Ελάτε στην παρέα μας !

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Υλικό του 2004 πολλών εκατομμυρίων ευρώ σάπιζε στα Άνω Λιόσια

Ενδεικτικό της μη αξιοποίησης της κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και της σπατάλης που είχε γίνει κανόνας κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης, είναι το θέαμα που κατέγραψαν οι κάμερες κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, στο ολυμπιακό κέντρο των Άνω Λιοσίων.
Υλικό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε στις αποθήκες του ολυμπιακού κέντρου, διαβρωμένο σε κάποιες περιπτώσεις εξαιτίας της αχρησίας, λεηλατημένο σε άλλες. Πρόκειται για αθλητικό υλικό, γραφική ύλη κι άλλα αναλώσιμα αντικείμενα, σε πολύ μεγάλες ποσότητες.
Εξερχόμενος του χώρου όπου πήγε συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Ιούλιο Συναδινό, ο κ. Κοντονής δήλωσε:
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Διαπιστώσαμε ότι στις αποθήκες του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων υπάρχει μια τεράστια περιουσία και ένα αρχείο πολύ σοβαρό για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνονται σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Το υλικό από το 2004 θα μπορούσε να είχε διοχετευθεί εδώ και πολλά χρόνια σε στάδια, σε σχολεία ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες. Για παράδειγμα υπάρχει ρουχισμός, την ώρα που συνάνθρωποι μας την περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας, αναζητούν τα ελάχιστα για να διαβιώσουν αξιοπρεπώς.
Το θέμα των ευθυνών μας απασχολεί. Το πρόβλημα όμως σήμερα είναι αυτό το υλικό να αξιοποιηθεί και να διοχετευθεί εκεί που πρέπει, διότι αν ξεκινήσουμε από τις ευθύνες και μείνει το υλικό για ακόμη δέκα χρόνια εδώ, τότε πλέον υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς.
Αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή του υλικού με τη βοήθεια και των εργαζομένων οι οποίοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια εδώ στο στάδιο για να το περιφρουρήσουν, θα το αποδώσουμε σε φορείς που μπορεί να το αξιοποιήσουν.
Νομίζω ότι υπήρξαν χρήματα τα οποία έπρεπε να τα κρατήσουμε στο δημόσιο ταμείο και όχι να κάνουμε αυτές τις υπέρογκες παραγγελίες και προμήθειες. Διαφορετικά δε δικαιολογείται να βρίσκουμε αυτό το υλικό εδώ το οποίο σε ένα μέρος του ήταν αναλώσιμο και έπρεπε ήδη να είχε διοχετευθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο υλικό που είναι πολύ σοβαρό και για τον ευπρεπισμό των σταδίων και για τον εξοπλισμό των γραφείων του δημόσιου τομέα γενικότερα, θα πρέπει σιγά σιγά να πηγαίνει εκεί που πρέπει και να μη συνεχιστεί αυτό το άγος.
πηγή:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: