανταπόκριση και παρουσία του στην περιοχή, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας καθώς και όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τέλος , ευχαριστεί όλα τα συνεργεία της  ΔΕΗ του ΟΤΕ για την άμεση και αποτελεσματική παρουσία τους.


Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Κλειστά σχολεία στο δήμο Αγράφων και την Παρασκευή 6 -2-2015

Κι αύριο κλειστές σχολικές μονάδες στο δήμο Αγράφων

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω των μεγάλων καταστροφών που άφησε πίσω της η θεομηνία των τελευταίων ημερών στα χωριά του Δήμου Αγράφων και το γεγονός ότι ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αύριο Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τα κάτωθι τα οποία θα παραμείνουν κλειστά:

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: • Δημοτικό Αγράφων
 • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βαλαώρας
 • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δαφνούλας
 • Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός Ραπτοπούλου

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 • Γυμνάσιο και Λύκειο Γρανίτσας
 • Γυμνάσιο και Λύκειο Ραπτοπούλου


Ο Δήμαρχος 


Μπαμπαλής Θεόδωρος

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Αγράφων : Λειτουργία ΚΕΠ για την καταγραφή τυχόν καταστροφών

Λειτουργία των ΚΕΠ του Δήμου Αγράφων
Η αρίθμ. 703/1-2-2015 [ΑΔΑ: 75Ε9Ι-ΓΔΗ] Απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Η αρίθμ. οικ. 890/1-2-2015 Απόφαση Δημάρχου Αγράφων.
Με την ανωτέρω σχετική [1] απόφαση κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση λόγω πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων.

Σας ενημερώνουμε ότι για την άμεση καταγραφή των καταστροφών και την επικοινωνία των δημοτών με την ανωτέρω σχετική [2] Απόφαση Δημάρχου Αγράφων τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Αγράφων θα λειτουργούν και θα δέχονται αιτήσεις καταγραφής καταστροφών. Προς το σκοπό αυτό συμπληρώνεται το ειδικό έντυπο καταγραφής που επισυνάπτεται.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους εξής τρόπους:

 1. ΚΕΠ 508 Δ.Ε. ΑΓΡΑΦΩΝ (Άγραφα) –2237350900
 2. ΚΕΠ 398 Δ.Ε. ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ (Γρανίτσα) –2237350814
 3. ΚΕΠ 271 Δ.Ε. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (Ραπτόπουλο) –2237351200
 4. ΚΕΠ 507 Δ.Ε. ΒΙΝΙΑΝΗΣ (Κερασοχώρι) –2237351300
 5. ΚΕΠ 511 Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ (Ανατ. Φραγκίστα) –2237351125
 6. E-MAIL: info@dimos-agrafon.gr

Δήμος Αγράφων : Αναβολή διαβούλευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ 
ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 Εξαιτίας της κήρυξης του Δήμου Αγράφων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, η προγραμματισμένη Διαβούλευση ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και προετοιμασίας για το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ήταν να λάβει χώρα την Παρασκευή 06/02/2015 σε Κερασοχώρι και Γρανίτσα αναβάλλεται επ' αόριστον. 


Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της διαβούλευσης.


   Ο Δήμαρχος 


Μπαμπαλής Θεόδωρος

Δήμος Αγράφων : Αιτήσεις για καταγραφή ζημιών

Κερασοχώρι, 04/02/2015
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου, όπως  υποβάλλουν γραπτή αίτηση προς ενημέρωσή μας για τις τυχόν ζημιές που έχουν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους (οικίες, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, επιχειρήσεις) από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Οι κάτοικοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου μας. Εναλλακτικά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dimos-agrafon.gr, να κατεβάζουν την αίτηση καταγραφής καταστροφών κακοκαιρίας και να την αποστέλλουν με e-mail στο :info@dimos-agrafon.gr.

Δήμος Αγράφων κλειστά σχολεία αύριο 5-2-2015

                     
  ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των μεγάλων καταστροφών που άφησε πίσω της η θεομηνία των τελευταίων ημερών στα χωριά του Δήμου Αγράφων και το γεγονός ότι ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αύριο Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τα κάτωθι τα οποία θα παραμείνουν κλειστά:

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:
 • Δημοτικό Αγράφων
 • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Βαλαώρας
 • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δαφνούλας
 • Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός Ραπτοπούλου

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 • Γυμνάσιο και Λύκειο Γρανίτσας
 • Γυμνάσιο και Λύκειο Ραπτοπούλου

Ο Δήμαρχος 

Μπαμπαλής Θεόδωρος

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Σε υγεία, παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς 15.000 προσλήψεις

Σε υγεία, παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς θα γίνουν 15.000 προσλήψεις, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι «οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχουν ανάγκες» τόνισε.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων».
Επανέλαβε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν και ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο. «Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση» υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε «ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μια αντιμεταρρύθμιση. «Η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση» είπε.
Για το θέμα της ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει και εδώ να υπάρξει Δικαιοσύνη και τάχθηκε υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας πελατειακής και κυβερνητικής τηλεόρασης.

πηγή : http://airetos.gr

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Η Δύναμη της φύσης ....


Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ευρυτανία ,ο  Αχελώος έχει ξεχειλίσει και η δύναμη των νερών του, μαζί με τα φερτά υλικά (πέτρες, κούτσουρα , ξύλα κλπ )δημιουργούν τεράστιο κίνδυνο για τα γεφύρια  , τους δρόμους και τα μνημεία που βρίσκονται στο διάβα του.
Το ύψος του νερού έχει υπερβεί κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα η γέφυρα Αυλακίου να έχει καλυφθεί από τα νερά κι  όπως ήταν φυσικό  διακόπηκε η κυκλοφορία, το ίδιο συμβαίνει και λίγο πιο κάτω  στη γέφυρα ΄΄Τέμπλας ΄΄ .Γεφύρια ΄΄μνημεία  ιστορίας και  αρχιτεκτονικής ΄΄  ..έχουμε ξαναγράψει ,έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως πρέπει να προστατευτούν και να αναδειχθούν ως ΜΝΗΜΕΙΑ  ...
ΓΕΦΥΡΑ ΑΥΛΑΚΙΟΥ ! 1 -2 - 2015 
ΓΕΦΥΡΑ ΤΕΜΠΛΑΣ 1-2-2015  .ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ   ΑΓΡΑΦΩΝ 
ΦΩΤΟ : ΜΑΡΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΗΣ

1-2-2015 φωτο : Σεραφείμ Τριαντάφυλλος